گزیده سرمقاله‌های امروز برخی از روزنامه‌های کشور

روزنامه های کیهان،رسال،جمهوری اسلامی،تهران امروز درسرمقاله های امروز،حماسه 9 دی، معوقات بانکی،برکناری وزیر بهداشت و سازمان ناتو پرداخته اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 9 دی به شرح زیر است:

کیهان:

روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان مهار فتنه تا موج بیداری به قلم حسام الدین برومند به تحلیل انتخابات قانون اساسی اتنخابات پرداخته است در بخشی از آن می خوانیم:

پیامد حماسه ماندگار 9دی در کمتر از یکسال نقش برجسته ای در آفرینش تحولات منطقه داشت. نقشی که امروز در بستر بیداری اسلامی همچنان شتابان رو به پیشروی است. چگونه؟ پاسخ پیچیده نیست؛ مگر نه اینکه هدف جبهه استکبار از فتنه88، تضعیف ساختار نظام جمهوری اسلامی بوده است؛ خب، سوال این است که در این تضعیف ساختار، کدام بخش و محور نظام مورد نشانه قرار گرفته بود؟ آیا هدف اسلامیت نظام و دین مردم نبود؟ بی شک پاسخ مثبت است اما حماسه 9دی نشان داد که مردم، هیچ گاه در دفاع از باورها و عقاید و اسلام ناب که در ساختار و مدل نظام جمهوری اسلامی متجلی شده عقب نمی نشینند.
بنابراین، حماسه 9 دی، ساختار مبتنی بر آموزه های دینی نظام جمهوری اسلامی را به بیرون صادر کرد و انقلاب اسلامی را در ساحت حکومت و سیاست، منطقه ای و بین المللی نمود. برای همین است که از زمستان سال 89 که خیزش و خروش های ملت های منطقه علیه حاکمان دست نشانده و مرتجع اوج گرفت؛ بیش از همه صهیونیست ها و آمریکایی ها احساس خطر کردند و «هاآرتص» در تحلیل قیام ها و انقلاب های منطقه ای می نویسد؛ «همه تغییرات منطقه، اسلامی است و این تغییرات دینی تر و ضد اسرائیلی تر شده است.»
رسالت:

روزنامه رسالت در سرمقاله نقدی بر سخنان رییس جمهور در مورد معوقات بانکی به تحلیل مصاحبه تلویزیونی رییس جمهور پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
سئوالاتی درذهن مردم در این خصوص هست که متاسفانه مصاحبه کننده به دلیل فقد اهلیت حرفه‌ای متعرض آن نشد و بی‌پاسخ ماند.
مصاحبه کننده باید از رئیس جمهور می‌پرسید:
1- آن اراده‌ای که خارج از دولت با تصمیم گیری نادرست نگذاشته دولت معوقات را برگرداند چیست و کجاست و چه مشروعیتی دارد؟
2- اصلا معوقات چقدر است؟ چقدر برگردانده شده و چقدر مانده و کسانی که پول‌ها را برنگردانده‌اند به کجا برده‌اند؟ این پول‌ها در حوزه تولید بوده یا تجارت یا دلالی و ...
3- چه کسی یا کسانی دولت را موظف کرده‌اند تا 5 سال این معوقات برنگردد؟
4- دولت کی وکجا و چه وقت معوقات را کاهش داد؟ عدد و رقم آن کجاست و در کدام گزارش دولتی این مهم به اطلاع مردم رسیده است؟ کم‌کاری خبرنگار را با توضیحات زیر می‌شود جبران کرد. ان‌شاء الله درمصاحبه بعدی ایشان سئوال مشخص کنند تا پاسخ مشخص بشنوند و مردم هم در جریان کارها قرار گیرند. واقعیت این است که دست دولت در بازپس‌گیری معوقات - پول‌هایی که به قول آقای رئیس جمهورعدد آنها به 300 نفر می‌رسد که 60 درصد تسهیلات را گرفته‌‌اند - کاملا باز بوده است . نمونه آن تصویب نامه‌هایی است که در این مورد داشته از جمله تصویب نامه شماره 50705/44007 مورخه 5/3/89 می‌باشد.
تهران امروز:

روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان وزیری که باید تشویق می‌شد نه برکنار! به قلم سیدجواد سیدپور به تحلیل برکناری وزیر بهداشت پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

خبر برکناری دکتر مرضیه وحیددستجردی از سمت وزارت‌بهداشت به خاطر پیگیری مشکلات دارویی بیماران کشور در شرایطی منتشر شد که همزمان یکی از دانش‌آموزان دختر شین‌آباد شهرستان پیرانشهرکه چندی پیش در حریق کلاس درس گرفتار آمده بود و با مرگ دست و پنجه نرم می‌کرد سرانجام صبح روز جمعه وداعی تلخ و زودهنگام با زندگی کرد و با مرگ مظلومانه‌اش نحوه مدیریت دولتمردان را محک زد. این در حالی است که کمترین انتظار این بود که رئیس محترم دولت به جای برکناری این وزیر آن یکی دیگر را زنهار می‌داد و از وزیر مربوطه توضیح می‌خواست و اقدامات او را درباره مصون‌سازی مدارس کشوردر برابر حوادثی از قبیل آتش‌سوزی بررسی می‌کرد و اگر قصوری وجود داشت -که دارد- وزیر مربوطه را توبیخ می‌کرد. اما نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه رئیس‌جمهور هنوز که هنوز است آنچنان که شایسته و بایسته بوده وارد عمل نشده است.اما در سوی دیگر، بازی دو سر باخت علیه یکی دیگر از وزرای دولت که به گواه همگان فارغ از دسته‌بندی‌های سیاسی پیگیر وظایف محوله خویش بود، به راه افتاد و نهایتا وزیر قربانی وظیفه شناسی‌اش شد. اگرچه عده‌ای اصرار دارند بگویند دلیل اصلی عزل وزیر بهداشت، مخالفت دکتر دستجردی با برکناری رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده ولی اگرچنین چیزی را بپذیریم آیا آن‌وقت مجبور نیستیم که شأن دولت و دولتمندی را تقلیل دهیم و فرو بکاهیم که برای حل یک مشکل ساده، بحرانی بزرگ‌تر می‌آفریند و مسائل بسیار جزئی، شخصی و غیرملی را اصل و مشکلات اصلی را فرع می‌سازد؟

جمهوری اسلامی:

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان برگ سیاهدیگری برای پرونده ناتو به تحلیل این سازمان پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

با آشکار شدن این واقعیت که ناتو یک سازمان نظامی تجاوزگر و همجنس با ماهیت رژیم صهیونیستی است، دلایل فراوانی برای توجیه این الحاق و عضویت ایجاد گردیده است تا آنجا که سران رژیم صهیونیستی برای عضویت در ناتو، سراز پا نشناخته، براین تصمیم پافشاری نموده و آشکارا اعلام می‌کنند که این آرزوی دیرین آنها بوده است.
3- با آشکار شدن خوی تجاوزگری و پیوند آن با رفتارهای غیرانسانی و سلطه جویانه رژیم صهیونیستی، این قرابت تقویت و شرایط برای تعامل و همکاریهای بیشتر ناتو و رژیم صهیونیستی فراهم گردیده است. بنابر این، شرایط ایجاب می‌کند که این همکاری‌ها از قالب حمایت‌های سیاسی و مشاوره‌های نظامی به سمت هم پیمانی نظامی و عملیاتی هدایت شود، ضمن اینکه به گفته یکی از مقامات ارشد ناتو، "مصالح مشترک بسیاری میان ناتو و اسرائیل وجود دارد، زیرا اسرائیل تجربیات عملی بسیاری در مبارزه با گروههای اسلامی و تروریست‌های منطقه‌ای دارد!"
پایان پیام/

 

کد خبر 210923

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha