به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از اووست فرانس، جنایت فجیع شهر «نیوتاون» آمریکا که منجر به کشته شدن 27 نفر شد، مانع از جدایی سیاست کنگره آمریکا از روند توزیع و آزادی دسترسی به اسلحه نمی شود.
انجمن ملی تفنگ داران آمریکا (ریفل) با بیش از چهار میلیون و سه هزار عضو یکی از فعال ترین کمپ هایی است که همواره مورد حمایت جمهوری خواهان و دموکرات ها در آمریکا بوده است.
حمایت سناتورهای آمریکایی از بازار اسلحه به تاریخ و درآمد چشمگیری بر می گردد که همواره هزینه های این کشور را تامین کرده است.
ریفل اعتقاد دارد که براساس بند دوم الحاقی قانون اساسی آمریکا اگر هر آمریکایی یک اسلحه داشته باشد، دیگر جنایتی چون شهر نیوتاون رخ نمی دهد.
ریفل در حمایت از سیاست حمل سلاح در آمریکا مدعی است که اگر هر شهروند سالم از نظر روانی اسلحه داشته باشد، افراد دچار بیماری های روانی جرأت نمی کنند، به روی دیگران اسلحه بشکند.
«لری برت» یکی از مشاوران نزدیک به لابی قدرتمند تجارت اسلحه در آمریکا می گوید: حامیان کنترل سلاح مسئول خون کودکان بیگناه جنایت«نیوتاون» هستند، چرا که خاطر بندهایی از قانون حمل سلاح در آمریکا هیچ معلم و یا کارمندی در مدرسه نیوتاون اسلحه نداشت.
وی بر تصویب آزادی حمل سلاح در مدارس تاکید کرد و از برآورد ریفل مبنی بر آزادی حمل سلاح برای همه آمریکایی ها حمایت کرد.
واکنشی غیرقابل درک؟ حمایت ریفل از قانون آزادی اسلحه برای همگان را تنها یک موضوع توجیه می کند: پول.
آمریکا یکی از کشورهای مهم و فعال در ساخت اسلحه محسوب می شود که بازار داخلی آن بسیار داغ تر از تجارت های جهانی با کشورهای دیگر است.
فروش اسلحه از سال 2000 و با انتخاب باراک اوباما به عنوان رئیس جمهوری این کشور قوت گرفت.
در حال حاضر 270 میلیون اسلحه در دست آمریکایی ها است و برخی باور دارند که راز بقای تاریخ آمریکا به پشتوانه خوی اسلحه خواهی آنها رقم خورده است. آزادی بیان توجیه دیگری برای جولان سیاست اسلحه در آمریکا است.
انجمن ملی تفنگ داران آمریکا«National rifle association» انجمنی است در ایالات متحده آمریکا که توسط دپارتمان جنگ اداره میشود. بیش از 1000 گروه تفنگدار در ایالات متحده وجود دارد که به این انجمن پیوستهاند. هدف انجمن بالا بردن مهارت در تیراندازی است. عمر این انجمن به سال 1871 بر می گردد و ورود آن به بازی های سیاسی آمریکا به 1930 در همین دوران بود که ریفل زمزمه های حمایت از آزادی حمل اسلحه در کشور را سر داد و راه تصویب این قانون را هموار کرد.
در دهه 1960 بعد از مرگ «جان کندی»، «مارتین لودر کینگ»، «باب کندی» و طرح بازنگری قانون آزادی حمل سلاح باعث شد تا این انجمن بار دیگر وارد عمل شود و با نزدیکی به تی پارتی جمهوری خواهان و دموکرات ها را به حمایت از این سیاست پول ساز ترغیب کرد.
ریفل امروز با چهار میلیون و سه هزار عضو قدرتمندترین لابی کنگره آمریکا به شمار می رود.
اما آیا 27 قربانی نیوتاون، قدرت ریفل را تضعیف می کند؟ و قانون آزادی حمل اسلحه در آمریکا با تکان های جدی روبرو می شود؟
پایان پیام/
نظر شما