به گزارش خبرگزاری شبستان، شیرینعلی گلمرادی درباره لزوم برگزاری کنگره شعر زنان عاشورایی گفت: ما به طور خاص نگاهی به زنانی که در واقعه عاشورا و جنگ امام حسین(ع) حضور داشتند؛ نداشتیم. در جریان عاشورا زنان بسیاری دخیل بودند، چه آنانی که با مردان وارد میدان نبرد شدند و چه زنانی که مردان خود را راهی جنگ کردند. همراهی و پشتیبانی این زنان در میدان نبرد در واقع مقدمهای فراهم کرد تا قرنها بعد زنان جوامع اسلامی پا به پای مردانشان علیه ظلم و ستم به پا خیزند.
وی ادامه داد: در جریان هشت سال دفاع مقدس زنانی بودند که با الگو قرار دادن زنان عاشورایی در کنار مردان، مقابل دشمن ایستادگی کردند و آنها را در جریان جنگ یاری کردند. تشابه زیادی میان این دو جریان وجود دارد. اگر کنگره شعر زنان عاشورایی و انقلاب اسلامی به صورت جدی به این موضوعات توجه کند، میتواند گام موثری در راه تبیین فرهنگ عاشورایی در جامعه داشته باشد.
وی افزود: داوران این کنگره باید علاوه بر جنبه محتوایی و زبان شعری به جنبه هنری آثار هم توجه کنند، چرا که اگر جنبه هنری اثر مورد توجه قرار گیرد میتواند بر روی تمامی اقشار جامعه تاثیر بگذارد. افرادی که شعر عاشورایی میگویند خلوص نیت دارند و به طور کلی قابل تقدیر هستند؛ اما مهمترین قسمت ارزش هنری اثر و پیام محتوایی آن است. جوانانی که امروزه در عرصه شعر دفاع مقدس فعالیت میکنند؛ حرفهای و توانا هستند، اگر همین جوانان بتوانند در این کنگره شرکت کنند و اشعاری با این مضمون ارائه کنند این کنگره موفق خواهد بود.
گلمرادی تاکید کرد: اما به طور کلی باید در نظر داشته باشیم کنگرههایی نظیر این کنگره که نگاه جزئیتری به واقعه عاشورا دارند اگر درست برگزار نشوند صرفا ایجاد محدودیت میکنند، ما باید بتوانیم فرهنگ عاشورایی را گسترش دهیم و با نگاه وسیعتری به واقعه عاشورا نگاه کنیم.
گلمرادی درباره وظیفه ادبیات در گسترش فرهنگ عاشورایی اظهار داشت: وظیفه ادبیات این نیست که مطابق فهم مردم حرکت کند؛ چرا که در میان مردم اقشار گوناگونی وجود دارند اما از آنجایی که عاشورا موضوعی است که تمامی مردم به آن توجه میکنند، باید به گونهای باشد که در کنار قابل فهم بودن، ارزش هنری و زبانی ارزشمند داشته باشد.
این شاعر در پایان درباره لزوم همکاری شاعران با این کنگره گفت: کنگره شعر زنان عاشورایی نوپا است، زمان بیشتری لازم است تا در میان اقشار مختلف اطلاعرسانی شود. حتی شاعران برای سرودن در این زمینه نیازمند تحقیق و پژوهش هستند اما همین که همچین گامی برداشته شده بسیار عالی است و ما میتوانیم امیدوار باشیم که در آینده در این زمینه اشعار غنی و قابل توجهی داریم. شاعران باید استقبال کنند و در این عرصه قدم بگذارند تا بتوانیم به اهدافمان برسیم.
گفتنی است،دومین کنگره ملی شعر زنان عاشورایی و انقلاب اسلامی از سوی بنیاد «آیههای ایثار و تلاش» و با مشارکت بیش از یازده سازمان، نوزدهم دی ماه همزمان با اربعین حسینی برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما