نادر سقاء مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری نساجد استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار شبستان در اردبیل اظهار داشت: امام حسین (ع) در نامه معروفش به برادرش محمد حنفیه در باره فلسفه قیامش در فرازی می فرماید: "من برای اصلاح امت جدم رسول خدا(صل ا... علیه و اله و سلم) قیام کردم، می خواهم امر به معروف و نهی از منکر نمایم..."
وی با بیان اینکه قرآن کریم در آیه های فراوانی به فریضه امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرده است، افزود: سخن رسول خدا نیز گواه این مدعا است که می فرماید: " کسی که امر به معروف و نهی از منکر کند، جانشین خدا، پیامبر خدا (ص) و کتاب خدا در روی زمین است".
سقاء هدف عمده و اساسی در امر به معروف و نهی از منکر را محقق شدن معروف و زدوده شدن منکر بیان کرد و ادامه داد: برای نیل به این هدف باید به دنبال بهترین و مؤثرترین راهکارها و شیوه های عملی باشیم که اولین و مؤثرترین شیوه در امر به معروف و نهی از منکر تبلیغ عملی است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل به رفع آسیبهای اجتماعی و دوری از انحرافات اخلاقی بعنوان پیامد اصلی امر به معروف و نهی ار منکر اشاره کرد و تارکان امر به معروف و نهی از منکر را بی تفاوت به اسلام و دین راستین محمدی معرفی کرد.
وی با بیان اینکه احیای امر به معروف و نهی از منکر مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر از اصولی است که در قرآن مجید با صراحت و تأکید آمده و نیز در روایات ائمه اطهار (ع) درباره آن بسیار سخن گفته شده که این همه تاکید، نشانگر ضرورت اجرای این امر در جامعه می باشد.
سقاء اضافه کرد: برای حفظ هر جامعه از فساد و انحراف و سقوط، نظارت همگانی و در بعضی از موارد، نظارت گروهی اشخاص لازم و ضروری است تا افراد صالح بر آن چه بر جامعه می گذارد، نظارت داشته باشند و جامعه و فرد را از «رفتن به سوی فساد و انحرافات» محفوظ نگاه دارند. بر اساس همین استدلال، از مهمترین و عظیم ترین فرایض و واجبات اسلامی امر به معروف و نهی از منکر است.
این مسئول در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: ما باید امر به معروف و نهی از منکر را از خانواده و خود شروع کنیم چرا که شروع کردن امر به معروف و نهی از منکر از جانب خودمان در میان افراد دیگر جامعه، تأثیرگذارتر خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما