به گزارش خبرگزاری شبستان از تهران، مجید ژاله نیا، رئیس دفتر میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان های ورامین و پیشوا، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این آیین مذهبی در ششمین اجلاس سراسری شورای عالی سیاست گذاری ثبت کشور در فهرست میراث معنوی به ثبت ملی رسید.
وی گفت: سابقه اجرای آیین تعزیه بنی اسد شهرستان پیشوا به بیش از 500 سال قبل در دوران صفویه باز می گردد و تا کنون توانسته معنویت و اصالت خود را حفظ کند.
رئیس دفتر میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان های ورامین و پیشوا گفت: وجود بارگاه ملکوتی امامزاده جعفر(ع) در شهرستان پیشوا و بازار قدیمی این شهرستان که قدمت آن به دوره صفویه بر می گردد.
وی اظهار داشت: علاوه بر آیین مذهبی تعزیه بنی اسد شهرستان پیشوا، مراسم کاروان اسرای کربلا شهرستان ورامین نیز به عنوان میراث معنوی به ثبت ملی رسید.
ژاله نیا گفت: این آیین نیز که از قدمت و اصالت ویژه ای در شهرستان ورامین برخوردار می باشد و به صورت یک برنامه مردم نهاد از سال های دور به صورت کاملا سنتی برگزار می شود.
وی افزود: شهرستان های ورامین و پیشوا علاوه بر آثار و ابنیه مهم تاریخی، از میراث های مهم معنوی نیز برخوردار می باشند که می توان از قیام خونین مردم این دو شهرستان در 15 خرداد سال 1342 یاد کرد که مبداء شکل گیری این قیام نیز اجرای آیین سنتی تعزیه بنی اسد پیشواست.
رئیس دفتر میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان های ورامین و پیشوا اظهار کرد: با پیگیری های صورت گرفته، صحن مطهر امامزاده جعفر(ع) به عنوان مبداء قیام 15 خرداد و پل تاریخی باقرآباد به عنوان محل شهادت کفن پوشان ورامین و پیشوا به عنوان مکان رویداد تاریخی ثبت ملی شده است.
پایان پیام/
نظر شما