به گزارش خبرنگار شبستان، در ابتدای مراسم اختتامیه اولین جشنواره هنر و رسانه، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از خانواده های شهیدان محمد کربلایی احمد، سپهدار ساجدی ، علیرضا برادران، رسول کاظم نژاد و مهدی همتی به عنوان پنج شهید عرصه رسانه با اهدای تندیس جشنواره و لوح تقدیر، تجلیل کرد. سپس، نخستین تندیس ویژه این جشنواره به فریدون صدیقی به پاس بیش از چهار دهه حضور در عرصه روزنامهنگاری اهدا شد.
فرقانی: ذات هنر با نمایش، عرضه و ارائه عجین شده است
«مهدی فرقانی» دبیر نخستین جشنواره هنر و رسانه طی سخنانی با اشاره به اینکه همیشه نخستینها مهم هستند، گفت: سنگ یک بنای عظیم توسط نخستینها گذاشته می شود و اگر این سنگ بنا محکم نباشد، نمیتوان انتظار ساختمانی باشکوه را داشت.
وی با بیان اینکه امروز هیچچیز بدون رسانه معنا ندارد و آنچه ما میدانیم از طریق رسانهها به ما رسیده است، تاکید کرد: ذات هنر با نمایش، عرضه و ارائه عجین شده و بدون ارائه، نمودی نخواهد داشت. هنر و رسانه نیازمند یکدیگرند و کار رسانهای، یک هنر است.
دبیر جشنواره هنر و رسانه با اشاره به اینکه هنر با رسانه مردمیتر می شود، گفت: هنر بهوسیله رسانه بارورتر می شود و رسانه نیز همراه هنر، لطیف تر و دلچسب تر میشود و از فضای خشن دور. حضور هنر در رسانه به تلطیف زندگی کمک می کند. هنر برای ماندگار شدن چاره ای بهجز رسانه ایی شدن ندارد ولی رسانه ایی شدن هنر نباید از عمق و آن کم کند.
فرقانی با بیان اینکه هنری شدن نباید رسانه را از واقعیت دور کند، گفت: دانستن اینکه هنر چگونه باید رسانهای شود، هم نیازمند یک هنرمند رسانهشناس است و هم به روزنامهنگار هنرمند نیاز دارد. فلسفه این جشنواره این است که چگونه پیوند بین هنر و رسانه برقرار شود.
ابراز امیدواری صدیقی برای ارزان شدن کاغذ
فریدون صدیقی، روزنامه نگار، هنرمند و داور این جشنواره، قبل از تقدیر از وی، سخنانی ایراد کرد. وی در این مراسم با زبان طنز چگونگی حضور خود در عرصه روزنامه نگاری را امری اتفاقی قلمداد کرد و گفت: در اواخر دهه 40 به همراه همشهریان هنرمندم چون برادران کامکار، بهروز غریب پور و قطب الدین صادقی در سنندج قرار شد تا نمایشی از آثار گوهر مراد از غلامحسن ساعدی را برای اجرا آماده کنیم و من نیز در آن اثر نقش یک روزنامه فروش را داشتم اما این نقش حذف شد و به همین دلیل تصمیم گرفتم برای انتقام از این اتفاق تلخ وارد حرفه روزنامه نگاری شوم.
وی در ادامه به مهمترین آسیب رسانه ها اشاره کرد و گفت: امروز مهمترین آسیب فعالیت رسانه ای در شاخه فرهنگ به تجلی هنر و گره خوردن آن با ستاره های سینما باز می گردد و این در حالی است که جایگاه والای هنرهایی چون تئاتر، موسیقی و شاخه های هنر تجسمی در زیر این توجه به ستاره ها دچار انزوا و مهجوریت شده اند. فعالیت درست هنری در رسانه، در حقیقت پرداختن به عمق معنای جمیع هنرها و واکاوی تاثیرات آن در جامعه و بین عموم مخاطبان است.
صدیقی بیان کرد: برگزاری جشنواره هنر و رسانه به ما کمک می کند ته به آسیب شناسی این موضوع برسیم که امروز مطبوعات و خبرگزاری های ما به تربیت روزنامه نویسان هنرمند نیازمند است نه هنرمندانی که از سر شوق و علاقه به روزنامه نگاری روی می آورند.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد تا کاغذ ارزان و تعداد نشریات هنری افزایش یابد.
در ادامه این مراسم، مجید رضاییان، یکی از داوران و عضو سیاستگذاری این جشنواره به عنوان نماینده هیات داوران نخستین جشنواره هنر و رسانه به قرائت بیانیه هیات داوران این رویداد متشکل از علی اکبر قاضی زاده، فریدون صدیقی، مجید رضاییان، یونس شکرخواه، حمیدرضا مدقق، حسن نمک دوست و محمدمهدی فرقانی پرداخت.
به گزارش شبستان، پس از سخنان رضاییان، با حضورخسرو خورشیدی، داود رشیدی، مسعود دلخواه، داریوش ارجمند، محسن حسینی، رضا فیاضی، امیر دژاکام و فریدون صدیقی از برگزیدگان این جشنواره در شاخه های مختلف خبر در سه حوزه خبرگزاری ها، نشریات و روزنامه ها و رادیو و تلویزیون تقدیر شد.
خبرنگار شبستان نیز در بخش گزارش های تحلیلی و توصیفی خبرگزاری ها و سایت ها، توانست رتبه دوم را کسب کند.
پایان پیام/
نظر شما