به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله نوری همدانی امروز (26 بهمن) در دیدار با جمعی از نمایندگان طلاب و فضلای حوزه های علمیه خطاب به آنها، گفت: کار شما کار مهم و مقدسی است و وظیفه سنگینی از لحاظ اجتماعی بر عهده دارید.
وی با اشاره به اینکه در حقیقت علما جانشینان پیامبر (ص) و ائمه (ع) هستند، تصریح کرد: روایات فراوانی در فضیلت و ثواب علما آمده و هیچ قشری به این اندازه مورد توجه قرار نگرفته اند.
این مرجع تقلید، افزود: طلاب و علما دو عرصه "تعلیم و تربیت" و "جهاد و مبارزه" را در پیش رو دارند که باید با تمام توان در این عرصه ها ظاهر شوند.
وی اضافه کرد: یکی از جریان های شامل در حوزه ها افت علمی و تحقیقی است، هرچند که تعداد طلاب در این سال ها افزایش یافته و این روند ادامه دارد ولی تخصص ها و مهارت هایی که علمای سابق داشتند، نوعا در میان طلاب امروز کم شده است.
آیت الله نوری همدانی، با تاکید بر لزوم ریشه یابی این مسئله، ادامه داد: باید این خلاء ها را ریشه یابی کرد تا بتوان باز هم مثل سابق افرادی برجسته از حوزه های علمیه به جامعه تحویل داده شود.
وی با اشاره به مرارت هایی که طلاب در گذشته با آن مواجه بودند، افزود: در زمان حاضر که این موانع برطرف شده و امکانات خوبی برای طلاب فراهم است، متاسفانه شاهد افت دانشجویان علوم حوزوی در مسائل علمی و تحقیقی هستیم.
وی تصریح کرد: عدم یادداشت برداری از مطالب اساتید، عدم حضور منظم در کلاس های درس و غیبت های فراوان از جمله عوامل این افت علمی است که باید راهکاری مناسب از جمله تشویق افراد منظم برای رفع این موانع اندیشیده شود.
این مرجع تقلید، اظهارداشت: وهابی ها در حال حاضر کشورهای اروپایی را فرا گرفته اند و نماز جماعت ها را در این کشورها برگزار می کنند و با این کار خود باعث جذب سنی ها و گاها اهل تشیع به سمت خود شده اند.
وی خاطرنشان کرد: از عوامل موفقیت آنها حمایت مالی آنها از جانب عربستان سعودی و همچنین تسلط آنها بر چندین زبان اروپایی است که متأسفانه ما در میان طلاب از این مسئله غافل مانده ایم.
آیت الله نوری همدانی، با تاکید بر لزوم تقویت قلم و زبان طلاب حوزه های علمیه، افزود: گاهی مشاهده می شود که طلبه ای در میانه راه، تحصیلات خود را نیمه کاره رها می کند و به دلایلی همچون تامین هزینه معاش در مراکز مختلف، مشغول به کار می شود و یا اینکه برخی از طلبه ها حتی توانایی ارائه قلم، بیان خوب و جامع به مخاطب را ندارند.
وی با تاکید بر عرصه دوم پیش روی طلاب، عنوان کرد: قسمت دوم کار ما به انقلاب و آرمان های آن مربوط می شود، انقلاب امام راحل بر اساس فطرت مردم شکل گرفت و همین عامل علت عدم نابودی و فراموشی آن است.
این مرجع تقلید، ادامه داد: برخی ها فکر می کردند این انقلاب پس از مدتی رنگ سکون به خود بگیرد ولی حرکات جدید شکل گرفته در مصر و اردن حاکی از آن است، که این انقلاب برای همیشه زنده است.
وی گفت: امام راحل در این انقلاب به نام اسلام ناب و نه تنها به نام ایران قیام کرد که این روش بیانگر روشن بینی اوست که باعث شد تا انقلاب اسلامی ایران برای همیشه در یادها و اذهان مردم جهان زنده بماند.
پاییان پیام/
نظر شما