محمدعلی خواجه پیری، کارشناس قرآنی با اشاره به کم کاری دبیرخانه همایش تجلیل از چهره های ماندگار در تکریم چهره های فاخر قرآنی، به خبرنگار شبستان گفت: سطح همایش تجلیل از خادمان قرآن به عنوان طرحی ملی که با حضور رییس جمهور برگزار می شود، بسیار بالاتر از سطح همایش چهره های ماندگار است که اگر با سیاست های صحیح پیگیری شود تاثیراتی شگرف برجای می گذارد.
وی با بیان این مطلب که برگزاری همایش تجلیل از خادمان قرآن رسالت دبیرخانه همایش چهره های ماندگار را برای توجه و تقدیر از چهره های قرآنی کاهش نمی دهد، اظهارکرد: گلایه جامعه قرآنی به عنوان جامعه ای دارای تاثیرات شگرف در برابر کمترین انتظارات از نظام که تنها به دلیل انگیزه های والای معنوی مشغول به ارائه خدمات هستند باید از سوی متولیان پیگیری و رفع شود.
خواجه پیری با اشاره به پوشش بیمه ای فعالان قرآنی به همت دولت نهم تصریح کرد: این در حالی است که سال ها پیش از این فعالان حوزه های فرهنگی هنری از مزایای بیمه و تسهیلات صندوق حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر برخوردار شده اند، بنابراین کم لطفی درمورد جامعه قرآنی واقعیتی است که در جامعه وجود دارد.
رییس سابق مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور با بیان این مطلب که شانزدهمین دوره تجلیل از خادمان قرآن باید در سال جاری برگزار می شد، ادامه داد: گلایه ای که در اینجا به دولت دهم مطرح می شود کم توجهی به برگزاری این آیین معنوی علی رغم اتخاذ رویکرد فرهنگی در فعالیت ها است، گرچه دکتر احمدی نژاد از روسای جمهوری است که در طول عمر انقلاب اهتمام ویژه ای به عرصه قرآن داشته و بودجه های مناسبی را نیز به فعالیت هایی از این دست اختصاص داده است.
آیین تجلیل از خادمان قرآن با سیر نزولی مواجه شده است
وی با اشاره به سیر نزولی همایش تجلیل از خادمان قرآن در سال های اخیر ادامه داد: این همایش تا دوره سیزدهم با حضور رییس جمهور در نیمه ماه مبارک رمضان و در محل برپایی نمایشگاه بین المللی قرآن برگزار شده است، اما از آن دوره تا کنون همواره با تاخیر زمانی چندماهه در دفتر رییس جمهور برگزار می شود.
خواجه پیری بیان کرد: امسال نیز با وجود آنکه رییس مرکز هماهنگی در آیین گشایش هجدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن از برگزاری این همایش با حضور رییس جمهور در نیمه ماه رمضان خبرداد، متاسفانه با گذشت 2 ماه از اتمام این نمایشگاه هنوز آیین تجلیل از خادمان قرآن برگزار نشده است.
وی با ابراز گلایه از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کم کاری برای برگزاری این آیین که تنها مراسم ویژه چهره های فاخر قرآنی است، عنوان کرد: انتظار می رود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که فعالیت های اثرگذاری در زمینه قرآن به ویژه در دولت دهم انجام داده است، اهتمام ویژه ای در برگزاری آیین تجلیل از خادمان قرآن که در دوره پیشین فعالیت مرکز هماهنگی فعالیت های قرآنی کشور طرح استانی آن نیز تدوین شده است، داشته باشد.
وی با قدردانی از تلاش رییس کنونی مرکز هماهنگی فعالیت های قرآنی کشور مبنی بر برگزاری همایش های تجلیل از خادمان قرآنی استان ها ابرازکرد: نمایشگاه قرآن در سال جاری از بخش خادمان قرآن که زمینه آشنایی بازدیدکنندگان با فعالیت و دستاوردهای این افراد اثرگذار را فراهم می کرد، محروم بود.
خادمان قرآن از پایه گذاران فرهنگ در جامعه هستند
کارشناس قرآنی با بیان این مطلب که مفاخر در اقشار مختلف پایه گذاران فرهنگ در جامعه هستند، گفت: اهتمام رسانه ملی به معرفی و تجلیل از چهره های ماندگار قرآنی بستر مناسب فرهنگ سازی برمبنای آموزه های کتاب الهی را در جامعه فراهم می کند که اگر این مهم محقق نشود بیش از هر چیز جامعه دچار آسیب و ناهنجاری می شود.
وی با ابراز تاسف از عدم آشنایی جامعه با دستاوردهای قرآنی بسیاری از بزرگانی که از دنیا رفته اند، تاکید کرد: غفلت از خدمات افرادی همچون آیت الله مشکینی که اقدامات فراوانی در ارتباط با کتاب الهی انجام داده اند تنها به پیکره جامعه آسیب می رساند و آن را از برخورداری از مبانی فکری قرآنی این بزرگان محروم می کند.
اقبال عمومی به فعالیت های قرآنی نیازمند حمایت است
خواجه پیری با بیان این مطلب که کم توجهی و غفلت جامعه قرآنی خللی در روند فعالیت آنها ایجاد نمی کند، تصریح کرد: جامعه قرآنی با خواست قلبی و با هدف دستیابی به مراتب بالای معنوی به این عرصه اهتمام دارند و غفلت ها، فعالیت آنها را دچار خدشه نمی کند، اما این غفلت ها ممکن است بر انگیزه بخشی به اقشار مختلف برای ورود به عرصه فعالیت های قرآنی اثر سوء برجای گذارد.
وی اعلام کرد: جامعه جوانی که همایش چهره های ماندگار را از رسانه ملی دنبال می کند هنگامی که شاهد تجلیل از برگزیدگان رشته های مختلف جز قرآن است به طور طبیعی عرصه هایی را که مورد توجه جامعه است برای فعالیت برمی گزیند تا شاید در آینده از مزایای این رشته ها برخوردار شود، بنابراین اقبال عمومی به فعالیت های قرآنی نیازمند حمایت است.
خادمان قرآن نیازمند تشکیل انجمن واحد برای سیاستگذاری هستند
خواجه پیری با بیان این مطلب که خادمان قرآن همچون دیگر اقشار فعال در جامعه نیازمند تشکیل انجمنی واحد هستند، اظهارکرد: تشکیل این انجمن که طرح ابتدایی آن در دوره پیشین مدیریت مرکز هماهنگی فعالیت های قرآنی همراه با اساسنامه مورد توافق بسیاری از بزرگان، تدوین شده است در رفع نواقص مذکور موثر بوده و می تواند در احقاق حقوق خادمان و مفاخر قرآنی اثرگذار باشد.
کارشناس قرآنی با اشاره به تصویب منشور توسعه فرهنگ قرآنی برای تولیت کلان برنامه های قرآنی در کشور خاطرنشان کرد: گرچه بنابر گزارش ها، کمیسیون های شورای تخصصی این منشور نیز در برگزاری جلسات و پیگیری وظایف محوله با کمکاری مواجه هستند، اما انتظار می رود با تشکیل انجمن خادمان قرآن با عضویت مسئولان کشوری بتوان در عرصه های مختلف از حقوق این چهره ها نیز تجلیل به عمل آورد، البته روند برنامه های شورای توسعه فرهنگ قرآنی خود می تواند این امر را تسهیل بخشد.
پایان پیام/
نظر شما