به گزارش خبرنگار شبستان، کوروش پرند، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در نشست تفاهمنامه همکاری بین سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و مرکز منطقهای علوم و انتقال فناوری اتحادیه همکاریهای کشورهای حاشیه اقیانوس هند گفت: جایگاه آموزشهای مهارتی در دنیا ویژه است.
وی افزود: تمام دنیا در بحث اشتغال به این نتیجه رسیده است مهمترین بستر توانمندی نیروی انسانی است.
وی با بیان اینکه استراتژی اقتصادی دنیا در آینده توانمندی نیروی انسانی است، اظهار کرد: این توانمندی با آموزشهای فنی و حرفهای و مهارتی محقق میشود.
معاون وزیر با بیان اینکه برخی از کشورهای همسایه و آفریقای جنوبی خواهان کمک آموزشی از ایران هستند، خاطرنشان کرد: آموزشهای فنی حرفهای توسط ایران در کشورهای افغانستان، ترکمنستان، اوگاندا، زنگبار و کنیا ارایه میشود.
پرند با بیان اینکه به دنبال شبکهسازی در کشورهای جهان اسلام در حوزه آموزش فنی و حرفهای هستیم، تصریح کرد: اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند میتوانند این بستر را فراهم کنند.
وی ضمن ارایه چند پیشنهاد به رییس اتحادیه IOR گفت: سازمان فنی حرفهای کشور از مربیان کشورهای تانزانیا، زنگبار، اوگاندا، کنیا، سومالی، عراق و افغانستان درخواست کرده است تا در تربیت مربی برای کشورهای جهان اسلام در فاز اول حضور پیدا کنند.
وی ادامه داد: امیدواریم همکاری کشورهای عضو حاشیه اقیانوس هند هم در این زمینه باشد که بتوانیم از مربیان این کشورها برای تربیت دیگر مربیان استفاده کنیم.
وی با اشاره به 700 مرکز فنی حرفهای ثابت در کشور اظهار کرد: بیش از 111 آموزشگاه عالی آزاد فنی حرفهای در کشور وجود دارد.
وی با اشاره به یکی از بندهای سند راهبردی برای ورود به عرصه بینالمللی اظهار کرد: حضور آموزشگاههای آزاد در کشورهای مختلف از سیاستهای ورود به عرصه بینالمللی است.
پرند افزود: حداقل 15 آموزشگاه اعلام آمادگی برای حضور در کشورهای مختلف را کرده است.
رییس سازمان فنی حرفهای کشور برگزاری مسابقات بینالمللی مهارت با حضور کشورهای حاشیه اقیانوس هند از دیگر پیشنهادهای این سازمان دانست و گفت: باید مسابقات مهارتی در کشورهای حاشیه اقیانوس هند هم برگزار شود.
وی با بیان اینکه همایش مهارتآموزی و اشتغال در اردیبهشتماه برگزار میشود، تصریح کرد: امیدواریم با انعقاد این تفاهمنامه به سمت بینالمللیکردن همایشها برویم.
وی شبکهسازی را مهمترین سیاستگذاریها عنوان کرد و ادامه داد: شبکهسازی یعنی وضعیت موجود را کاملا شناسایی کرده و سپس با تبادل اطلاعات و دادهها تبادل تجارب بین کشورها صورت گیرد.
پرند افزود: این تفاهمنامه بستر مناسبی برای شبکهسازی در حوزه فنی حرفهای و ارتباط با کشورهای دیگر است.
وی از بینالمللیکردن مدارک فنی حرفهای خبر داد و گفت: با رایزنیهای انجامشده مدرک آموزشگاههای فنی حرفهای در سطح بینالملل مورد قبول قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه برخی از رشتهها به صورت پایلوت، مجازی و شبیهسازی ارایه میشوند، خاطرنشان کرد: اکنون این شبکه به زبان فارسی است که در تلاشیم به زبان انگلیسی، فرانسه و عربی هم ترجمه شود.
به گفته وی، تاکنون سه اختراع در بحث شبیهسازی در سازمان آموزش فنی و حرفهای وجود داشته است که این سازمان در تلاش است در بحث تولید پیش رود.
وی از اجرای طرحی با عنوان آموزش، تولید و بازاریابی خبر داد و گفت: سه نوع مدل طراحی شده است که تا چند ماه آینده ارایه میشود.
نشست تفاهمنامه همکاری بین سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و مرکز منطقهای علوم و انتقال فناوری اتحادیه همکاریهای کشورهای حاشیه اقیانوس هند امروز 4 دی در سازمان امور دانشجویان برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما