به گزارش خبرگزاری شبستان، مصطفی دولتیار، رییس مرکز مطالعات بین المللی وزارت امور خارجه و معاونین این مرکز با حضور در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با کاظم جلالی و معاونین مرکز پژوهشها دیدار و گفتگو کردند. در این نشست کاظم جلالی و مصطفی دولتیار بر استفاده از ظرفیت های متقابل دو مرکز در راستای بهره برداری از ظرفیت های کشور در تعاملات خارجی تاکید کردند.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در این دیدار گفت: برخی سیاست خارجی را فقط در ارتباطات سیاسی دیده اند ، در حالیکه دستگاه دیپلماسی کشور و وزارت خارجه باید کلیه مولفههای اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی را در کشورهای جهان پیگیری کرده و اقدامات دیگر وزارت خانه ها و سازمان ها را راهبری نماید.
جلالی افزود: این مساله که برخی سازمانها بدون اطلاع وزارت خارجه، امور خود را در کشورهای دیگر پیگیری میکنند یک نقطه ضعف به شمار میآید. مرکز پژوهشهای مجلس و مرکز مطالعات وزارت خارجه میتوانند با توجه به ظرفیتهای بالای دو طرف اتاق فکر مشترک و تعاملات دو سویه داشته باشند تا شاهد هیچ گونه موازی کاری نباشیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: لازم است تا دو مرکز به صورت مشترک با مراکز مطالعاتی و پژوهشی پارلمانهای جهانی ارتباط داشته باشند و در هیاتهای اعزامی از وزارت خارجه به این مراکز، مرکز پژوهش ها نیز حضور داشته باشد؛ همچنین در میزبانی هیاتهای پارلمانی بین المللی، از ظرفیتهای هر دو طرف استفاده شود.
جلالی گفت: تلاش داریم تا کلیه مراکز مطالعاتی پارلمانهای جهان را شناسایی و از تجارب آنها استفاده کنیم و شایسته است تا مرکز پژوهشها و مرکز مطالعات وزارت خارجه این پروژه را با کمک هم به جلو ببرند.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت: در نظر داریم که اجلاسی از مراکز پژوهشی پارلمانهای جهانی در ایران برگزار کنیم که نخستین اجلاس آن می تواند با گردهمایی مراکز پژوهشی پارلمان های کشورهای اسلامی و یا جنبش غیر متعهدها برگزار شود و ایران بنیانگذار چنین اجلاسی باشد و دبیرخانه آن را بر عهده بگیرد.
رییس مرکز مطالعات بینالمللی وزارت امور خارجه در ادامه ضمن استقبال از پیشنهادات کاظم جلالی خواستار توافقات عملی برای انجام آنها شد.
مصطفی دولتیار با تاکید بر اینکه اعزام هیات های مشترک قابل اجراست، افزود: ما در وزارت خارجه این نگاه را داریم که پروژه هایمان با مجلس مشترک باشد. برگزاری اجلاس مراکز پژوهشی پارلمانی جهانی اقدامی قابل توجه است و وزارت خارجه نیز از آن پشتیبانی خواهد کرد.
در ادامه این جلسه بر ایجاد مکانیزم بدون ایجاد ساختار جدید، برای ارتباط دو مرکز و همچنین تشکیل کارگروه مشترک، معرفی نمایندگان دو طرف و جلسات بعدی توافق حاصل شد.
پایان پیام/
نظر شما