به گزارش خبرگزاری شبستان، در ادامه دیدارهای ریاست محترم مرکز رسیدگی به امور مساجد با ائمه محترم جماعات پیشکسوت، حجتالاسلام محمدجواد حاجعلیاکبری، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد و تنی چند از دیگر مسئولان این مرکز با آیتالله مجد دیدار کردند. در این دیدار با تاکید بر ارتباط ائمه جماعات مساجد با مردم، اظهار کرد: فعالیت ائمه جماعات نباید در خواندن نماز جماعت در مساجد خلاصه شود بلکه هنر آنان در ارتباط مداوم با مردم است.
وی با بیان اینکه در گذشته ارتباط با مردم در فعالیت ائمه جماعات در مساجد ابعاد گوناگونی را شامل میشد و بیشتر شاهد این موضوع در رفتارهای آنان بودیم، افزود: اگر ائمه جماعات این وظیفه مهم خود را بدانند در پی ارتقای سطح دانش و معلومات خود نیز میروند.
این امام جماعت پیشکسوت استان تهران، افزود: احساس من این است اگر ما با مردم باشیم، آنان از آن مقداری که ما هستیم، بیشتر قبولمان خواهند داشت و بر این اساس خدا و امام زمان(عج) نیز نسبت به ما لطف بیشتری میکنند.
آیت الله مجد گفت: ما باید نسبت به رفع احتیاجات مردم احساس وظیفه کنیم و در حد امکان نیز در این عرصه فعال باشیم زیرا در حدیث است که اگر کسی توانایی انجام وظیفهای را ندارد ولی مسئولیت آن کار را بر عهده گیرد مورد لعن قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه از منظر اسلام، مساجد در جامعه بسیار مهم هستند، اظهار کرد: توقع مردم از ائمه جماعات بیشتر از آن چیزی است که در حال حاضر شاهدش هستیم و ما باید بدانیم که فرهنگ اسلام باید از این مراکز در میان مردم گسترش یابد و وظیفه ما این است که حقیقت اسلام را بشناسانیم.
آیت الله مجد گفت: برخی از ائمه جماعات گذشته ابتدا قدر مسجد را دانسته و سپس در آن مشغول فعالیت میشدند اگر ذهنیت ائمه جماعات در برابر رسالت خود در مواجهه با مساجد ضعیف است باید تقویت شود و مرکز رسیدگی به امور مساجد باید ابتدا فرهنگ مسجدشناسی را به خود ائمه جماعات بشناساند و باید گفت که این ساماندهی هنوز انجام نگرفته است.این در حالی است که ما باید بدانیم اگر فضای مساجد مثبت باشد باعث جذب افراد به آنها خواهد شد و برخی مشکلات در زمینه جذب افراد به مساجد بعضا به خاطر ضعف ائمه جماعات است.
این امام جماعت پیشکسوت استان تهران اظهار کرد: مسجدسازی و تقویت آنها از منظر مالی باید مستقیما از طریق مرکز رسیدگی به امور مساجد صورت گیرد زیرا برخی از دستگاههایی که در این زمینه مطرح میشوند بعضا وجهه مناسبی در میان مردم ندارند و یا با مشکلات و موانعی برای مسوولان مساجد ایجاد میکنند.
مجد با بیان اینکه امام جماعت باید، امام جماعت باشد، گفت: البته باید دانست که مشکلات مساجد فقط مادی نیستند و اگر ائمه جماعات به درستی فعال باشند بسیاری از این مشکلات نیز مرتفع خواهند شد.
وی گفت: مساجد باید یک درآمد مستمر مطمئنی داشته باشند تا ائمه جماعات مساجد بتوانند براساس آن برنامهریزی کنند.
این امام جماعت پیشکسوت استان تهران با انتقاد از نحوه تعامل برخی از دستگاهها با مساجد و بعضا سنگاندازی آنها در مسیر تعالی و پیشرفت فعالیت آنها، گفت: مسئله معیشت ائمه جماعات باید به صورت ریشهای حل شود.
آیت الله مجد افزود: امام (ره) میفرمایند که "ائمه جماعات باید جهت حضور در جامعه اخلاص و ایمان، علم و معاشرت و مردمداری داشته باشند.
بنابر این گزارش، حجتالاسلام حاج علیاکبری، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز در این جلسه، گفت: معیشت ائمه جماعات از سوی مسوولان امر مورد غفلت واقع شده و روال سنتی آن بهم ریخته و روال جدیدی نیز جایگزین آن نشده است.
وی گفت: نیازهای فوری و ضروری ائمه جماعات اگر از منبع امینی برطرف نشوند کلیت قضیه زیر سوال میرود و تلاش ما این است که حداقل ائمه جماعاتی که در مساجد در حال فعالیت هستند از اینگونه خدمات بهرهمند شوند.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد در ادامه به اهتمام این مرکز نسبت به ارتقای سطح علمی و اخلاقی ائمه جماعات به وسیله پیشکسوتان این عرصه تاکید کرد.
بنا بر این گزارش، سیدمهدی مومنیان، مشاور عالی رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران، نیز در این جلسه گفت: در دوره جدید فعالیت مرکز رسیدگی به امور مساجد نگاه تشکیلاتی بر انجام امور مختلف حاکم شده است و ما در این زمینه سند چشماندازی را براساس قانون تدوین کردهایم که در شرف تصویب است و حتی قابل تعمیم به سراسر کشور نیز است.
وی گفت: این مرکز نسبت به ارتقای سطح علمی، آموزشی و سیاسی ائمه جماعات نیز تلاش بسیاری را در دست انجام دارد.
مشاور عالی رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران، گفت: از جمله فعالیتهای اخیر و آتی مرکز رسیدگی به امور مساجد توجه به معیشت ائمه جماعات به وسیله ارائه وامهای مختلف و تودیع با احترام ائمه جماعات سالخورده و استفاده از تجربیات علمای پیشکسوت است.
پایان پیام/
نظر شما