مهدی کاظمی اردکانی، دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاههای فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اهتمام و توجه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی بر محور قرار گرفتن مساجد در فعالیت های محلات به خبرنگار شبستان گفت: در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در طول قریب پنج سال گذشته به موضوع مسجد به عنوان یک محور مهم توجه شده و اقدامات کارشناسی و پژوهشی در این زمینه انجام و چندین مجلد مباحث کارشناسی و کاربردی در حوزه مساجد تدوین و مشخص شده که در مدیریت بر مسجد و مدیریت در مسجد باید کدام مبانی، اصول و ویژگیها انجام شود.
وی با اشاره به اینکه در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دستگاههایی که هر کدام در حوزه مسجد مأموریتهایی دارند گزارش های خود را به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارایه کردهاند، بیان کرد: برای همکاری این دستگاهها در افزایش تلاشهای انجامشده، نشستها و جلسات مکرری در طول یک سال و نیم گذشته انجام و تقسیم کار کلانی میان دستگاههای حوزه مسجد صورت گرفته است.
دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاههای فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: امروز دستگاههای فرهنگی و دینی کشور میدانند که در حوزه توسعه مسجد چه وظیفه اصلی بر عهده دارند و براساس آن فعالیت هایشان را انجام می دهند که امید است که وظایف و مسئولیتهایی که بر عهده دستگاههای حوزه مسجد است به خوبی انجام و سایر دستگاهها که در حوزه سختافزاری باید مساجد را پشتیبانی کنند، وظایف خود را انجام دهند تا شاهد محور قرار گرفتن مسجد به عنوان سنگری مقدس در تمام فعالیت ها شویم.
ناظمی اردکانی با اشاره به اینکه توجه به جایگاه محوری مسجد در نقشه مهندسی فرهنگی کشور ضرورتی بود که باید به آن توجه می شد و در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب می رسید، اظهار کرد: این جایگاه محوری هم باید از لحاظ جغرافیایی و مکانی و هم از نظر کارکردهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی دفاعی، امنیتی مورد توجه قرار می گرفت. بنابراین در شورای عالی انقلاب فرهنگی بر محور قرار گرفتن مساجد در فعالیت های فرهنگی محلات تاکید و تصویب شد.
وی افزود: امروز پشتوانه نظام جمهوری اسلامی مساجد هستند و امروز اگر نظام جمهوری اسلامی دچار تهاجم شود سنگر اصلی مقابله و دفاع از انقلاب همین پایگاهها هستند، بنابراین ضرورت محور بودن مسجد را در طول 30 سال گذشته همگان دریافته اند، به همین دلیل در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم گرفته شد تا چنین طرحی تصویب و در نقشه مهندسی فرهنگی کشور، جایگاه محوری مسجد مورد توجه قرا گیرد و مسئولیتها و مأموریتهای بزرگ بر عهده مسجد گذاشته شود.
ناظمی اردکانی با بیان اینکه در نقشه مهندسی فرهنگی کشور راهبردهایی برای محوریشدن مسجد در نظر گرفته شده است، ادامه داد: با اجرای این راهبردها میتوان جایگاهی که مسجد در جمهوری اسلامی باید داشته باشد و امروز ندارد را به مسجد داد. مسجدی که دارای یک امام جماعت مستقر، تماموقت و آشنا با مسایل اجتماعی و فرهنگی و پشتوانه فکری و اخلاقی مردم محله باشد، چنین مسجدی میتوان محور قرار گیرد و همه فعالیتهای محله در حول و محور این مسجد سامان داده شود.
دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاههای فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: بر اساس آموزههای دینی ما، مسجد به عنوان یک واحد محوری در نظام اسلامی معرفی شده است، بنابراین امروز نیز مسجد باید محور هر محلهای قرار گیرد و با اعمال این طرح تلاش می شود شهر تهران به عنوان ام القرای جهان اسلام معرفی شود.
پایان پیام/
نظر شما