به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام عماد، معاون پژوهش حوزه های علمیه در نخستین جشنواره استانی علامه حلی ویژه استان تهران گفت: اقدام در عرصه پژوهش نیازمند 3 عنصر است، نخست برخورداری از علم، آشنایی با تکنیک ها و فنون تحقیق، برخورداری از بینش عمیق و آینده نگر با توجه به نیازهای جهان امروز.
وی افزود: اگر در یک پژوهشگر و دستگاه علمی و پژوهشی نگاه روشن و درستی از نیازهای جامعه شکل بگیرد هدفگذاری و تهیه نقشه راه با موفقیت همراه می شود.
حجت الاسلام عماد با تاکید بر ضرورت زمان شناسی تصریح کرد: دستیابی به این بخش از پیش نیازها ضرورت دارد که نهاد علم و پژوهش دینی و همه دستگاه های حقیقی و حقوقی بدانند که شرایط دنیای امروز چیست و پژوهش های علمی در کجای این عرصه قرار دارد و چه راهکاری برای رسیدن به اهداف بلند علمی می توان اتخاذ کرد.
تعیین مسیر، گامی موثر در رشد فزاینده علمی
معاون پژوهش حوزه های علمیه تدوین نقشه راه را از ضروریات نهادهای حوزوی علمیه دانست و افزود: باید مسیر دستیابی و امکانات لازم برای رسیدن به هدف مشخص شود تا در زمینه علمی به رشد فزاینده دست یابیم.
وی با بیان این مطلب که دانش، ثروت و قدرت سه عنصر پیشرفت در جهان امروز هستند، ابرازکرد: سنگ بنای قدرت در ثروت و زیربنای ثروت، دانش است، بنابراین اگر بخواهیم مدیریت جهانی را در دست بگیریم باید مسیر پیشرفت غرب را طی کنیم.
وی ادامه داد: اگر تشیع بخواهد زمینه ساز حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) باشد باید با استفاده از آخرین فناوری های روز جبهه معارض خود را زمینه گیر کند و مدیریت جهان را به دست بگیرد که در این میان حوزه های علمیه مهمترین رکن این پیشرفت به شمار می روند.
تمدن سازی، وظیفه اصلی حوزه های علمیه
حجت الاسلام عماد تمدن سازی را وظیفه بزرگ حوزه های علمیه دانست و گفت: با انقلاب اسلامی بازسازی تمدن اسلامی بار دیگر آغاز شده و برای به وجود آوردن این تمدن نظام علمی حوزه باید جهت دهی دیگر نهادهای علمی را به عهده بگیرد.
معاون حوزه علمیه تاکید کرد: چاره ای نیست مگر اینکه با نگاهی عمیق تر و دقیق تر و امکاناتی وسیع تر در مسیر پیشرفت دانش گام بگذاریم چراکه مبنای دینی ما اصل دانش است و جز از معبر دانش و تحقیق نمی توان به تولید علمی دست یافت.
وی با بیان این مطلب که نقش حوزه علمیه در تصمیم سازی به اندازه ظرفیت های حوزه نیست، گفت: سهم حوزه های علمیه کشور در تولید کتاب تنها 17 است، در علوم انسانی نیز بیش از 50 درصد تولید کتاب کشور بر عهده نهادهای حوزوی است، همچنین نشریه های علمی حوزه بیش از 60 درصد عرصه های مرتبط با دین را در بر می گیرد که با این ظرفیت می توان نقش عمیق تری در تصمیم سازی و جهت دهی به علم ایفا کند.
حجت الاسلام عماد فعال کردن ظرفیت های قابل دستیابی حوزه علمیه و اطلاع رسانی مناسب و فعالیت های علمی حوزه را در سطح کشور و جهان از ضروریات حرکت علمی حوزه دانست.
وی تاکید کرد: باید با نشاط و شور جدی به پا خواست چون هدف دور و راه ناهموار است، دشمنان با تمام قوا در صحنه اند اما عنایت به ولی عصر(عج) و همچنین استعدادهای بیشمار حوزویان ما را به پیروزی در این مسیر امیدوار می کند.
پایان پیام/
نظر شما