به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، حجت الاسلام احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، در آیین افتتاح مسابقات قرآنی در تالار انتظار کرمانشاه، گفت: سال 89 در کل کشور 52 هزار نفر در مسابقات قرآنی شرکت کردند در حالی که امسال در کرمانشاه بیش از 80 هزار نفر در این مسابقات شرکت کرده اند.
وی گفت: با توجه به سیاست گذاری هایی که در سال 89 در خصوص مسابقات قرآنی صورت گرفت، سهمیه هر استان نسبت به جمعیت آن مشخص شد که اکنون شاهد شکل گیری این حرکت و توسعه برنامه های قرآنی هستیم.
معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از 450 هزار نفر از کل کشور در این مسابقات شرکت کردند.
وی رقم شرکت کنندگان مسابقات قرآنی استان کرمانشاه در سال 89 را سه هزار نفر اعلام کرد و گفت: با روند روبه رشدی که در سال های اخیر شاهد آن بودیم در سال گذشته 40 هزار نفر و در سال جاری بیش از 80 هزار نفر در این مسابقات شرکت کرده اند.
حجت الاسلام شرفخانی، شکل گیری این حرکت ارزشمند در استان کرمانشاه را ثمره تلاش همکاران در سازمان اوقاف با همکاری نهادهای فرهنگی برشمرد و گفت: این روند رو به رشد، نشان از وحدت و همگرایی است که موج فراگیری را در کشور آغاز کرده است.
وی گفت: هنر زیبای تلاوت و حفظ یکی از ابزارهای معلم برای انس گرفتن جوانان به قرآن کریم و توجه آنان به مباحث ترتیل قرآن و مفاهیم است.
معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، تأکید کرد: تدبیر و تدبر در قرآن کریم با روخوانی قرآن میسر نیست بلکه باید در آیات قرآن تدبر صورت گیرد.
وی افزود: مقام معظم رهبری در همین خصوص فرمودند تلاوت قرآنی مطلوب است که با تدبر خوانده شده و کلمات الهی را بفهمد و اگر انسان لغت عربی را بلد نباشد چند بار خوانده شود تا مفهوم آن در ذهن جای گیرد و مضمون آن در آیه پیدا شود.
حجت الاسلام شرفخانی، یادآور شد: هر چه انسان بیشتر با قرآن انس پیدا کند بیشتر می فهمد و در زندگی، باید تدبر در قرآن وجود داشته باشد.
وی در ادامه به نهضت عاشورا اشاره کرد و گفت: قیام حضرت اباعبدالله الحسین(ع) تنها به خاطر امر به معروف و نهی از منکر نبوده بلکه هدف اصلی ایشان همان گونه که در نامه ای به برادرشان ابوحنیفه شرح می دهند برای اصلاح جامعه بوده که این امر به وسیله امر به معروف و نهی از منکر میسر می شود.
معاون سازمان اوقاف، اضافه کرد: در صحنه کربلا بسیاری از کسانی که در مقابل امام حسین(ع) صف آرایی کرده و با ایشان به جنگ پرداختند در زمره حافظان و قاریان بودند اما به علت عدم تدبر در آیات قرآن و فهم صحیح آن، در مقابل قرآن ناطق ایستادند.
وی در ادامه به نقش بانوان در ترویج و اشاعه فرهنگ اسلام اشاره کرد و گفت: حضور زنان در جامعه اسلامی در پیشبرد برنامه های قرآنی تأثیر بسزایی دارد و از جمله این زنان که درصحنه کربلا تأثیرگذار بودند می توان به همسران حبیب ابن مظاهر و ظهیر بن قین که موجب پیوستن آنان به امام حسین(ع) شدند، اشاره کرد.
گفتنی است، مرحله استانی مسابقات قرآن کریم از (28 آذر) تا (1 دی) در رشته های ترتیل، حفظ و قرائت قرآن کریم در دو بخش خواهران و برادران در کرمانشاه برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما