خبرگزاری شبستان، این روزها بحرین شاهد تحولات مختلفی است، اخیرا «سلمان بن حمد آل خلیفه» ولیعهد بحرین از مخالفان خواست که برای خروج از بحران سیاسی به گفتگو توجه کنند.سلمان بن حمد بن خلیفه تاکید کرده بود: گوش فرا دادن به ندای اکثریت ملت بحرین ضروری است و اصلاح نظام قضایی به منظور ایجاد ثبات ضروری است. خشونت راه حل نیست و گفتگو بهترین راه برای حل اختلافات و پایان خشونتهاست.جمعیتهای سیاسی وابسته به مخالفان بحرین ضمن استقبال از دعوت ولیعهد بحرین اعلام کردند: ما از ابتدا گزینه مسالمت آمیز را ترجیح داده ایم و رژیم باید از خشونت پرهیز کند.در کنار آن نشستی با عنوان حمایت از دموکراسی و حقوق بشر در بحرین در روزهای دوازدهم و سیزدهم دسامبر سال 2012 در بیروت با مشارکت شخصیتهای سیاسی، حقوقی، رسانه ای برگزار شد.در این نشست بیش از 20 کشور و 12 سازمان حقوق بشری عربی و خارجی حضور داشتند. هدف از برپایی این نشست، تشریح اقدامات ناقض حقوق بشر و دموکراسی رژیم بحرین بود.این در حالی بود که همزمان با دعوتها برای حل بحران از راه گفتگو در بحرین، اقدامات سرکوبگرانه در مناطق مختلف این کشور ادامه یافت.«فلاح» رئیس انجمن حقوق بشر در خاورمیانه در گفتگویی با صدای روسیه درباره این نشست و دیگر اوضاع بحرین به بحث پرداخته است.
–نشست حقوق بشری درباره بحرین در بیروت اخیرا پایان یافت و در بیانیه پایانی آن از مبارزات مسالمت آمیز مردمی در بحرین، احترام به حقوق بشر و آزادی ها حمایت شد و از جامعه جهانی خواسته شد از بحرینی ها حمایت کنند نظر شما درباره این نشست چیست؟
نشست بین المللی حقوق بشر و حمایت از دموکراسی که در روزهای 12 و13 دسامبر برگزار شد به وضعیت بحرین و نبود دموکراسی در آن همانند دیگر کشورها و ملتهای دنیا پرداخت.
هدف از برپایی این نشست نشان دادن موارد فراوان نقض حقوق بشر در بحرین و اقدامات ضد حقوق بشری از سوی نظامیان و لباس شخصی های رژیم بود.
میزان مشارکت در این نشست خوب بود به طوری که بیست کشور از سراسر جهان در آن مشارکت داشتند و بیش از سیزده سازمان حقوقی و نهادهای مدنی در آن حاضر بودند.ما بر این باوریم که رژیم بحرین با با مردم خود مصالحه کند و این میزان شکنجه و موارد نقض حقوق بشر با دعوت اصلاح طلبانه پادشاه بحرین تناسب ندارد.
وی خود را در منطقه خلیج فارس که با دموکراسی بیگانه اند اصلاح طلب می نامد. کشور کوچکی مانند بحرین که مساحت آن از بیروت فراتر نمی رود وساکنان آن 650 هزار بیشتر نیست نباید این اندازه نقض حقوق بشر وجود داشته باشد. رژیم بحرین توجهی به معاهدات و قوانین بین المللی ندارد و بنابرین جامعه جهانی باید آن را مورد بازخواست قرار دهد و یکی از مهمترین اهداف این نشست فشار بر رژیم بود.
-نتایج این نشست چه بود؟
ما این نشست را در ادامه نشستی که در سال گذشته برگزار شد می دانیم و مهمترین دستاور این نشست تشکیل کمیته کوچکی برای پیگیری مصوبات نشست در زمینه حمایت از آزادی و دموکراسی در بحرین بود.
-اوضاع بحرین را هم اکنون چگونه ارزیابی می کنید؟
اوضاع در بحرین و وضعیت حقوق بشری آن نابسامان است.انواع شکنجه ها علیه مردم بحرین در جریان است و مردم با سلاحهای ممنوعه بین المللی کشته می شوند. سلاح ساچمه ای به شکل گسترده ای علیه مردم به کار گرفته می شود. همچنین نظامیان رژیم به منازل مردم یورش می برند به کودکان و زنان رحم نمی کنند. بسیاری از کارمندان هنوز به سرکارهای خود بازگردانیده نشده اند، محاکمات غیر عادلانه ای وجود دارد،امور قضایی زیر سایه سیاست است و به طول مستقل عمل نمی کند. وضع در بحرین دردناک است و اگر این وضع ادامه پیدا کند اوضاع از حالا نیز بدتر می شود.
-درباره نقش دفتر کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل در خاورمیانه و دیدگاه آن درباره بحرین نظر شما چیست؟
دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر در سال 1993 تشکیل شده و هدف آن نظارت بر امور حقوق بشر در سراسر جهان و رایزنی با حکومتها برای بهبود وضع حقوق بشر است. بیانیه های این دفتر از نقض حقوق بشر در بحرین و درخواست آن برای توجه به حقوق بشر حکایت دارد.
پایان پیام
نظر شما