تولید سالانه 2 میلیون واحد خون در کشور

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان انتقال خون ایران گفت: تولید خون در کشور 2 میلیون واحد در سال است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محسن منشدی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان انتقال خون ایران عصر روز گذشته (3 دی) در نشست خبری بیان کرد: یکی از اقداماتی که در سازمان انتقال خون مورد توجه است، بومی سازی مایحتاج و وسایل مورد نیاز است چراکه در حال حاضر برخی از نیازها شامل کیسه خون، کیسه های آزمایشگاهی و در بحث اتوماسیون وابسته به خارج از کشور هستیم.
 

وی ادامه داد: بخشی از تجهیزات مورد نیاز در این حوزه به صورت داخلی تهیه می شود و در تلاش هستیم تا این روند ادامه یابد و عمده تجهیزات تولید داخلی باشد.
 

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان انتقال خون ایران اضافه کرد: یکی از نیازها در این حوزه، کیسه خون است به طوری که تولید خون در کشور 2 میلیون واحد در سال است که نیاز به 2 میلیون و 500 هزار کیسه خون و 2 میلیون و 500 هزار تست آزمایشگاهی وجود دارد.
 

وی در خصوص صادرات و واردات خون توضیح داد: هیچ کشوری صادرات و واردات خون ندارد و این موضوع در خصوص کشور ما نیز وجود ندارد و به دلیل عمر کوتاه گلبول قرمز، احتمال آسیب دیدگی در جابه جایی و احتمال آلودگی های بومی در انتقال خون، صادرات و واردات خون صورت نمی گیرد.
 

منشدی با اشاره به افزایش اهدای خون تصریح کرد: یکی از این برنامه های این سازمان، افزایش دریافت خون اهدایی است که این میزان به صورت سالانه چهار تا پنج درصد است و تعداد اهداء کنندگان مستمر خون نیز 41 درصد است که امیدواریم این تعداد افزایش یابد و به 50 تا 60 درصد برسد.
 

وی خاطرنشان کرد: اقدام دیگر این سازمان، افزایش اهداء خون در میان بانوان است و در حال حاضر میزان حضور بانوان در جمعیت آماری اهداء کنندگان شش درصد است که امیدواریم با اجرای برنامه هایی نظیر درمان قرص آهن این حضور به 20 درصد افزایش یابد.
 

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان انتقال خون ایران اعلام کرد: هم اکنون 228 پایگاه انتقال خون در سراسر کشور وجود دارد و در 31 پایگاه مراکز استان ها آزمایشگاه تخصصی فعالیت دارد.
 

وی افزود: همچنین پایگاه های سیاری نیز وجود دارند که کار خون گیری از افراد در محل کار و یا افراد ساکن در روستاهای دور را بر عهده دارند.
 

منشدی با اشاره به تولید پلاسما اظهار کرد: خون اهدایی در کشور مصرف درمانی دارد و از خون های اهدایی پلاسما تهیه شده و به یک شرکت آلمانی و ایتالیایی صادر می شود تا از این پلاسما داروهای مشتق تولید شود.
 

وی تأکید کرد: با این اقدام تعدادی از داروها با هزینه کمتری وارد کشور شده و با قیمت پایین تری نیز در اختیار بیماران قرار می گیرد و این روند تا زمانی که توانایی تولید دارو در کشور وجود ندارد، استمرار دارد و با ارسال پلاسما، داروهای بیماران خاص تهیه خواهد شد که تاکنون 700 هزار لیتر پلاسما ارسال شده است.
 

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان انتقال خون ایران با اشاره به اهمیت حجامت بیان کرد: حجامت برای سلامت بدن ضروری است؛ در حجامت از فرد حدود 10 سی سی خون گرفته می شود ولی این میزان در اهدای خون 450 سی سی است که شادابی، گردش منظم خون وغیره راموجب می شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 209082

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha