حسین نادریمنش، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در همایش کارگروه روانشناسی با بیان اینکه بازنگری یک امر لحظهای نیست، گفت: در بحث بازنگری بهروزرسانی و نیاز اجتماعی از دو اصل مبحث بازنگری است.
وی با بیان اینکه در کشور ما تأمینکننده بودجه دانشگاهها دولت است، اظهار کرد: به این دلیل بر جامعه علمی کشور برای بهروزرسانی سرفصلها فشار نبوده است و دیده میشود برخی از اساتید سرفصلهای 25 سال پیش را تدریس میکنند.
نادری منش با بیان اینکه کشور ما دوره ترجمه را گذرانده است، خاطرنشان کرد: اکنون باید تولید علم کنید و تولید علم منجر به تولید سرفصل شود.
به گفته معاون وزیر علوم، طی آییننامه جدید آموزشی امکان تغییر رشته برای دانشجویان کارشناسی فنی حرفهای به علوم انسانی دیده شده است.
وی با بیان اینکه طی 30 سال گذشته سه دوره برنامهریزی انجام شده است، تصریح کرد: دوره اولیه از انقلاب تا سال 78 بود که کاملا متمرکز انجام میشد؛ دوره دوم 78 تا 88 که تقریبا اختیار کامل به دانشگاهها داده شد و دوره سوم از سال 88 تاکنون که به صورت نیمهمتمرکز در حال انجام است.
نادری منش با اشاره به اینکه در سیستم آموزشی باید به چهار مؤلفه توجه کرد، اظهار کرد: ورودی دانشجویان باید مناسب باشد و هدایت تحصیلی باید با همکاری آموزش و پرورش و وزارت علوم درست صورت گیرد.
وی چگونگی تربیت و انتخاب اساتید را از دومین مؤلفهها خواند و گفت: باید اساتیدی انتخاب شوند که سطح سواد بالایی داشته باشند تا دانشجویان را بتوانند به خوبی تربیت کنند.
وی آمایش تربیت نیروی انسانی و سرفصل و محتوای بهروز را از مولفههای سوم و چهارم نظام آموزشی دانست.
به گفته نادریمنش، در حال حاضر نزدیک به 700 هیئت علمی در کمیتههای 90گانه شورای برنامهریزی فعالیت میکنند و نتیجه فرآیند بازنگری دروس به مرور و پس از گذشت چندین سال مشخص میشود.
پایان پیام/
نظر شما