علی گورانی، مدیر مسئول بهداشت تشعشعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیرامون خطر اشعه های ساطع شده از مایکروویوها به خبرنگار شبستان گفت: بروز انعکاس فرکانس 300مگا هرتس در هر ثانیه از این نوع دستگاهها می تواند حملات قلبی را برای بیمارانی که از دستگاه های نوسان ساز(قلب مصنوعی) استفاده می کنند، افزایش دهد.
وی با بیان اینکه حداقل فاصله جهت استفاده از مایکروویوها یک متر است، افزود: نزدیک شدن به این نوع دستگاه می تواند موجب عوارضی از قبیل انواع سرطان ها، مشکلات عصبی و آسیب های سلولی شود.
گورانی ادامه داد: کل آسیب های ایجاد شده از سوی مایکروویوها بسته به مدت زمان استفاده از آن و فاصله نزدیکی به آن دارد بنابراین این نوع از دستگاه ها وقتی در معرض فرسودگی قرار گیرد، احتمال ساطع شدن اشعه و رسیدن اثرات مخرب آن به جسم انسان بیشتر می شود.
مدیر مسئول بهداشت تشعشعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه غذای طبخ نشده در مایکروویوها خاصیت رادیو اکتیویته ندارند، اظهار کرد: استفاده از وسایل سنتی مانند اجاق گاز موجب از بین رفتن بیشتر مواد پروتئینی موجود در بافت آن می شود بنابراین تنها راهکار حفظ موادغذایی استفاده صحیح از این نوع دستگاه هاست.
وی با بیان اینکه محدودیت های استفاده از مایکروویوها در طبخ غذا موجب می شود تا برخی غذاها همگن و یکدست پخته نشود، خاطر نشان کرد: مکانیزم پخت مواد در مایکروویوها به گونه ای است که باید به مواد غذایی مقداری مواد افزودنی مانند آب افزوده شود زیرا در فرآیند پخت این عمل موجب افزایش حرارت شده و پخت غذاها با سرعت بیشتر و بهتری انجام می شود.
گورانی با تاکید بر اینکه استفاده از ظروف استیل در مایکروویو احتمال آتش سوزی را بالا می برد و موجب افزایش ضریب تخریب در بافت مواد غذایی می شود، در مورد چگونگی پخت صحیح قطعات کوچک یا بزرگ مواد گوشتی گفت: برش زدن قطعات گوشتی با اندازه های کوچک می تواند به پخت غذا و حفظ مواد نگهدارنده موجود در آن کمک کند.
پایان پیام/
نظر شما