به گزارش خبرنگار حوزه احزاب شبستان، با نزدیک شدن به تاریخ اردیبهشت و ثبت نام قطعی کاندیداها احزاب و گروه های سیاسی از هر گوشه و کنار بحث داغ یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را در محافلشان تجربه می کنند.
اصولگرایان و اصلاح طلبان هر کدام از جنسی متفاوت درگیر بحث انتخابات 92 هستند. اصولگرایان با احزاب و گروه های مختلفی که دارند شاخه شاخه در حال جنجال اند تا در نهایت به یک نتیجه برسند و این روزها هم کشمکش هایشان بر سر ائتلاف 1+2 است که اخیرا مطرح شده. اما اصلاح طلبان همگی به گرد هم جمع شده اند که بتوانند در نهایت اگر شد با موافقت برای حضور در انتخابات بتوانند به راهکاری برای پیروزی به یک اجماع برسند.
مشق شب سیاسی اصولگرایان با سرفصل 1+2
اصولگرایان با هر حزب و گروهی این روزها در مبحث انتخابات به دنبال بررسی سوژه ائتلاف 1+2 هستند. جریان ائتلاف 1+2 مدتی است که از تریبون حداد عادل مبنی بر اجماع نظر اصولگرایان به انتخاب علی اکبر ولایتی یا محمد باقر قالیباف یا غلامعلی حداد عادل به عنوان یک کاندیدا در انتخابات 92 بیان شده و حاشیه هایی به دنبال داشته است.
یکی از حاشیه های مطرح شده در این زمینه مخالفت محمد باقر قالیباف با این طرح است و در برخی از محافل مطرح شده که حداد بی مشورت این دو نفر ائتلاف را بیان کرده است. بالاخره با هر حاشیه ای ائتلاف 1+2 این روزها مورد بررسی گروه های مختلف قرار گرفته است.
جبهه پیروان خط امام و رهبری که همواره در مواضع انتخاباتی خود بر نقش پررنگ روحانیت در انتخابات ریاست جمهوری 92 تاکید داشته در جلساتی که با جامعتین حوزه علمیه یعنی جامعه مدرسین و جامعه روحانیت مبارز داشته ضمن بیان مواضع خود به مواضع روحانیون نیز توجه داشته است. این جبهه طبق اعلام سخنگوی آن یعنی سیدکمالالدین سجادی گروه هشت نفره ای با حضور کوهکن و باهنر و 6 نفر دیگر از این جبهه برای انتخابات و بررسی مسائل آن تعیین کرده اند. همچنین وی در مورد ائتلاف 1+2 گفته است: ما این شکل از ائتلاف را ناقص میدانیم چراکه اگر به این بها دهیم یعنی بقیه اصولگرایان نباشند لذا باید در سطح وسیعتر در جهت همافزایی و ائتلاف اصولگرایان این امر صورت گیرد.
حزب موتلفه اسلامی نیز تا کنون بی جنجال به سمت مواضع انتخاباتی گام برداشته در خصوص ائتلاف 1+2 از زبان حمید رضا ترقی در گفتگو با شبستان اعلام کرد که موضع خودشان را در مواضع هفتگی دبیر کل اعلام می کنند و در این زمینه هم حبیبی دبیر کل مبحثی را بیان نکرد.
جبهه پایداری یکی دیگر از گروه های سیاسی اصولگرایان که معتقد است همواره به دنبال گفتمان هستند در هفته ای که گذشته همایشی را با موضوع 9 دی داشتند که در آن همایش برخی از مواضع انتخاباتی خود را بیان کردند اما نگاه جدی نداشته اند.
جبهه ایستادگی یکی دیگر از گروه های اصولگرایان نیز از زبان حجت الاسلام حبیبی دبیر کل اعلام کرده اند که به دنبال مشورت و گفتگو با کاندیداهای احتمالی مانند محسن رضایی هستند اما هنوز به نتیجه نرسیده اند که از کدام نامزد قطعی حمایت کنند و در مورد 1+2 معتقدند که باید بررسی بیشتری انجام دهند.
برخی از اصولگرایان هم معتقدند که جریان دولت جدا از دیگر جبهه به صورت مستقل در حال بررسی انتخابات 92 است و تا کنون در برخی از محافل بر کاندیداتوری رحیم مشایی دبیر جنبش عدم تعهد تاکید شده.
اصلاح طلبان و سودای حضور!
روزهای اولی که بحثهای انتخاباتی در کشور پا میگرفت و کم کم جریانهای سیاسی نحوه ورود به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را بررسی میکردند، گروهها و طیفهای مختلف اصلاحطلبان در دو گروه قرار گرفتند، گروهی شرایط موجود را برای حضور اصلاحطلبان در انتخابات مناسب نمیدیدند و گروهی حضور فعال در انتخابات ریاست جمهوری را برای ادامه حیات اصلاح طلبان ضروری و حیاتی میدانستند اما گروه دوم که در تلاش برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری بودند، در ابتدا همه از وحدت اصلاحطلبان حرف میزدند و همه، انسجام و یکپارچگی اصلاحات را حول محوری مشخص و هماهنگ ضامن حضور اثرگذار و موفق اصلاحات در انتخابات میدانستند اما حالا که در ماههای پایانی منتهی به انتخابات ریاست جمهوری قرار داریم، به نظر میرسد که روز به روز چنددستگی میان اصلاحطلبان بیشتر به چشم میخورد و هر کدام از جریاناتی که خود را زیرشاخه مجموعه اصلاحات میدانند حرفی و ایدهای خاص و جداگانه برای ورود به انتخابات مطرح میکنند.
اصلاح طلبان پس از جریاناتی که در انتخابات 88 برایشان به وجود آمد از انشقاقی در میان خودشان متضرر شدند. گزارش ها و اخبار از این جریان نشان می دهد که افراد حاضر و باقی مانده در اصلاح طلبان به دنبال گردآوری هم طیفان خود هستند تا بتوانند در همایشی به بررسی حضور یا بی حضوریشان در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بپردازند. همچنین برخی از اخبار از دیدار این افراد با سید محمد خاتمی برای رسیدن به نتیجه انتخاباتی حکایت دارد که هنوز زمان مشخصی برای همایش اصلاح طلبان اعلام نشده است.
همچنین در رسانه های اصلاح طلبان از مدت ها پیش بر کاندیداتوری عارف تاکید داشته و اخباری در این زمینه منتشر کرده اند که وی در مصاحبه هایی که داشته این اخبار نه تکذیب و نه تائید کرده است.
مردمسالاری، جبهه اصلاح طلبان، شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و شاخههای دیگر اصلاح طلبان هرکدام ساز خودشان را میزنند و برای ورود به انتخابات هیچ اجماع و هماهنگی در میان آنها نیست. با توجه به ضعف جریان اصلاحات در عرصه سیاسی کشور، حالا باید دید این جریانات پراکنده و اکثرا مخالف و منتقد بکدیگر قادر خواهند بود حضور یکپارچه و موثری در انتخابات داشته باشند یا نه.
پایان پیام/
نظر شما