عباسعلی فراهتی، رئیس دانشگاه پیام نور کاشان به مناسبت 27 آذر، روز وحدت حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: وحدت حوزه و دانشگاه در واقع یکی از اهداف مقدس معمار کبیر انقلاب اسلامی قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود که بسیار مورد عنایت ویژه ایشان قرار داشت.
وی با بیان عبارتی از امام راحل در اهمیت وحدن کلمه و دانشگاه گفت: امام راحل با تاکید بر پیوند محکم و استوار دوستی و تفاهم دانشگاهیان و جوانان برومند با روحانیان و طلاب علوم دینی، عدم غفلت از نقشه ها و توطئه های دشمن را خواستار شده است.
به گفته وی، امام راحل در ادامه کلامش با توصیه به ارشاد و نصیحت فرد یا افرادی که با گفتار و رفتار خود در صدد ایجاد بذر نفاق بین این دو حوزه هستند، رویگردانی و به انزوا کشاندن این افراد در صورت عدم تاثیر گذاری نصایح را به سبب جلوگیری از ریشه دوانیدن توطئه خواستار می شود.
رئیس دانشگاه پیام نور کاشان تصریح کرد: روشن است که غرض از وحدت حوزه و دانشگاه این نیست که حوزه ها و علوم دانشگاهی الزاما از تحصیل علوم یکدیگر بهره مند شوند هر چند که این امر نیز اقدام مبارک و مفیدی می تواند باشد لکن منظور از وحدت آن است که این دو قشر فرهیخته و تاثیر گذار در سرنوشت نظام و جامعه اسلامی با هم اندیشی و هم افزایی هماهنگ، متحد و همسو به تدبیر امور جامعه اسلامی بپردازند.
فراهتی، ضرورت این وحدت در پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی، خنثی سازی توطئه ها و مقابله با نقشه های شوم دشمن در براندازی این نظام را بسیار موثر دانست و افزود: حفظ و حراست از پیوند این دو نهاد جوشان علم و معرفت را که با خون شهدا آبیاری و احیا شده است مستلزم هشیاری و بیداری دانشگاهیان و حوزویان است.
وی، تعامل سازنده و مشارکت علمی و عملی دو نهاد را یکی از راهکارهای استمرار وحدت این دو کانون رفیع و جواشان علم و تمدن اسلامی دانست و گفت: تفاهم بسیار، سعه صدر، فروتنی علمی و بردباری در تحمل دیدگاه و نظریه ها ازدیگر موارد الزامی استحکام تداوم وحدت حوزه و دانشگاه است که خوشبختانه از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون تلاش های ارزشمندی در این خصوص صورت گرفته است.
به گفته وی، برگزاری نشست های عقیدتی، گفتمان های سیاسی اجتماعی، سمینارهای آموزشی، همایش های علمی و کرسی های آزاد اندیشی در این دو نهاد مقدس را نمونه هایی از تبلور همکاری و اتحاد روحانیت معزز و اساتید فرهیخته دانشگاه است.
رئیس دانشگاه پیام نور کاشان، آثار و برکات فراوان تفاهم فکری و عملی حوزویان و دانشگاهیان را یادآورشد و گفت: بر همین اساس است که مقام عظمای ولایت (مد ظله العالی) با تاکید بر وحدت حوزه و دانشگاه فرمودند" اینکه بر روی وحدت حوزه و دانشگاه اصرار می کنیم به خاطر آثار و برکات آن است، این دو نهاد با تبادل روش ها یکدیگر را کامل کنند و منجر به روشهای علمی جدید و سنتی شوند."
فراهتی، رسالت این دو نهاد در شرایط حساس فعلی را افزایش نزدیک سازی دو گروه به یکدیگر ، اجتناب از توطئه ها و اختلافات احتمالی فکری برشمرد و گفت: این وحدت کلمه در گرو برقراری نهایت تعامل، ایجاد اتحاد، هماهنگی و تلاش در یافتن مبانی فکری مشترک با حفظ ارزش های انقلاب، فرهنگ و تمدن اسلامی در زوایای مختلف علمی فرهنگی سیاسی اجتماعی اقتصادی است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه استعمار از زمان تاسیس دارالفنون و دانشگاه تهران به فکر جدایی حوزه از دانشگاه و تفرقه بین این دو نهاد علمی مذهبی شد، افزود: خوشبختانه با رهنمودهای سازنده، بینش عمیق و درایت تدبیرهای عالمان و روحانیون دینی همچون آیت الله غروی کاشانی بیش از نیم قرن پیش و معمار کبیر انقلاب اسلامی از سال 42 این توطئه خنثی و وحدت کلمه بین این دو قشر جاری شد.
به گفته وی، این دو شخصیت مبارز با هوشیاری و بصیرت، سیاست تفرقه اندازی دشمن بین حوزه و دانشگاه را شناسایی کردند و با تربیت شاگردان برجسته و فرهیخته ای متاثر از دروس حوزوی و دانشگاهی تا مقطع اجتهاد پیوند حوزه و دانشگاه را استحکام بخشیدند.
این استاد دانشگاه افزود: عالم جلیل القدر و دانشمند معظم شهید آیت الله دکتر محمد مفتح یکی از این مبارزان برجسته پیونددهندگان وحدت حوزه و دانشگاه بود که با تلاش ها و اقدامات خود ارتباط نزدیک و عمیق حوزه و دانشگاه را احیا کرد و بعد از شهادت وی در سال 58 باروری این پیوند با خون شهیدان گرانقدری چون استاد مرتضی مطهری، شهید مظلوم بهشتی و باهنر آبیاری شد و استمرار یافت.
فراهتی تصریح کرد:پس از ارتحال امام خمینی (ره) نیز که سکان نظام انقلاب اسلامی در دستان با کفایت مقام معظم رهبری قرار گرفت با راهکارهای مدبرانه، تدبیرهای حکیمانه و هدایتگری های خردمندانه معظم له تبلور وحدت حوزه و دانشگاه قوت و شدت بیشتری گرفت به طوری که آن حضرت با ارتباط مستمر خود از طریق برگزاری نشست ها و دیدارهای صمیمانه و دلسوزانه با نخبگان،اساتید و دانشجویان مراکز آموزش عالی این وحدت را تاکید و استمرار بخشید.
وی در پایان با تاکید بر اینکه وحدت حوزه و دانشگاه از آغاز تمدن اسلامی یعنی از قرن چهارم هجری در ایران و دیگر حوزه های اسلامی مشهود بوده است، گفت: بسیاری از علوم غیر اسلامی مانند علوم پایه، علوم تجربی و انسانی در دامن حوزه نضج و تکامل یافته است.
وی اظهار داشت: از زمان تاسیس دارالفنون و دانشگاه در ایران عالمان دینی در کنار تحصیل علوم اصلی حوزوی فقه، اصول، تفسیرقرآن، کلام و عرفان بر علوم دانشگاهی هم کاملا تسلط داشتند.
به گفته وی، ابونصر فارابی، صدر المتالهین، شیخ بهایی، ابو علی سینا طبیب، فیلسوف، حکیم و فقیه صاحب نام با تالیف کتاب قانون در طب و شفا در الهیات از چهره های درخشان اندیشمندان و محققان بزرگ اسلامی هستند که شخصیت علمی آنها پرورش یافته از پیوند علوم حوزوی با علوم دانشگاهی است.
فراهتی اظهار داشت:شخصیت های علمی همچون علامه طباطبایی، امام خمینی(ره)،علامه شعرانی(نواده ملا فتح الله شریف کاشانی) و آیت الله غروی کاشانی نیز از جمله بزرگان عصر حاضر هستند که منشا اثر خدمات فراوان در دو نهاد حوزه و دانشگاه شدند.
پایان پیام/
نظر شما