ثمره معرفی دقیق مسجد، شناساندن درست اسلام و مسلمانان به جهانیان است

مسئول بنیاد نهج‌البلاغه ثمره معرفی دقیق مسجد را معرفی و شناساندن درست اسلام و مسلمانان به جهانیان دانست و گفت: تمرکز و تحکیم وحدت اسلامی در مساجد بر عهده ائمه جماعات مساجد و علمای دینی است.

آیت الله سیدجمال دین‌پرور، مسئول بنیاد نهج‌البلاغه مسجد را بهترین مکان تقویت تعاملات اجتماعی، وحدت و استکبارستیزی دانست و به خبرنگار شبستان گفت: مسجد مکانی مقدس است که مسلمانان در آن گردهم می‌آیند تا در مورد مسایل مختلف و متعدد و مصالح یکدیگر بحث و گفت‌وگو و تبادل نظر کنند و راهکارهای همکاری و گسترش وحدت و انسجام در مسایل مختلف را بیابند.

وی افزود: مسجد نقش اساسی در رفع مسایل و مشکلات مسلمانان دارد تا جایی که بسیاری پیمان‌ها و عقد‌های اخوت اسلامی در مسجد بسته می‌شود و مومنین برای رفع مشکلات در این مکان مقدس با هم پیمان وحدت و برادری می‌بندد.

آیت الله دین‌پرور اذعان کرد: ثمره معرفی دقیق مسجد، معرفی و شناساندن درست اسلام و مسلمانان به جهانیان است چرا که در چهارچوب فعالیت‌های مسجد است که دعوت به سوی حق و درگاه احدیت و وحدت صورت می‌گیرد و با تجدید عهد با مسجد، این خانه الهی می‌توان به فعالیت‌های سازنده در مساجد ادامه داد.

مسئول بنیاد نهج‌البلاغه بیان کرد: شرکت در نماز جماعت مسجد در حقیقت تمرین وحدت و اتحاد برادری است چرا که انسان در راستای تمرین بندگی و عبودیت به کمال می رسد و از هوای نفس و شیطانی و آنچه باعث تفرقه می‌شود، دوری می‌کند.

وی یادآور شد: پیامبر اسلام (ص) الگوی عملی وحدت در جهان اسلام  است. با بررسی زندگی آن حضرت مشاهده می کنیم که ایشان در اولین روزهایی که به مدینه آمدند شروع به از بین بردن خرافات و تعصبات جاهلی کردند که از آن جمله به دو نمونه می توان اشاره کرد،‌ یکی اینکه بلال حبشی که فردی سیه‌چرده بود و برای ادای کلمات مشکل داشت را به عنوان مؤذن رسمی مسجدالنبی (ص) انتخاب کرد و نیز سلمان فارسی که فردی ایرانی بود را از اهل بیت (ع) خواند.

آیت الله دین‌پرور ادامه داد: پیامبر (ص) عملا با این انتخاب‌ها با نژادپرستی و تعصب جاهلانه مبارزه و زمینه اخوت و وحدت اسلامی را فراهم کرد.

مسئول بنیاد نهج‌البلاغه نوع نشستن پیامبر (ص) در مسجد را باعث ایجاد اخوت اسلامی دانست و گفت: مردم در مسجدالنبی حلقه وار   می‌نشستند و هر شخصی که وارد می شد جای نشستن و حضور پیامبر برایش مشخص نبود زیرا ایشان همانند سایر مسلمانان در هر کجا فضا بود می نشست. دستور اسلام برای وارد شدن به مسجد رعایت نظافت و پاکیزگی و جویا شدن از احوال یکدیگر است تا این حد که اگر فرد مسلمانی سه روز پشت سر هم غایب بود باید از احوال او باخبر شد و علت را جویا شد.

وی تشویق نسل جوان برای حضور در برنامه‌های مسجد، اعطای مسئولیت‌ به آنان، بیان آیات و روایاتی از قرآن که مسلمانان را دعوت به وحدت و همدلی می‌کند و انجام برنامه‌های فرهنگی و به ویژه قرآنی برای کودکان را از راهکارهای تقویت وحدت در مساجد دانست.

آیت الله دین‌پرور ادامه داد: مسلمانان باید برای تحکیم و تثبیت وحدت، همبستگی و انسجام خود تلاش کنند و از تفرقه و جدایی که با اوامر الهی در تعارض است، دوری کنند. باید برای تحقق وحدت تلاش کرد تا حقوق مسلمانان در کشورهای اسلامی و غیراسلامی اعاده شود و این امر مستلزم تمرکز و تحکیم وحدت اسلامی در مساجد برعهده ائمه جماعات مساجد و علمای دینی است.

وی خاطرنشان کرد: علمای مسلمان باید اتحاد و انسجام خود را حفظ کنند تا اتحاد این اندیشمندان اسلامی بستری مناسب برای وحدت و همبستگی میان دیگر مسلمانان شود و روح همبستگی، انس و الفت میان آنها را اشاعه دهد، بنابراین باید علما از آنچه زمینه‌ساز انحراف آنها می‌شود، دوری کنند و مساجد در این راستا بهترین و تأثیرگذارترین پایگاه اعتقادی و معنوی برای حفظ وحدت و انسجام اسلامی است.

پایان پیام/
 

کد خبر 21122

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha