پژوهش کاربردی، عامل عبور از تحریم اقتصادی

مدیرکل استاندارد استان همدان با تاکید بر اهمیت پژوهش برای پیش رفتن به سوی توسعه، گفت: پژوهش کاربردی، عامل عبور از تحریم اقتصادی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، فرهاد تیموری، مدیر کل استاندارد استان همدان، عصر گذشته (26 آذر) به مناسبت هفته پژوهش و در تشریح عملکرد این اداره کل با بیان اینکه بخش های واحدهای صنعتی مقدمه خوبی برای ورود به تدوین استانداردهای ملی است، گفت: تدوین استانداردهای ملی بخش مهمی از پژوهش‌های کاربردی است.


وی اضافه کرد: بخش اعظمی از فعالیت‌های استاندارد و شاید بخش اصلی و زیربنایی استاندارد و استانداردسازی برمی‌گردد به کارهای پژوهشی که در قالب تدوین استانداردهای ملی عینیت پیدا می‌کند.


وی با اشاره به اینکه پژوهش‌ها به صورت کلی به سه دسته پژوهش‌های کاربردی، بنیادی و پژوهش‌های توسعه‌ای تقسیم‌بندی می‌شوند، تصریح کرد: در عصر کنونی و در سالی که به نام تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی مطرح شده است، تنها پژوهش‌های کاربردی هستند که می‌تواند در تحقق این پیام و عبور از تحریم اقتصادی مورد استفاده و عنایت قرار بگیرد.


مدیرکل استاندارد استان همدان با بیان اینکه تدوین استانداردهای ملی بخش مهمی از پژوهش‌های کاربردی هستند گفت: این استانداردها پس از اجماع اهل فن و تجربه و علم و اندیشه به صورت استاندارد ملی مورد تصویب قرار گرفته و برای استفاده عموم منتشر می‌شود و قابل استفاده است.


تیموری اظهار داشت: بنابراین در صورتی که بخواهیم در بحث تولید ملی و ارتقا کیفیت محصولات تولیدی کشور اقدامات ریشه‌ای و بنیادی انجام دهیم بایستی زمان بیشتری را صرف تدوین استانداردهای ملی و فعالیت‌های اینچنینی کنیم.


وی تصریح کرد: به صورت حتم ارتباط بین صاحبان علم و اندیشه و سرمایه‌های فکری کشور با مجموعه بخش صنعت و تولید می‌تواند مقدمه بسیار مستحکمی برای پژوهش‌های بنیادی شود و در نهایت هم این پژوهش‌ها به سمت پژوهش‌های کاربردی و تدوین استانداردها برود.


وی افزود: پیام من به تمام افراد مرتبط با بخش‌های مختلف علم و صنعت این است که هر چقدر که می‌توانند موضوعات مرتبط با نیازهای روز اقتصادی کشور را در بخش تولید ملی شناسایی کنند و سعی کنند که برای ارتقا و بهبود کیفیت محصولات تولیدی کشور گام‌های بنیادینی که بخش اعظم آن در بخش تدوین استانداردهای ملی است برداریم.


مدیرکل استاندارد استان همدان گفت: بخش دیگری که می‌تواند در تدوین استانداردهای ملی کار گرفته شود، بخش دانشگاهی کشور است که با توجه به اینکه در دانشگاه‌ها معمولا تحقیقات بنیادی صورت می‌گیرد اگر این تحقیقات و پژوهش‌های بنیادی به نیازهای روز صنعت و اقتصاد کشور گره زده شود، به صورت حتم می‌تواند منشأ تحول و آینده بهتر برای نظام جمهوری اسلامی ایران باشد.


تیموری افزود: اگر بتوانیم پایان نامه‌های دانشجویان را در مقاطع مختلف گره بزنیم به مبحث استاندارد و استانداردسازی و تدوین استانداردها، این امر نیز می‌تواند شروع بسیار خوبی برای رسیدن به اهدافی که هم در برنامه پنجم توسعه و هم در برنامه چشم‌انداز 20 ساله کشور در نظر گرفته شده است.


وی با بیان اینکه تدوین استانداردها بر اساس نیازهای موجود در سطح کشور صورت می‌گیرد، اظهار داشت: در سال 1390، 14 استاندارد ملی در زمینه رشته تخصصی مواد معدنی و چهار استاندارد ملی در زمینه صنایع شیمیایی و پلیمر در اداره کل استاندارد همدان تدوین شده است.


پایان پیام/

کد خبر 206401

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha