فعالیت بیش از یک هزار شرکت تعاونی روستایی در کشور

معاون دفتر نظام های بهره برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: یک هزار و 310 شرکت تعاونی تولید روستایی در سطح 2.3 میلیون هکتار در کشور فعالیت می کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سیامک جلیلوند، معاون دفتر نظام های بهره برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در نشستی با مدیران و مسئولان سازمان جهاد کشاورزی و تعاون روستایی استان قزوین بیان کرد: تأسیس شرکت های سهامی زراعی موجب افزایش سطح زیرکشت و افزایش تولید در واحد سطح، نگهداری و بهره برداری صحیح از منابع طبیعی، آب و خاک می شود.
 

وی ادامه داد: با توجه به نقش محوری کشاورزی در تأمین امنیت غذایی، لازم است از تمامی منابع موجود بخش کشاورزی، استفاده بهینه کرد و توسعه و پیشبرد اهداف این بخش را با تشکیل شرکت های سهامی زراعی محقق ساخت.
 

معاون دفتر نظام های بهره برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اضافه کرد: کوچک بودن قطعات و پراکندگی اراضی و غیر اقتصادی بودن سرمایه گذاری در این نوع اراضی، رشد جمعیت و ضرورت تأمین امنیت غذایی، شدت تغییر کاربری در اراضی کشاورزی، یکپارچه سازی اراضی و توسعه کاربرد ماشین آلات در اراضی کشاورزی و بهره برداری نامناسب از آب به عنوان مهم ترین عامل محدود کننده تولید در واحدهای خرد و دهقانی است.
 

وی با اشاره به تعداد شرکت های سهامی زراعی در سطح کشور توضیح داد: در کل کشور 40 شرکت سهامی زراعی در سطح 100 هزار هکتار به صورت 27 شرکت فعال و 13 شرکت در حال تشکیل فعالیت می کنند.
 

جلیلوند یادآور شد: همچنین یک هزار و 310 شرکت تعاونی تولید روستایی در سطح 2.3 میلیون هکتار در کشور فعالیت می کنند.
 

وی توضیح داد: کشت محصولات استراتژیک، مبارزه با آفات و علف های هرز در سطوح وسیع و یکپارچه، ترویج فرهنگ کار جمعی، توانمند سازی اعضا، پیشگیری از مهاجرت، مدیریت متمرکز و یکپارچه سازی اراضی از مزایای فعالیت و تأسیس شرکت های سهامی زراعی است.
 

در ادامه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اشاره به تأسیس شرکت های سهامی زراعی اظهار کرد: شرکت های سهامی زراعی یک الگوی توسعه کشاورزی و نظام بهره‌برداری مناسب برای رفع محرومیت‌ها و توانمندسازی کشاورزان تلقی می‌شود.
 

به گزارش روابط عمومی سازمان تعاون روستایی استان قزوین، محمدرضا صفری با اشاره به جایگاه ویژه کشاورزی قزوین خاطرنشان کرد: با توجه به ویژگی های ممتاز دشت قزوین و مستقل شدن ردیف بودجه، این دشت باید به صورت منسجم و یکپارچه مدیریت شود و تأسیس شرکت سهامی زراعی به این مهم کمک شایانی خواهد کرد.
 

وی با اشاره به سطح زیر کشت و اراضی کشاورزی مناسب در سطح استان قزوین، مناطق الموت، طارم، حصار ولیعصر و تعاونی تولید خیارج را مناطق مستعد تشکیل شرکت سهامی زراعی دانست و گفت: با توجه به اینکه مطالعات اولیه در این مناطق صورت گرفته است، با تلاش و پیگیری های دو سازمان جهاد کشاورزی و تعاون روستایی شرکت های سهامی زراعی در استان قزوین تأسیس و تشکیل خواهد شد.
 

پایان پیام/

کد خبر 206491

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha