به گزارش خبرگزاری شبستان،مهمترین عناوین اخبار مجلس شورای اسلامی در هفته گذشته به شرح زیر است:
ادامه نطق هفته گذشته رسایی درباره خانواده هاشمی/واکنش نماینده بناب
حمید رسایی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نطق هفت دقیقهای خود را در جلسه علنی امروز چهارشنبه 6 دی بیان کرد و در آن با اشاره به جوابیه خانواده هاشمی به نطق هفته گذشته خود گفت: نمیدانم چرا بعد از نطق من در مجلس این همه هیاهو بهپا شد، چرا بیش از 40 روز است که از جوابیه نماینده دولت به نطق یکی از نمایندگان میگذرد اما هیئترییسه به این جوابیه رسیدگی نمیکند ولی جوابیه خانواده هاشمی اینقدر سر و صدا بهپا کرده است.
این نطق رسایی، باعث واکنشهای شدید حجتالاسلام محمد باقری، نماینده بناب به وی شد تا جایی که جهانگیرزاده از اعضای هیئترییسه نزد باقری آمد و وی را آرام کرد.
در هنگام بیان نطق رسایی، اعضای جبهه پایداری از جمله علیاصغر زارعی، حجتالاسلام آقاتهرانی و روحالله حسینیان در صندلیهای ردیف جلو نشسته بودند.
در هنگام اعتراض باقری، حسینیان در واکنش به وی بلند شد و چندین جمله با وی رد و بدل کرد.
رسایی که وقت هفت دقیقهاش به پایان رسیده بود پس از گذشت دو دقیقه از وقت قانونیاش میکروفوناش توسط اتاق فرمان قطع شد و وی همچنان به نطق خود ادامه میداد.
باهنر، نایبرییس دوم مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه را به عهده داشت چندین بار به وی تأکید کرد که وقت شما تمام شده است و نمیتوانید طبق آییننامه به نطق خود ادامه دهید و بقیه نطقتان را در اختیار رسانهها قرار دهید اما رسایی همچنان به نطق خود ادامه میدادید تا این نطق را به پایان رسانید.
وی پس از آنکه بدون میکروفون و تریبون نطق خود را به پایان رسانید به جمع نمایندگانی که در ردیفهای جلو و برای حمایت از نطق وی قرار داشتند از جمله اعضای فراکسیون اصولگرایان مجلس یعنی حجتالاسلام حسینیان، آقاتهرانی، زارعی و چند نفر دیگر از نمایندگان قرار گرفت.
مجلس با تحقیق و تفحص از ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت موافقت کرد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 6 دی با تحقیق و تفحص از عملکرد ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با 163 رأی موافق، 26 رأی مخالف و 16 رأی ممتنع از مجموع 240 رأی موافقت کردند.
نادر قاضیپور به عنوان یکی از تقاضاکنندگان این تحقیق و تفحص گفت: روشنشدن زوایای فنی و اقتصادی ستاد حمل و نقل سوخت هدف این تحقیق و تفحص بوده است و ما قصد نداشتیم و نداریم که در حیطه سیاسی و یا از موضوع شخصیتی افراد وارد شویم.
قاضیپور بیان کرد: در واقع هدف ما سیاسیکاری و یا ورود به حیطه کسانی نیست که بحث کاندیداتوریشان مطرح شده است بلکه میخواهیم ابعاد موضوع مشخص شود.
نماینده ارومیه در خانه ملت تصریح کرد: در چند روز گذشته که بحث عدم اختصاص ارز مرجع به دارو شنیده میشد و جان چند نفر نیز به همین دلیل به خطر افتاد با انجام این تحقیق و تفحص بحث واردات ماشینهای لوکس که با مصرف بالا وارد شدهاند نیز مطرح شد و ما میخواهیم واردکنندگان حقوقی، حقیقی و شبهدولتی خودروهای سبک و سنگین را مشخص کنیم و مشخص کنیم که آیا ستاد حمل و نقل مصرف سوخت بر این موضوعات نظارت داشته است یا نه.
وی تأکید کرد: ما میخواهیم بدانیم این خودروهای وارداتی از کدام کشور وارد شدهاند و وظیفه ستاد در این زمینه چیست و همچنین میخواهیم بدانیم توزیع خودروهای عمومی در استانها بر چه معیاری بوده است و همچنین نحوه برخورد با متخلفین چگونه بوده است.
قاضیپور یادآور شد: بر چه اساسی خودروهای عتیقه که باید تحویل موزه میشدند، اسقاط شده است.
وی با انتقاد از آمارهای ارایهشده از ستاد حمل و نقل سوخت گفت: تعداد خودروهای از رده خارج شده از سال 85 تا 87 یک میلیون و 300 هزار خودرو عنوان شده است در حالی که تعداد این خودروها یک میلیون و 250 هزار خودرو بوده است و همچنین تعداد کارتهایی که برای خودروها صادر شده است 21 میلیون و 270 هزار و 842 قطعه بوده است که صدور این کارتها نیز منطبق بر واقعیت نیست.
از دیگر دلایل تحقیق و تفحص از ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت به شرح زیر عنوان شد:
1. واردکنندگان حقیقی و حقوقی خودروهای سبک و سنگین خارجی و نحوه عمل ستاد به قوانین و مقررات و تطبیق مجوزهای صادره با مقررات و میزان سودی که این اشخاص حقیقی و حقوقی از این محل تحصیل کردهاند و همچنین میزان عدم پایبندی واردکنندگان به بهینهسازی مصرف سوخت و واردات خودروهای کممصرف و دقت عمل ستاد در این مورد، آیا کسب سود محور این واردات بوده یا بهینهسازی سوخت؟ آیا موضوع بهینهسازی قربانی سوداگری در واردات خودرو نبوده است؟ ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت مجری سیاستها و قوانین بوده یا اینکه فقط ناظر بیطرف اتفاقاتی بوده است که به کثرت ورود خودروهای خارجی و افزایش مصرف انجام میدهد؟ آیا ستاد برای جلوگیری قاطع و ممانعت از استمرار بیشتر این تخلفات گزارشهایی به مجلس ارایه کرده است؟ آثار اقدامات ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور چه بوده است؟
2. مشخص شود تا چه میزان عوامل ذیل تحت مدیریت ستاد در کاهش و یا در افزایش مصرف سوخت تأثیرگذار بوده است؟ آیا مدیریت ستاد فقط مدیریت کمی بوده است و میزان مصرف بدون توجه به عوامل کیفی، از طریق سهمیهبندی و ایجاد مضیقه برای مصرفکنندگان اعمال شده است؟
الف- آمار خودروهای سبک و سنگین واردشده به کشور با تعیین نوع و دستهبندی میزان مصرف و توجه به وظایف اصلی ستاد در اینباره
ب- تنوع مقررات و رفتار ستاد در موضوع خودروهای اسقاطی و آمار سالانه و کل و نوع خودروهای اسقاطشده و میزان خودروهای باقیمانده اسقاطی و کارآمدی و ناکارآمدی ستاد در این عرصه.
پ- آمار خودروهای سبک و سنگین کل کشور به تفکیک استانها و نوع و میزان مصرف و سوء مدیریت ستاد
ت- وسایل نقلیه عمومی اعم از اتوبوس، مینیبوس، تاکسی و اتومبیل کرایه و آژانس و کرایه خطی و تاکسیبار به تفکیک استانی و تعیین سهم کیلومتر بر مصرف و مقایسه آن با ادوار قبل و میزان تأثیرگذاری ستاد بر کیفیت مصرف سوخت.
مجلس طرح ممنوعیت ادغام وزارتخانه ها را اصلاح کرد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه طرح اصلاح ماده 53 قانون برنامه 5 ساله توسعه جمهوری اسلامی ایران را به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند. این طرح مجلس در رابطه با ممنوعیت دولت برای ادغام وزارتخانه ها است.
شورای نگهبان به صدرماده 53 این طرح اینگونه ایراد گرفته بود وبه همین منظورنیزنمایندگان به منظور رفع این ایراد مصوب کردند از تاریخ تصویب این قانون هرگونه اقدام و انحلال وزارتخانه های موجود و انتزاع و جابجایی و موسسات و سازمانها و واحدهای زیرمجموعه وزارتخانه ها که به موجب قانون تاسیس آنها تسریع شده است متوقف می شود.
غرب دچار خواب آشفته نشود/ دفاع از انقلاب روحیه کلی جامعه ایرانی است
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه علنی امروز چهارشنبه 6 دی با اشاره به تولد حضرت عیسی مسیح و ضمن تبریک این روز به هموطنان مسیحیمان و همچنین تمام مسیحیان جهان گفت: حضرت مسیح مأموریت خویش را مجاهدت معرفی میکند، بشارت این پیامبر الهی کجا و کجراهه دنیازدگی عصر مدرنیته کجا، غفلت از راه مسیح انسان مدرسه عیسوی را که دستی در مجاهدت علیه ظلم و ستم داشت و مکتبی رهاییبخش بود به وادی سرگردانی میکشاند.
وی با بیان اینکه دنیاپرستی عامل تجاوزات و خونریزیها و ستمگریهای دنیای امروز است، اظهار کرد: اگر غرب به آیین مسیح پایبند بود ندای صلح و آزادی و عدالت و آرامش و برادری و توحید و معنویت در عالم طنینانداز میشد، نه مکر و منکری که آمریکا و ناتو در افغانستان، سوریه، فلسطین سامان دادند.
لاریجانی تصریح کرد: سردمداران غرب امروز آیین متعالی مسیح را واژگونه کرده و سیمای عرشی آن را به سیاهی فرشی بدل کردند و ملت ایران در قرن اخیر به ویژه در این 33-34 سال اخیر به کرات با این چهره خشن و استعماری غرب مواجه بود که اگر از آیین مسیح هم سخنی به میان بیاورند به عنوان ابزار پیشبرد اهداف سیاسی و استعماری بود که نمونه آن را در رفتار ناشیانه و فرصتطلبانه سال 88 شاهد بودیم.
وی ادامه داد: در سال 88 و در چنین ایامی فتنهای چندوجهی علیه اسلام، انقلاب و ملت شکل گرفت، به طوری که در روز عاشورا به عزاداران حسینی توهین شد و با وقاهت شعائر حسینی مورد تمسخر قرار گرفت، ارزشهای انقلاب و مردم مورد استهزاء قرار گرفت و همه این توهینها غرور ملت را جریحهدار کرد.
رییس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ملاحظه کردید تبلیغات دجالان این واقعه مشمئزکننده را چگونه واژگونه ارایه کرد، ملت بزرگ ایران در 9 دی آن سال با قلب مجروح از این ستم مضاعف اقدام کرد و قدرت خود را به همه فرصتطلبان داخل و خارج نشان داد.
وی اضافه کرد: این ملت بزرگوار پس از انقلاب در فتنه ملیگراها و منافقین علیه لایحه قصاص با فرمان امام خمینی (ره) به میدان آمد و حساب همه آنها و بنیصدر را یکسره کرد و همین ملت در جنگ به میدان آمد و دنیای غرب و شرق را خسته کرد و صدام را به رسوایی کشاند.
رییس خانه ملت تأکید کرد: ملت ایران در فتنه 18 تیر به میدان آمد و با حماسه 23 تیر سیلی محکمی به دغلکاران داخلی و خارجی را زد و در 9 دی ملت حسینی- عاشورایی به صحنه آمد و گوشهای از غیرت حسینی خود را در دفاع از انقلاب و ولایت به دشمنان خارجی و غفلتزدگان داخلی نشان داد و آنان را به کلی مأیوس کرد.
وی تأکید کرد: امروز نیز توطئههای دیگری را با ادبیات و مطالبات متفاوت در سر میپرورانند که باید با دقت و بصیرت و اخلاص کید و مکر آنان را برملا کرد و این هوشیاری در متن تودههای ملت وجود دارد اما سبک رفتاری ملت مجاهد ایران درنوردیدن این فتنهها چند درس آموزنده ارایه میکند.
لاریجانی با اشاره به این درسها گفت: مردم ایران مکتب اهل بیت را به جان پذیرفتهاند، از دوران مشروطه که عدهای منورالفکر تلاش میکردند انسانگرایی را به جای اسلامگرایی جا بزنند و غرب را به جای حق بنشانند سامارکیستهای قلابی و منافقین که تلاش میکردند ماهیت فکر اسلامی را قلب کنند تا عاشورای سال 88 را با وقاهت علیه شعایر حسینی گستاخی کردند ملت ایران با تمسک به حب ولایت اهل بیت این دستهجات را از مسیر راه خود کنار زد یعنی عشق به ولایت و اهل بیت یک امر ریشهای در روح جمعی ملت ایران است که هر مخالفی را به آتش قهر خود میسوزاند و کسانی تصور نکنند با ادبیات فریبنده سیاسی میتوانند علاقه ملت را به راه روحانیت و مراجع تقلید عوض کنند.
وی اضافه کرد: ملت ایران نشان داد که بدیلی برای این صراط مستقیم قایل نیست.
رییس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ملت بزرگوار ایران نشان دادند جوهره انقلاب با زندگی آنان گره خورده است، ممکن است مشکلات اجرایی و بیدقتیهای مدیریتی باعث ناراحتی آنان شده باشد به ویژه گرانی و بیکاری که این روزها دامنگیر کشور شده است اما غرب دچار خواب آشفته نشود و از قیام 9 دی بفهمد دفاع از انقلاب اسلامی و آرمانهای امام و شهدا روح کلی جامعه ایرانی است و مطمئن باشند ملت در مقابل ستمکاری امروز آمریکا یکدل و یکصدا ایستاده است و از انقلاب خویش دفاع میکند.
دولت لایحه چند دوازدهم بودجه را به مجلس تقدیم می کند
احمد توکلی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز 6 دی در تذکری خطاب به لاریجانی گفت: ماده 188 آیین نامه داخلی می گوید چنانچه دولت لایحه بودجه سالانه را تا تاریخ تعیین شده در آیین نامه به مجلس تسلیم نکند موظف است که لایحه چند دوازدهم بودجه را به مجلس تقدیم کند.
وی گفت: خواهش می کنم این ماده آیین نامه را به دولت ابلاغ کنید چون تاریخ 15 آذر گذشته است و دولت این لایحه را به مجلس تقدیم نکرده است
لاریجانی در پاسخ توکلی گفت: تذکرتان در دستور نیست ولی حرفتان درست است و باید این موضوع به دولت منعکس شود.
مبنای کارمجلس کارشناسی واقعبینانه اقتصادی/برای رفع گرانی همکار دولتیم
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود در جلسه علنی چهارشنبه 6 دی گفت: به نظر میرسد غرب بعد از امتحانات گوناگون ملت ایران ارزیابی حاصل کرده است که در مصاف نظامی و امنیتی توفیقی نمییابد و مردم ایران از تیزهوشی و ایمان توأمان برخوردار هستند و شگرد آنان را به خوبی فهم میکنند لذا صحنه مصاف را به قلمرو اقتصادی و سیاسی کشاندهاند.
وی اظهار کرد: هدف آنان ضربهزدن به اصل انقلاب است اما تاکتیک خود را عوض کردند، امروز تورم و نگرانی و بیکاری مهمترین چالش کشور است که حریف برخی اشتباهات مدیریتی در حوزه اقتصاد را نیز به نفع نتیجهبخشبودن سیاست کینهورزانه تحریمها محاسبه کرده و با فرصتطلبی این مسیر را دنبال میکند.
لاریجانی تصریح کرد: اولین گام این است که تحلیل روشن و واقعی از رفتار حریف و نقاط قوت و ضعف خود داشته باشیم و نیروی خود را در راستای رفع نواقص مصروف کنیم نه سایش توان یکدیگر.
وی گام دوم در این راستا را اینگونه توضیح داد و گفت: همانگونه که رهبر فرزانه انقلاب فرمودند موضوع اقتصاد مقاومتی و رونق تولید را مبنای هرگونه تصمیمگیری اقتصادی قرار دهیم، نجات کشور از چالشهای موجود چه در زمینه گرانی و بهبود وضعیت معیشت مردم و چه در زمینه اشتغال بر همین موضوع است و هر تصمیمی در حوزه اقتصاد و به ویژه در مورد بودجه سال 92 باید کمککننده به تولید و رونقبخش آن باشد و به استقلال اقتصادی کشور به ویژه در محصولات استراتژیک کشاورزی مدد رساند.
وی ادامه داد: برخی آرا که این روزها مطرح شده است نه تنها کمکی به رونق تولید و کنترل تورم نمیکند بلکه تورم سرسامآوری را بر ملت تحمیل میکند و نه تنها تولید ایجاد نمیکند بلکه تولید را به سمت قهقرا میبرد لذا باید خیلی دقیق و از سر مسئولیتشناسی مسایل را مورد بررسی قرار داد، اینجا حوزه منافع ملی کشور است، حقوق ملت در اینجا قرار دارد، مسئله یکیبدوهای بیحاصل سیاسی نیست که البته کار نادرست و فرصتسوزی است و مجلس در این بخش وظیفه خود را صبوری میداند.
لاریجانی تصریح کرد: مسئله تورم و گرانی و بیکاری امری نیست که ذیل تحولات و توهمات انتخاباتی قرار گیرد، دولت توان و توشه خود را در لایحه بودجه در حل این دو موضوع ارجح است و اگر مبنای کار این باشد مجلس نیز در کنترل گرانی و رفع بیکاری همکاری صمیمانه با دولت خواهد داشت.
رییس مجلس خطاب به نمایندگان گفت: همانگونه که مستحضرید چند بار رهبر معظم انقلاب به حق تذکر دادند که در این مسایل همانند هدفمندکردن یارانهها به تصمیم مجلس مربوط است؛ طرح این مسایل در جامعه قبل از اینکه به مجلس داده شود و مورد بررسی کارشناسی واقع شود چه فایدهای دارد جز این است که تورم را افزایش میدهد همانگونه که در این روزها قیمت ارز افزایش یافته است و قطعا مجلس شورای اسلامی تحت فشار تصمیم نمیگیرد.
وی تأکید کرد: مبنای کار مجلس کارشناسی واقعبینانه اقتصادی خواهد بود، بحث در گسترش قلمرو مدیریتی نیز در شرایط فعلی وجهی ندارد، هر قوهای تعریف مشخص در قانون اساسی دارد و کسانی که با قانون اساسی آشنا هستند توجه دارند که روح قانون اساسی تمرکز مدیریت بی قید و شرط را نمیپذیرد.
وی بیان کرد: با فرض اینکه این مباحث یک بحث نظری است مفسر این امور شورای نگهبان است و این امر هم بیان شده است، لذا خلأیی از نظر قانونی وجود ندارد به ویژه با شرایط کشور طرح این امور جز متلاطمکردن فضای سیاسی کشور اثری بر آن مترتب نیست.
رییس خانه ملت یادآور شد: مجلس شورای اسلامی امیدوار است همه ارادهها به جای طرح اینگونه مسایل معطوف به حل مشکلات معیشتی مردم و رفع گرانی و بیکاری شود و اینگونه ارادههای مسئولیتشناس را ارج مینهیم.
گزارش کمیسیون امنیت درباره فوت ستاربهشتی نهایی شد
سیدحسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه در جلسه امروز (سهشنبه پنجم دی ماه) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، مصطفی محمدنجار وزیر کشور جهت پاسخگویی به سؤالات تعدادی از نمایندگان مجلس حضور داشت، گفت: سوال اول از طرف یونس اسدی نماینده مردم مشکینشهر در مجلس شورای اسلامی مطرح شد که پیرامون برخی نابهسامانیهای نیروی انتظامی بود.
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی افزود: اسدی مطرح کرد که عدهای قانونشکن، امنیت اجتماعی مردم را برهم میزنند و نیروی انتظامی برخورد لازم را نمیکند یا حداقل برخورد قاطعی از سوی این نیرو صورت نمیگیرد.
وی ادامه داد: وزیر کشور در پاسخ به پرسش یونس اسدی، با اشاره به اقدامات و حضور نیروی انتظامی در فراهم کردن امنیت اجتماعی، به سوال وی نیز جواب داد. پس از توضیحات وزیر، نماینده مردم مشکینشهر در مجلس دو هفته فرصت خواست تا نظر خود را به طور قطعی اعلام کند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: در ادامه جلسه، سوال علی مطهری نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی درباره فوت ستار بهشتی که در بازداشت پلیس فتا بود، مطرح شد.
وی گفت: محمدنجار با اشاره به گزارشهای ارائه شده توسط مراجع ذیربط و کوتاهی پلیس، علت قصور را مطرح کرد که در این ارتباط نیز پس از توضیحات وزیر کشور، نماینده مردم تهران در مجلس قانع نشد.
نقوی حسینی افزود: همچنین در ادامه جلسه امروز سهشنبه پنجم دی ماه، سوال عبدالکریم حسینزاده و رسول خضری از اعضای مجمع نمایندگان آذربایجان غربی مبنی بر امنیتی کردن این استان از سوی استانداری و فشارهای بیرویه بر مرزنشینان استان و افزایش نارضایتی از عملکرد استاندار به وزیر کشور ارائه شد.
عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس ادامه داد: نمایندگان مردم "نقده و اشنویه" و "پیرانشهر و سردشت" در مجلس با انتقاد از نبود تعامل مناسب و سازنده از سوی استانداری آذربایجان غربی با نمایندگان مردم این استان در مجلس، گفتند که این نوع اقدامات منجر به فشار بیشتر بر مردم میشود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: پس از پاسخ وزیر کشور، عبدالکریم حسینزاده دو هفته فرصت خواست تا در صورت بهبود شرایط، نظر خود را به صورت قطعی اعلام کند.ضمن اینکه سوال مذکور منطقهای شناخته شد.
نقوی حسینی افزود: در پایان جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گزارش فوت ستار بهشتی نهایی شد.
اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانهها نیازمند مصوبه مجلس است
عبدالرضا مصری، سخنگوی هیئترییسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه غیرعلنی امروز مجلس در جمع خبرنگاران گفت: مجلس امروز بنا به درخواست نمایندگان و تصویب هیئترییسه تشکیل جلسه غیرعلنی داد که اصلیترین مبحثی که در جلسه امروز مطرح شد بودجه سال 92 بود.
وی اظهار کرد: در این جلسه قاسمی از مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، ممبینی از معاونت بودجه معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور، کردبچه از معاونت برنامهریزی و باهنر از مجلس مباحثی را در ارتباط با بودجه 92 مطرح کردند.
وی با اشاره به سخنان مطرحشده از سوی قاسمی یادآور شد: قاسمی مباحث کلی در مورد جدولهای بودجه و اینکه این جداول به صورت Gelobal تنظیم شود، ارایه داد و تأکید کرد که بودجه محلی برای قانونگذاری جدید نباشد و بودجه را در قالب بودجه ببینیم.
وی تأکید کرد: قاسمی یادآور شد رعایت احکام برنامه پنجم و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری باید مبنای بودجهریزی سال 92 باشد و این احکام باید در بودجه لحاظ شود.
مصری با اشاره به سخنان کردبچه بیان کرد: آقای کردبچه صحبتهایی را در رابطه با افزایش درآمدهای بودجه و کاهش هزینهها داشتند و آقای ممبینی نیز گزارش کاملی از اجراییشدن بودجه 91 هم از نظر درآمدی و هم هزینههای جاری و عمرانی به نمایندگان ارایه کردند.
وی ادامه داد: ممبینی در مورد تخصیص بودجه جاری و عمرانی گفت کل بحث هزینههای جاری تا پایان سال در سطحی که دولت بازنگری کرده است و در آن سطحی که بودجه بوده است، تأمین میشود.
سخنگوی هیئترییسه مجلس با اشاره به سخنان باهنر، نایبرییس دوم مجلس در این جلسه گفت: آقای باهنر نیز در مورد یارانهها صحبتهایی را ارایه کردند و نیم کمتری از زمان جلسه غیرعلنی امروز به بحث یارانهها اختصاص یافت و اینکه اگر قرار است مطلبی تحت عنوان هدفمندی یارانهها به مردم گفته شود در طرف دیگر سکه نیز این مطلب بیان شود که در قبال مبلغی که به مردم ارایه میدهیم چه مقدار برای آنها هزینه دربر دارد و گاهی این هزینهها دیگر قابل مهار نیست.
وی با بیان اینکه، مصباحیمقدم رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، باهنر نایبرییس دوم مجلس و ابوترابیفرد نایبرییس اول مجلس صحبتهایی را در ارتباط با موضوعات هدفمندسازی یارانهها بیان کردند، گفت: آقای توکلی نماینده تهران نیز بحث معوقات بانکی را مطرح کرد و جدولی را در این زمینه ارایه داد که معوقات بانکی از سال 84 تا 90 سیر صعودی داشته است.
وی ادامه داد: آقای توکلی بیان کرد که برابر ماده 29 قانون مصوب مجلس و بنا به پیشنهاد دولت به هیئتمدیره بانکها اجازه داده شده است از محل وثیقههایی که در اختیار دارند و یا سایر منابع این معوقات را از افراد و شرکتها اخذ کنند.
وی گفت: بخش دیگر بحثها در این رابطه بود که ما حرفهایی در جامعه مطرح کنیم که ایجاد اختلاف نکنند و قاعدتا باید بین نخبگان و سه قوه با یک نوع تعامل نظرات بیان شود و بعد از رسیدن به یک نقطه نظر واحد آن نظرات را برای اجراییشدن به مردم اعلام کنیم و اینکه قوا بخواهند به صورت فردی عمل کنند این مدنظر مجلس نیست زیرا با این موضوع یک سری هزینهها به جامعه تحمیل میشود و یک سری مطالبات جدی نیز ایجاد میشود.
مصری با بیان اینکه مجلس 100 درصد آماده تعامل با دیگر قوا است، گفت: مجلس معتقد است اجرای مرحله دوم هدفمندسازی یارانهها شوکی است که تبعات آن قابل پیشبینی نیست و باید در این زمینه برنامهریزی بر مبنای اقتصاد مقاومتی باشد و نباید موضوعاتی را مطرح کنیم که به اقتصاد لطمه بزند.
وی همچنین ادامه داد: البته دو دیدگاه در مورد هدفمندسازی یارانهها مطرح است که یک دیدگاه، دیدگاه رییسجمهور و دیدگاه دیگر دیدگاه مجلس است که دو طرف باید با برگزاری نشستهای تخصصی تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.
مصری تأکید کرد: ما معتقدیم اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانهها نیاز به تصویب قانون جدید در مجلس دارد و امکان اجراییشدن آن در شرایطی که مجلس این مجوز را به دولت نداده است، امکانپذیر نیست. در واقع دولت میتواند با ارایه لایحه به مجلس و در صورت موافقت مجلس فاز دوم هدفمندسازی یارانهها را اجرایی کند.
وی در مورد اینکه چرا جلسه امروز غیرعلنی برگزار شده است و آیا حق مردم نبود در جریان مباحث بودجهای قرار بگیرند، گفت: جلسه امروز بحث اطلاعات محرمانه نبود که ما نخواهیم آنها را در اختیار مردم قرار دهیم اما بحث این بود که نقاط قوت و ضعف بودجههای قبلی بررسی شود و برخی مباحث بودجهای که برای مردم خستهکننده است، ارایه نشود ولی آن چیزی که در قانون گفته شده است یعنی روند بررسی بودجه قطعا به صورت علنی برای مردم ارایه میشود.
وی در مورد اینکه در حال حاضر نگرانیهایی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی در جامعه ایجاد شده است، گفت: مردم نگران بنزین پنج هزار تومانی نباشند چون برابر قانون افزایش قیمتها ممنوع است و ما هیچ افزایش قیمتی در حاملهای انرژی نداریم و اگر قرار شد که افزایش یا کاهشی باشد در جلسات غیرعلنی آن را بررسی میکنیم ولی اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانهها نیازمند قانون مجلس است.
وی در مورد زمان ارایه لایحه بودجه 92 به مجلس گفت: ما هنوز از زمان ارایه این لایحه اطلاعی نداریم و امیدواریم با تعامل و برنامهریزی بودجه هرچه سریعتر به مجلس ارایه شود.
بررسی مسایل حج 91/قرائت گزارش نهایی علت فوت ستار بهشتی
نایبرییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه امروز بعدازظهر این کمیسیون به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: در جلسه امروز مسایلی در مورد حج 91 و مسایلی که در ارتباط با این حج رخ داده بود، مطرح شد و این موضوع با حضور دوستانی که از حج تشریف آورده بودند و نه دوستان مسئولی که مسئولیت این کار را داشتند، بررسی شد.
وی بیان کرد: نتیجه این گزارش روز چهارشنبه در جلسه علنی مجلس در سوالی که یکی از نمایندگان از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد از سوی وزیر ارایه میشود.
حقیقتپور همچنین بیان کرد: در جلسه امروز گزارش نهایی در مورد علت فوت ستار بهشتی مطرح شد که این گزارش نیز احتمالا در جلسه روز چهارشنبه مجلس قرائت میشود.
بر اساس گزارش خبرنگار شبستان، گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس طبق دستور هفتگی مجلس قرار بود امروز در جلسه علنی قرائت شود که بعدا اعلام شد این گزارش نهایی نشده و باید در جلسه امروز کمیسیون تنظیم نهایی شود و سپس در صحن قرائت شود.
دهقان از پاسخهای وزیر کشاورزی قانع شد/منتظر گزارش خلیلیان میمانم
در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 3 دی سؤال ملی محمد دهقانی، نماینده چناران و طرقبه از وزیر کشاورزی در مورد نحوه اجرای بند (و) ماده 34 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مطرح شد.
صادق خلیلیان، وزیر جهاد کشاورزی در سخنانی گفت: بر اساس بند (و) ماده 34 قانون برنامه پنجم توسعه وزارت بهداشت موظف است با همکاری وزارت جهاد کشاورزی مقدار مجاز مصرف سموم را برای محصولات کشاورزی تعیین کند و از عرضه محصولات کشاورزی که از این طریق عرضه میشوند، ممانعت کند.
وی اظهار کرد: تاکنون 1300 مورد استاندارد باقیمانده مواد شیمیایی که با تأکید بر سموم بوده است در محصولات مختلف تهیه کردهایم و با تأکید استاندارد به وزارت بهداشت و سایر دستگاهها ابلاغ شده است و 800 مورد نیز در دست اقدام داریم.
خلیلیان بیان کرد: علاوه بر اینکه معیارها برای عرضه محصولات بسیار مهم است اما وزارت جهاد کشاورزی نیز در واحدهای تولیدی پایشهایی را انجام داده است.
وی تأکید کرد: ما میپذیریم مشکلاتی در مورد استفاده از سموم در محصولات کشاورزی وجود دارد و ما باید این مشکلات را حل کنیم ولی همه باید بدانند که ما در وزارتخانه نیز در همین راستا عمل کردهایم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تاکنون پنج سم پرخطر را از چرخه مصرف خارج کردهایم، گفت: ما 43 قلم سم کمخطر و جدید را نیز شناسایی و اسامی آن را اعلام کردهایم که زیر نظر جهاد کشاورزی این سمها میتوانند سلامت غذایی ما را ارتقا دهند.
وی تأکید کرد: ما تمام گلخانههای کشور را ابتدا از تهران و سپس در تمامی استانهای کشور تحت نظارت و مدیریت خود قرار دادیم و 18 عامل جدید بیولوژیک را ثبت کردیم.
وی تأکید کرد: ما در بحث مصرف کودهای شیمیایی سعی کردیم مصرف این کودها را کاهش دهیم و به سمت مصرف کودهای بیولوژیک ببریم.
خلیلیان خاطرنشان کرد: تاکنون در سطح 9 استان نقشه پراکنش عناصر مغذی را تهیه کردیم.
محمد دهقانی، نماینده چناران و طرقبه در توضیح سؤال خود از خلیلیان گفت: همین مقدار که آقای وزیر گفتند کارهایی را شروع کردند قابل تقدیر است اما خود آقای وزیر هم حتما میدانند که آنچه که توسط وزیر جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت انجام میشود بسیار کندتر و عقبتر از آن چیزی است که در حال حاضر سلامت مردم را تهدید میکند.
وی بیان کرد: اگر به اسناد وزارت بهداشت و درمان و نظر کارشناسان در مورد بیماریهایی که با سموم محصولات کشاورزی در انسان به وجود میآید رجوع کنیم متوجه میشویم در کشور ما علیرغم تلاشهای مسئولان اما آنگونه که باید برای امنیت غذایی در کشور اهتمام و برنامهریزی نیست.
وی گفت: متأسفانه محصولات کشاورزیای که تولید میشود در بسیاری از زمینهها از استاندارد لازم برخوردار نیست یعنی سموم و کودهای شیمیایی در این محصولات بیش از حد مجاز است.
نماینده چناران و طرقبه تأکید کرد: وزارت بهداشت در سال 85 و 86 رسما اعلام کرد که تعداد مشخصی از مردم در سال دچار سرطان میشوند و حداقل یکسوم عامل این بیماریها مربوط به سموم باقیمانده و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی است و همین موضوع هشداری برای دولت است زیرا دولت در هر جایی مسئول سلامت مردم است.
وی گفت: کارشناسان به این نتیجه رسیدهاند که یک متولی خاصی که همه اختیارات را داشته باشد تا بتواند با این مشکل برخورد کند و تأمین امنیت غذایی را برای مردم داشته باشیم، وجود ندارد؛ البته طبق قوانین هم وزارت بهداشت و هم وزارت جهاد کشاورزی مسئول هستند اما متأسفانه وزارت بهداشت بخشی از وظایف خود را به عهده وزارت جهاد کشاورزی میگذارد و وزارت جهاد کشاورزی نیز بخشی از وظایف خود را به عهده وزارت بهداشت میگذارد.
وی با بیان اینکه حل این مشکل مربوط به یک وزیر خاص نیست، گفت: وزیر جهاد کشاورزی وارث گذشتگان است زیرا این مشکل یعنی بحث استفاده از سموم در محصولات کشاورزی مربوط به گذشتهها است ولی به هر حال وی نیز باید به مجلس پاسخگو باشد.
دهقان تأکید کرد: ما محصولات کشاورزی را برای نشاط و سلامت استفاده میکنیم اما وقتی این محصولات در اثر استفاده خارج از حد مجاز سموم برای سلامت ما خطرناک هستند پس چرا باید آنها را استفاده کنیم؟
وی با بیان اینکه طبق نظر کارشناسان وضعیت محصولات کشاورزی وضعیتی بحرانی است، گفت: ما اولین رتبه سرطان معده را در دنیا داریم و طبق اعلام وزارت بهداشت در آینده تعداد این سرطانها بیشتر میشود و سرعت این بیماری خانمانسوز در بین کودکان نیز بیشتر است.
وی گفت: در بعضی مواقع هنگامی که محصولات کشاورزی ما به خارج از کشور صادر میشود این کشورها آزمایشات پیشرفتهای را بر روی محصولات کشاورزی انجام میدهند محصولات ما را مرجوع میکنند و آن موقع این محصولات به جای اینکه معدوم شوند مجددا در بین مردم توزیع میشوند.
قهرمانان مدال آور ایرانی از خدمت سربازی معاف شدند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 3 دی جزئیات طرح اصلاح قانون سرباز قهرمان را مصوب کردند.
براساس رای نمایندگان در ماده واحده این طرح تبصره 4 ماده واحده قانون سرباز قهرمان مصوب 13/12/1376 به شرح زیر اصلاح و به عنوان تبصره 6 محسوب و دو تبصره به عنوان تبصره های 4 و 5 به آن الحاق می شود و عبارت «سازمان تربیت بدنی» در قانون مذکور به عبارت «وزارت ورزش و جوانان» تغییر می یابد.
براساس تبصره 4 قهرمانان بازی های المپیک شامل نفرات اول تا سوم و قهرمانان اول و دوم مسابقات قهرمانی جهان و نفرات اول بازیهای آسیایی در رشته های ورزشی تحت پوشش کمیته بین المللی المپیک برگزار می شود و مقام اول تا سوم مسابقات جام جهانی فوتبال، بسکتبال، والیبال و همچنین یکی از فرزندان قهرمانان پاراالمپیک جهانی معاف از سربازی با معرفی وزارت ورزش و جوانان و هماهنگی ستادکل نیروهای مسلح پس از طی دوره آموزش نظامی در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از انجام خدمت دوره ضرورت معاف می شوند.
همچنین در تبصره 5 این ماده واحده نمایندگان مصوب کردند تمامی دستگاههای اجرایی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8/7/1386 می توانند علاوه بر مشمولین تبصره 4 این قانون، مقامهای اول، دوم و سوم بازیهای آسیایی و مسابقات جهانی را با معرفی وزارت ورزش و جوانان و با رعایت سایر قوانین و مقررات مربوطه به صورت پیمانی جذب و استخدام کنند.
در این تبصره نمایندگان مقرر کرده بودند که این قهرمانان بدون نیاز به شرکت در آزمون عمومی به استخدام دربیایند که این عبارت مخالف قانون برنامه پنجم بود و حذف شد و به این ترتیب این قهرمانان نیز همانند سایر افراد باید با رعایت قوانین و مقررات به صورت پیمانی جذب و استخدام شوند.
نمایندگان در تبصره 6 مقرر کردند آیین نامه اجرایی موضوع معافیت سربازان قهرمان مشمول این قانون به پیشنهاد وزارت ورزش و جوانان و با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تهیه می شود و به تایید ستادکل نیروهای مسلح می رسد.
آیین نامه اجرایی موضوع جذب استخدام قهرمانان مشمول این قانون نیز به پیشنهاد وزارت ورزش و جوانان و با همکاری معاونت توسعه و مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور تهیه می شود.
این آیین نامه ها حداکثر 3 ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون به تصویب هیئت وزیران می رسد.
با رأی نمایندگان : یحییزاده ناظر مجلس در شورای مرکزی زکات شد
در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 3 دی انتخاب یک عضو کمیسیون اقتصادی به عنوان ناظر در شورای مرکزی زکات موضوع بند (ذ) ماده (1) قانون زکات انجام شد.
نمایندگان از میان حجتالاسلام بیگی نماینده میاندوآب و حجتالاسلام یحییزاده نماینده تفت و میبد، حجتالاسلام یحییزاده را با 117 رأی از مجموع 211 رأی به عنوان ناظر مجلس در شورای مرکزی زکات انتخاب کردند.
پایان پیام/
نظر شما