عدم تجاری سازی یافته های پژوهش مهمترین آسیب حوزه پژوهش است

سرپرست حوزه معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد رشت اظهار کرد: عدم تجاری سازی یافته های پژوهشی، عدم نیازسنجی و اولویت بخشی دستگاه ها و سازمان ها در خصوص نیازهای پژوهشی از جمله آسیب های حوزه پژوهش است.

علی محمدی ترکاشوند، سرپرست حوزه معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در خصوص آسیب شناسی در حوزه پژوهش به خبرنگار شبستان گفت: پژوهش در خدمت تولید علم و علم نیز در خدمت تولید ثروت است.


وی به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت پژوهش در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: امروز اگر برای علم، سرمایه گذاری، مجاهدت و تلاش نکنیم، فردای ما، تاریک خواهد بود.


ترکاشوند با بیان اینکه محقق بر اساس علایق خود تحقیق می کند، تصریح کرد: عدم کاربردی شدن (تجاری سازی) یافته های پژوهشی، عدم نیازسنجی و اولویت بخشی دستگاه ها و سازمان ها در خصوص نیازهای پژوهشی از جمله آسیب های حوزه پژوهش است.


سرپرست حوزه معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد رشت، مسائل فرهنگی، مالی و ضعف مدیریت را از موانع پژوهش دانست و اذعان کرد: عدم نیاز به تحقیق در تصمیم گیران و مجریان، سطح اندک سرمایه گذاری بخش خصوصی در فعالیت های تحقیقاتی، عدم توجه به اولویت ها و نیازهای تحقیقاتی و فقدان نظارت و ارزیابی بر روند توسعه تحقیقات از جمله موانع پژوهش است.


ترکاشوند، حرکت از چاپ مقالات بی کیفیت به سمت مقالات ISI با ضریب تاثیر بالا را از افق های پیشرو این دانشگاه عنوان و تصریح کرد: افزایش سهم دانشجویان در فعالیت های پژوهشی از طریق انجمن های علمی و کانون شکوفایی و خلاقیت و تجاری سازی تحقیقات از طریق افزایش ارتباط با صنعت، شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری از مهم ترین چشم اندازهاست.


وی معرفی 346 نفر از دانشجویان پژوهشگر به سازمان ها و شرکت های گیلان برای کارآموزی و هماهنگی با دبیرستان ها و مراکز پیش دانشگاهی استان جهت بازدید علمی دانش آموزان از آزمایشگاه ها و کارگاه های این واحد توسط دفتر ارتباط با صنعت واحد رشت را از جمله فعالیت های پژوهشی برشمرد.


ترکاشوند، از انتخاب پژوهشگر برتر کشور از بین دانشجویان واحد رشت خبر داد و گفت: انتخاب علیرضا صیداوی به عنوان پژوهشگر برتر کشور از واحد رشت و سه نفر پژوهشگر برتر منطقه 17 در سه گروه علمی از افتخارات ملی و منطقه ای این واحد است.
 

سرپرست حوزه معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد رشت، با بیان اینکه 39 طرح پژوهشی در حال اجرا و 15 طرح نیز پایان یافته است، افزود: 21 طرح در مرحله اخذ قرارداد، 17 طرح در مرحله ارزیابی، 4 طرح برون دانشگاهی در مرحله اجرا و یک طرح برون دانشگاهی در مرحله بررسی است.


ترکاشوند به فعالیت باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت اشاره و اذعان کرد: این باشگاه دارای 140 عضو و 11 عضو استعداد درخشان است.


وی برگزاری 6 کارگاه مقاله نویسی فارسی، مقاله نویسی انگلیسی، ارائه سخنرانی، روش تحقیق و مقالات ISI را از اقدامات باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان دانست و ادامه داد: اجرای 21 طرح پژوهشی، ارائه چهار طرح به پارک علم و فناوری و دو طرح اعضا باشگاه با صدا و سیمای گیلان نیز از دیگر فعالیت هاست.


گفتنی است، انتخاب پژوهشگران برتر دانشگاه و برگزاری جشنواره، مراسم ویژه هفته پژوهش دانشکده کشاورزی، جشنواره تقدیر از پژوهشگران برتر منطقه 17 دانشگاه آزاد اسلامی، برنامه ریزی بازدید سه دبیرستان از امکانات آزمایشگاهی و کارگاه های واحد رشت از جمله برنامه های دانشگاه آزاد در هفته پژوهش است.

  

پایان پیام/

کد خبر 206685

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha