قرار بود در ابتدای دولت نهم وزیر شوم/ با پزشک خانواده بزرگ شده ام

سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در ابتدای دولت نهم رییس جمهور در نظر داشت که من وزیر بهداشت شوم اما به دلیل برخی مسائل این موضوع منتفی شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدحسن طریقت منفرد سرپرست جدید وزارت بهداشت در مراسم معارفه خود با روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور که در محل وزارت بهداشت برگزار شد با تشکر از وزیر سابق این وزارتخانه گفت: به لحاظ دوستی و آشنایی که از گذشته با دکتر دستجردی داشتم احساس خوبی ندارم که در جایگاه او قرار بگیرم اما به نظر من تنها جایی که عدالت نسبی وجود دارد در توزیع سمت هاست و فاصله زمانی کوتاه است.

 

وی افزود: معترف هستم که حیاتی ترین نیاز جامعه بحث بهداشت و درمان بوده و جدی ترین وظیفه حاکمیت به گفته رهبر معظم انقلاب این است که کاری کنیم تا بیمار جز درد مریضی دغدغه ای دیگر نداشته باشد که این وظیفه خطیر سامان پیدا نمی کند مگر با همت جامعه پزشکی.

 

وی شغل پزشکی را دارای تقدس خواند و گفت: این حرفه برای ما یک شغل نیست و دارای تقدس و حرمتی است که فلسفه آن در واقعیت ارتباط بیمار و پزشک است.

 

سرپرست وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی با اشاره به راه اندازی دفتر خدماتی در این ستاد خاطرنشان کرد: این ستاد پشتیبانی کامل روسای دانشگاه های علوم پزشکی و مدیران که در خط مقدم هستند را ندارد و هر خدمتی به جامعه ارایه می شود توسط افرادی است که در خط مقدم مسئولیت دارند.

 

وی تاکید کرد: این ستاد به هیچ وجه بر آن نیست که سیستم ریاست و تعیین تکلیف باشد بلکه سعی دارد سیاست ها و قوانین کشور را به مرحله اجرا دربیاورد و وظیفه خود می دانم که به عنوان یک رابط امکانات کشوری را در اختیار شما قرار دهم.

 

طریقت در ادامه با اشاره به مواد مترقی برنامه پنجم توسعه یادآور شد: بسیاری از برنامه ها در برنامه سوم و چهارم وجود داشته و کم و بیش توفیق حضور در این عرصه را داشته ام و اجرایی شدن بسیاری از این برنامه ها آرزوی دیرینه من بوده است.

 

وی گفت: 35 سال پیش آنجایی که این طرح موفقیت داشت من پزشک خانواده بودم، من با این برنامه بزرگ شده ام و اجرای برنامه پزشک خانواده حتماً از برنامه های مهم من است.

 

سرپرست وزارت بهداشت در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر اینکه در 6ماه می شود این کاری هم انجام داد گفت: 6 ماه که سهل است در 6 دقیقه هم می‌توان کارهای بزرگی انجام داد و باید حداکثر تلاشمان را انجام دهیم.

 

رییس جمهور در ابتدای دولت نهم نظر داشتند که من به عنوان وزیر در کابینه باشم

سرپرست وزارت بهداشت در ادامه اظهار کرد: در ابتدای دولت نهم که مصاحبه هایی با رییس جمهور صورت می گرفت وی درنظر داشت که بنده به عنوان وزیر خدمت رسانی کنم که بعداً به دلیل بعضی از مسائل این موضوع منتفی شد.

 

وی تصریح کرد: اخیراً هم در رابطه با برخی مسائل به رییس جمهور گزارشی ارایه کرده بودند که بعد از درخواست ایشان برای ملاقات فکر می کردم در رابطه با این گزارش توضیحاتی را می خواهند ولی ایشان به طور صریح دستور دادند تا در وزارت بهداشت خدمت کنم.

 

طریقت آشنایی اش با مواضع و اطلاعات در رابطه با خدمت در بحث درمان را طولانی ترین سابقه آشنایی با رییس جمهور دانست.

 

سوابق طریقت منفرد چیست؟ 

طریقت منفرد در ادامه خود را چنین معرفی کرد: در جنوب تهران به دنبال آمدم و بعد از اخذ دیپلم به آلمان غربی رفتم و به علت مشکلات و مسائل سیاسی نتوانستم به ایران برگردم که در سال 58 و به برکت انقلاب اسلامی توانستم دوباره به کشور بازگردم و علی رغم آشنایی با شهید بهشتی در دو سال اول بازگشت سعی کردم در رشته خودم خدمت کنم.

 

 

وی ادامه داد: از سال 60 گرفتار مسائل اجرایی شده ام و پس از مدت کوتاهی که قانون بازرسی تصویب شد نظارت و انتقال به سیستم حاکمیتی خدمت کردم.

 

 

وی یکی دیگر از مسئولیت اجرایی خود را به مدت 5 سال در مدت زمان جنگ تحمیلی مسئولیت بهداری های وزارت نفت عنوان کرد.

 

 

پایه گذاری اولین بیمه درمانی در سازمان تامین اجتماعی

سرپرست وزارت بهداشت اظهار کرد: در سازمان تامین اجتماعی نیز اولین بیمه درمانی را بعد از انقلاب در این سازمان پایه گذاری کردم و پس از آن مجدداً به دانشگاه بازگشته و سه بار مسئول بزرگترین مرکز دانشگاه شهید بهشتی بوده ام و ده سال نیز عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی سمنان بودم.

 

 

وی خاطرنشان کرد: در سال 71 علی رغم اینکه جامعه کارگری در مقابل پزشک خانواده مقاومت می کرد و آن را برای خود محدودیت می دید اما بعد از مدتی قانع شد و خواستار اجرای آن در نظام بیمه ای شد اما گرچه اجرای آن در سازمان تامین اجتماعی مصوب شد توفیق پی گیری اجرایی مهیا نگشت.

 

 

منفرد با اشاره به فعالیت خود به عنوان مسئول بیمارستان امام حسین (ع) تاکید کرد: اعضای شاغل و هیئت علمی حق دارند به آنها اعتماد شده و مسئولیت داشته باشند و من اصرار داشته ام تا اختیارات بیمارستان ها به شاغلان و پزشکان آن داده شود.

 

 

وی علت اصلی محدودیت موفقیت بیمارستانها در کشور را عدم رعایت جایگاه اجتماعی پزشکان دانست و گفت: با تلاش های بسیار توانستم بیمارستان را از ردیف بودجه ای دانشگاه جدا کنم.

 

 

سرپرست وزارت بهداشت در پایان گفت: وزارت بهداشت باید افتخارش این باشد که واحدهای زیرمجموعه با فعال شدن اعضای موثرش و مراکز خود حداکثر کیفیت را ارایه دهد و امروز در کانون برنامه پنجم توسعه این اختیار به دست اندرکاران جامعه پزشکی داده شده که از این اختیارات استفاده کرده و در راستای ارتقاء خدمات به کار گیرد.

 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 212410

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha