به گزارش خبرگزاری شبستان، حمیدرضا شکارسری در مورد دومین کنگره ملی شعر زنان عاشورایی و انقلاب اسلامی گفت: دوره ما دوره مدرنیته است، دورهای که در آن نگاه به هنر باید جزئی، تخصصی و حرفهای باشد. با دقت نگاه کردن به حوادت و رویدادهای تاریخی که تا به امروز نگاه به آنها کلی بوده واجب و ضروری است. ما باید در مقوله هنر از پرداخت کلی و معناگرا به مقولات به نگاه ریزتر و عینیتر برسیم و بتوانیم تصویر روشنی از اتفاقات ارائه دهیم، این نگاه مدرنتر است و گامی رو به جلوست. کنگره شعر زنان عاشورایی میتواند با چنین رویکردی این نگاه کلی را از ما بگیرد و ما را به دقت و توجه بیشتری به وقایع عاشورا وادار کند.
وی افزود: هر حادثه و اتفاق تاریخی در دین که بار دراماتیک داشته باشد برای شعر مدرن مناسب است. واقعه عاشورا و تکتک شخصیتهای حاضر در آن ظرفیت دراماتیک دارند. تمامی زنهای حاضر در واقعه عاشورا ویژگیهایی دارند که میتوان در قالب یک شعر به آنها پرداخت و به جای پرداخت درام کلی به عاشورا تکتک این شخصیتها را به تصویر کشید.
شکارسری درباره تاثیر اشعار عاشورایی بر فرهنگ و جامعه اظهار داشت: اگر بخواهیم از دیدگاه ارسطویی به مقوله هنر نگاه کنیم، هنرمند با بازآفرینی جهان از دیدگاه خود روی مخاطب اثر میگذارد و هر مخاطب بنا به درک خودش از هر اثر درس میگیرد. شعر عاشورایی هم از این قاعده مستثنی نیست، بار دراماتیک واقعه عاشورا به حدی است که مخاطب ناخواسته تحت تاثیر آن قرار میگیرد و از شخصیتهای منفی بیزار میشود و به شخصیتهای مثبت تعلق خاطر پیدا میکند. همین بیزاری و تعلق خاطر نسبت به شخصیتها نوعی تاثیرپذیری مخاطب از اثر است.
پایان پیام/
نظر شما