پروژه ترسیب کربن خراسان جنوبی یک الگو برای منطقه و جهان است

نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران از استاندار خراسان جنوبی برای معرفی پروژه ترسیب کربن در این سازمان دعوت کرد و گفت: پروژه ترسیب کربن به عنوان یک الگو برای منطقه و جهان تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، بالا سوبر امانیام مورالی شب گذشته (4دی) در دیدار با استاندار خراسان جنوبی، با اشاره به بازدید خود از اجرای پروژه ترسیب کربن در 6 روستا سربیشه، اظهار کرد: پیشرفت پروژه ترسیب کربن عالی و این پروژه در حال حاضر به عنوان یک الگو برای منطقه و جهان تبدیل شده است.

 

وی با بیان اینکه این پروژه برای اولین بار موفق به توسعه یک منطقه در ابعاد مختلف شده است، ادامه داد: حفاظت از محیط، ایجاد منابع طبیعی و اشتغالزایی از نتایج پروژه ترسیب کربن است.

 

نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران با اشاره به تفاهم نامه همکاری پنج ساله سازمان ملل با ایران افزود: 20-15 میلیون دلار سالیانه سازمان ملل می دهد که در چارچوب همکاری آتی خواهد بود.

 

وی همکاری صمیمانه بین مردم و مسئولان را رمز موفقیت پروژه ترسیب کربن عنوان کرد و گفت: مشارکت بالا و تشکیل گروه های زنان روستایی در این پروژه نشان از مردمی بودن این پروژه می دهد.

 

مورالی با بیان اینکه یکی از شاخص های ارزیابی سازمان ملل برای کشورهای دنیا، شاخص توسعه انسانی است، خاطرنشان کرد: این پروژه برای اولین بار در سازمان ملل متحد، موفق به سنجش این شاخص در منطقه در قالب و سطح یک پروژه شده است.

 

وی یادآور شد: از 20 سال پیش سازمان ملل متحد رشد شاخص های توسعه انسانی را دنبال می کند که در این پروژه برای اولین بار این شاخص ها را به درستی سنجید و مستندسازی کرد که نشان دهنده موفقیت اجرای این پروژه است.

 

وی از ادامه همکاری های سازمان ملل برای ادامه این پروژه در سطحی وسیع تر در استان خبر داد و گفت:سازمان ملل همکاری های خود را ادامه خواهد داد تا این پروژه در سطح وسیع تری به مرحله اجرا گذاشته شود.

 

پیشینه پروژه
پروژه ترسیب کربن که از سال 2004 میلادی در منطقه حسین آباد سربیشه خراسان جنوبی در حال اجراست. این‌ اولین پروژه در ایران با رویکرد مشارکتی در امر بهره برداری و مدیریت عرصه های منابع طبیعی توسط مردم است که قصد دارد با ظرفیت سازی جوامع محلی، توانمندسازی زنان و مردان از لحاظ اقتصادی و فرهنگی،‌ تشکیل و توسعه صندوق های کوچک خرده اعتباری توسط مردم و واگذاری مدیریت آن به خودشان، استفاده از انرژی های نو و با مشارکت جوامع محلی، به مدیریت و احیا عرصه های منابع طبیعی بپردازد.


موفقیت آمیز بودن نتایج بدست آمده از پروژه ترسیب کربن در خراسان جنوبی، سازمان جنگل ها، ‌مراتع و آبخیزداری کشور را بر آن داشت تا این پروژه را با همکاری دفتر UNDP در ایران در سایر مناطقی که دارای شرایط اقلیمی، محیطی و فرهنگی مشابه هستند تکرار نموده و نتایج حاصله را در امر مدیریت عرصه های منابع طبیعی مورد بررسی مجدد قرار داده و به عنوان یک الگوی ملی در آینده ارائه نماید.

 

 

پایان پیام/
 

پایان پیام/

 

کد خبر 209561

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha