خبرگزاری شبستان، لیبی یکی از کشورهای شمال آفریقاست که در سال 2011 هنگامی که جرقه های انقلابهای مردمی از تونس شروع شد پس از مصر شاهد انتفاضه مردمی بود.
معمر قذافی هنگامی که انقلاب مردمی در این کشور شروع شد کوشید با تمام ابزارهای موجود به سرکوب آن بپردازد. وی مخالفان خود را مشتی موش و مصرف کننده روانگردان توصیف کرد.
قذافی با کمک گردانهای ویژه خود که رهبری هر یک را یکی از فرزندانش بر عهده داشت به سرکوب انقلابیون که بنغازی در شرق لیبی را پایگاه خود قرار داده بود پرداخت.
در ابتدا توانست پیشرفتهایی را بدست آورد اما به ناگاه با قطعنامه های شورای امنیت و دخالت نظامی غرب در لیبی روبرو شد که نتوانست کاری از پیش ببرد.
آنچه غرب در لیبی به دنبال آن بود دموکراسی نبود بلکه نفت ارزان و مرغوب این کشور بود. انقلابیون لیبی به کمک غربی ها و رسانه های برخی کشورهای عربی به ویژه الجزیره قطر توانستند باب العزیزیه مقر اصلی قذافی در طرابلس را تسخیر و در پایان قذافی را دستگیر و بکشند.
پس از سرنگونی رژیم قذافی نخستین نگرانی حاکمان جدید سیف الاسلام قذافی فرزند دیکتاتور لیبی بود که هنوز به دام نیفتاده بود اما در نهایت با دستگیری وی از سوی انقلابیون الزنتان، این مانع از پیش روی حاکمان جدید لیبی برداشته شد.
پس مشکل اصلی حاکمان جدید لیبی وجود سلاحهای فراوانی بود که در دست انقلابیون سابق بود.این موضوع سبب ایجاد بی ثباتی در لیبی شده است موضوعی که تاکنون لیبی جدید نتوانسته آن را حل کند.
روزنامه القدس العربی در مطلبی با عنوان لیبی دو سال پس از انقلاب آورده است: پس از دو سال از سرنگونی رژیم معمر قذافی و انتخاب پارلمان اوضاع در لیبی هنوز بی ثبات است.
این روزنامه می نویسد: سلاح در دست شبه نظامیان به وفور یافت می شود.کشورهای غربی و به ویژه آمریکا که هواپیماها و کارشناسان نظامی خود را برای مشارکت در اقدام نظامی علیه قذافی به لیبی فرستاده بودند نمی خواهند که دنیا از واقعیتهای لیبی آگاه شود.
القدس العربی بیان کرد: واقعیتهایی که کشورهای غربی نمی خواهند جهانیان از آن آگاه شوند موارد فراوان نقض حقوق بشر، قتل و نبود خدمات رسانی موفق است.
این روزنامه می نویسد: هنگامی که شبه نظامیان برای آزادی تعدادی از افراد متهم به قتل وارد عمل می شوند و میان آنها و نیروهای امنیتی لیبی درگیری ایجاد شده است این به مفهوم نبود قانون است.
القدس العربی بیان کرد: موضوع دیگری که خطرناکتر است اجازه ندادن به بررسی موضوع قتل عبدالفتاح یونس یکی از فرماندهان انقلابیون و بازجویی از مصطفی عبدالجلیل رئیس شورای انتقالی سابق لیبی است.
این روزنامه می نویسد: لیبی جدید از نبود دستگاه قضایی، نبود آشتی ملی، قدرت فراوان شبه نظامیان و گروههای افراطی، ضعف دولت مرکزی و احاطه نداشتن آن بر سراسر کشور رنج می برد.
القدس العربی بیان کرد: اگر شهر درنه به امارتی اسلامی مبدل شود و مصراته به دولت در داخل دولت تبدیل شود جای تعجب ندارد. همچنین جای تعجب ندارد که مناطق جنوبی لیبی منطقه نظامی بسته ای برای ممانعت از ورود گروههای مسلح به آن تبدیل شود.
این روزنامه می نویسد: ما درک می کنیم که لیبی در مرحله انتقالی دشواری به سر می برد و نظام جدید میراث دار خرابی های بسیار و نبود موسسات و زیرساختهای اساسی حکومتی است اما این هرج و مرج کنونی، فساد و نبود خدمات رسانی به مردم را توجیه نمی کند القدس العربی بیان کرد: بستری شدن بیمارانی که امراض ساده ای دارند در اردن قابل توجیه نیست.چرا بیمارستانهایی در لیبی دایر نمی شود به ویژه که درآمدهای نفتی لیبی خیلی زیاد است؟
این روزنامه می افزاید: آینده خوبی برای لیبی قابل پیش بینی نیست.وزیر کشور تونس اخیرا از بازداشت افرادی که در در لیبی آموزش دیده اند خبر داده است. حاکمان لیبی تاکنون نتوانسته اند این کشور را از بحران نجات دهند و همه امیدهای ملت لیبی را به بازی گرفته اند.
نظر شما