به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه های تهران امروز، جوان، خراسان، جام جم ،ملت ما هرکدام به طور جداگانه به مطالب مختلفی با تیتر: نظام آموزشی، قربانی تغییرات و تصمیمهای شتابزده، مرگ سربی 5000 نفر در تهران، گزارش کمیسیون بهداشت از کم کاری های دولت در حوزه سلامت در مجلس قرائت شد، مهریه 110 سکهای یک گام تا اجرا، در هیچ کشوری آمار اعتیاد به صفر نخواهد رسید پرداخته اند.
تهران امروز:
این روزنامه در گزارش صفحه اجتماعی خود به بررسی تقسیم سیستم آموزشی از سال آینده به 4 دوره 3 ساله پرداخته و این چنین آورده است: جرایی شدن نظام 3-3-3-3 میتواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد. این مشکلات در شهرهای کوچک،مناطق محروم و روستاها حادتر است، به گونهای که ممکن است تعداد دانشآموزان بیشتر از ظرفیت مراکز آموزشی باشد یا اینکه در یک منطقه فضایی برای اجرا شدن این نظام وجود نداشته باشد«فاطمه قربان» معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش روز گذشته اعلام کرد: «نظام آموزشی به صورت 4 دوره 3 ساله از سال آینده در بیشتر مدارس کشور اجرا میشود.»
سرعت تغییرات در آموزش و پرورش و نظام آموزشی کشور به حدی زیاد شده است که بیم آن میرود قطار بیترمز تغییرات در این وزارتخانه به زودی از ریل خارج شود. به گفته کارشناسان تغییراتی که بدون هیچ پیش زمینهای در نظام آموزشی کشور به اجرا در میآید یا خواهد آمد تاثیر خود را بیگمان در سالهای آینده بر جامعه خواهد گذاشت. نظام آموزشی 3 - 3 - 6 آخرین تغییراتی است که با وجود همه مخالفتها در کشور اجرایی شد.
این در حالی است که در فصل دوم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به صراحت بیان شده است که «... آموزش و پرورش ماموریت دارد با تاکید بر شایستگیهای پایه، زمینه دستیابی دانشآموزان در سنین لازم التعلیم طی 12 پایه (4 دوره 3 ساله) تحصیلی به مراتبی از حیات طیبه در ابعاد فردی، خانوادگی، اجتماعی و جهانی را به صورت نظام مند، همگانی، عادلانه و الزامی در ساختاری کارآمد و اثر بخش فراهم کند.» اما حمید رضاحاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش در توجیه اجرایی شدن این نظام گفته بود«سند تحول بنیادین نظام آموزشی را به 4 دوره 3ساله تقسیم کرده و ما هم بهدنبال تحقق آن هستیم، اما در مرحله اول نمیتوان آن را بهطور کامل اجرا کرد، بنابراین ابتدا نظام«3ـ3ـ6» و سپس نظام «3ـ3ـ3ـ3» اجرا خواهد شد.» با این حال و با گذشت نزدیک به 3 ماه از اجرایی شدن این نظام هنوز بسیاری از مدارس نه فقط با کمبود معلم روبهرو هستند بلکه امکانات آموزشی نیز به حدی کم است که صدای مسئولان مدارس را در آورده است.
با این حال و به رغم تمام کمبودها و کاستیهایی که در اجرای این نظام وجود دارد مسئولان آموزش و پرورش تصمیم به اجرایی شدن نظام 3-3-3-3 در مدارس ابتدایی گرفتهاند. با این حال فاطمه قربان معتقد است مطالعات و پژوهشهای لازم برای اجرای 4 دوره 3 ساله در مدارس کشور در حال انجام است و از سال آینده این طرح در مدارس اجرایی میشود. از سوی دیگر وزیر آموزش و پرورش از تحولی دیگر در نظام آموزشی سخن میگوید. به گفته حاجی بابایی«مقطع ابتدایی به زودی 7 ساله شده و پیش دبستانی نیز در زمره مقاطع تحصیلی قرار میگیرد. و ظاهرا این تغییرات همچنان ادامه خواهند داشت و...
جوان:
این روزنامه نیز در گزارش امروز به موضوع شرایط بد آلودگی هوا و خطرناک تر بودن آن برای بیماران پرداخته و آورده است: در شرایطی که رئیس سازمان حفاظت محیط زیست روز دوشنبه به طور تلویحی مرگ افراد بر اثر آلودگی هوای تهران را نفی کرده بود، طی نامهای که مرکز تحقیقات آلودگی هوا به استانداری تهران و استانداری به شهردار تهران ارسال کردهاند به تعداد دقیق فوتشدگان بر اثر آلودگی هوا اشاره شده با این حال مسئولان مربوطه روی تعداد دقیق فوتشدگان لاک غلطگیر گرفتهاند تا رسانهها نتوانند از این آمار مطلع شوند!
با وجود این، در شرایطی که طی تماس خبرنگار اجتماعی «جوان» با یکی از مسئولان دولتی، وی پس از کش و قوسهای بسیار زیاد عدد 300 نفر را برای تعداد کشتهشدگان آلودگی هوا عنوان کرد؛ تنها دقایقی بعد، تماسهای خبرنگاران جواب داد و مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران با پرده برداشتن از راز سر به مهر اعلام کرد که به طور متوسط 4 تا 5 هزار نفر سالانه براثر آلودگی هوا فوت میکنند!
این در حالی است که سال گذشته نیز با اعلام حسین علی شهریاری، نماینده مجلس حدود 4 هزار نفر بر اثر آلودگی هوا فوت کرده بودند.
پس از اعلام این خبر بار دیگر خبرنگار اجتماعی «جوان» در تماسی با همان مقام دولتی گفتوگوی مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران را برای وی بازگو کرد که اینبار این مقام مسئول گفت: من نمیتوانم این آمار را ارائه دهم و برای ما مشکل ایجاد میشود. دلیل لاک گرفتن روی تعداد فوتشدگان هم همین است اما باید بگویم که این خبر درست بوده و متأسفانه رقم این فوتشدگان حدود 4 هزار و 800 نفر بوده است!
خراسان:
این روزنامه نیز در صفحه اجتماعی خودبه گزارش کمیسیون بهداشت از کم کاری های دولت در حوزه سلامت پرداخته و در ادامه آورده است: رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی؛ در ابتدای جلسه علنی دیروز با ارائه گزارشی درباره اجرا نشدن جزء 3 بند 45 و 47 قانون بودجه که به موضوع پرداخت نشدن سهم بخش سلامت از هدفمندی یارانه ها می پردازد؛ خواهان تکلیف دولت به پرداخت حداقل 10 درصد از منابع اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها شد و گفت: در این گزارش از دولت خواسته ایم تا فارغ از این که چه میزان درآمد از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها داشته باشد ؛ 10 درصد از منابع هدفمندی را به بخش سلامت پرداخت کند تا مردم مجبور نباشند بیش از این هزینه های درمان را از جیب خودشان بدهند.به گزارش خبرنگار پارلمانی خراسان؛ حسینعلی شهریاری ؛ با بیان این که دفترچه بیمه های درمانی در دست مردم نه در بیمارستان های خصوصی و نه در بیمارستان های دولتی هیچ اعتباری ندارد، گفت: منابع مالی کافی در اختیار بیمه های کشور نیست و در حوزه سلامت با مشکلات جدی مواجه هستیم و...
جام جم:
این روزنامه در صفحه اجتماعی خودبه اصلاح ایرادات لایحه خانواده و طرح مهریه 110سکه ایی پرداخته و چنین آورده است: نمایندگان مجلس دیروز سرانجام لباسی را که چند ماه قبل برای قامت مهریه برش خورده بود با رای موافق خود به تعیین سقف 110 سکهای دوختند.
این خبر را دیروز محمدعلی اسفنانی، مخبر کمیسیون قضایی مجلس به جامجم داد و اعلام کرد که قانون مصوب شده مجلس اگر با تائید شورای نگهبان نیز همراه شود حداکثر تا دو ماه دیگر مردانی که پرداخت مهریه 110 سکهای و کمتر از آن را تعهد کردهاند؛ اما به دلایل مختلف دین خود به همسرانشان را ادا نمیکنند، راهی زندان خواهند شدو...
ملت ما:
این روزنامه در صفحه اجتماعی با مصاحبه ایی با امیرحسین قاضی زاده به معظل اعتیاد و صفر نشدن آمار آن در هیچ کشوری پرداخته و این چنین آورده: احساس امنیت برای فروش موادمخدر در ایران به ویژه در شهرتهران بالا رفته است که اگر تا چند سال گذشته این کار مخفیانه انجام می شد در سال های اخیر فروش انواع موادمخدر در ملأعام انجام می شود. کافی است تا بین ساعت های 6 تا 8 شب سری به خیابان های منتهی به میدان صادقیه و پایانه های تاکسیرانی زد تا با حجم انبوهی از موادفروشان مواجه شد میدان های اصلی شهر تهران به مامنی برای سوداگران مرگ تبدیل شده است. در کنار مردان معتاد که خریداران ثابت مواد مخدر به شمار می روند این روزها تعداد زنان معتاد هم رو به افزایش است. موضوعی که با شکل و شمایل آینده اجتماعی نسل ها و تربیت فرزندان رابطه مستقیمی دارد. با وجود اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر تهران در افزایش شدت برخورد با فروشندگان مواد مخدر اما متاسفانه آنچه از این ستاد گاهی به گوش می رسد تنها آمارهایی است که از تعداد معتادان ارایه م یدهند. به نظر نحوه برخورد با این افراد که سودهای کلانی در خیانت به جامعه به دست آورد هاند تا امروز مثمر ثمر نبوده است. هرچند آمارهایی هر چند وقت یک بار از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر از تعداد معتادان در کشور ارایه م یشود اما به گفته مسئولان این حوزه متولی مشخصی برای دادن آمار صحیح معتادان در کشور وجود ندارد. موضوعی که علی هاشمی، رئیس کمیته مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت وگو با به آن اشاره کرد. او معتقد است: در کشور ما متاسفانه » ملت ما « کسی به عنوان پاسخگوی ملی در این زمینه وجود ندارد سوال من از دستگاه های مواد مخدر این است که نرخ شیوع در بین اقشار مختلف به چه شکلی است؟! کسی پاسخگو نیست چراکه متولی شیو عشناسی نداریم و اگر کارهایی شده است آمار و ارقام به شکلی منعکس نشده است و...
پایان پیام/
نظر شما