به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، ابراهیم حسنبیگی، رییس دانشگاه عالی دفاع ملی و رییس شورای سیاستگذاری همایش ملی نقش راهبردی دانشگاهها و حوزههای علمیه در تحول هندسه قدرت جهانی در این همایش گفت: واقعیت آن است که تحولات جهانی در حال عبور از پارادایم جاری به سمت پارادایم جدیدی است، پارادایم جدید حاکمیت ملتها با اعتقادات و ارزشهای دینی، انقلابی، معنوی، فرهنگی، مردمسالاری به ویژه مردمسالاری دینی و اسلامی را نوید میدهد.
وی گفت: علایم نشان میدهد که تحولات جهانی به ویژه تحولات منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا همان راهی را میپیماید که انقلاب اسلامی در آن بستر شکل گرفت و پیروز شد و رشد کرد و به بالندگی رسید.
حسنبیگی ادامه داد: امروز ما شاهد نمادها و شعارهای انقلاب اسلامی در میان ملتهای بهپا خواسته بالاخص مستضعفین تحت ستم در غرب آسیا و شمال آفریقا هستیم، شاخصهایی که در این کشورها به چشم میخورد عبارت است از حضور مردم در میادین و اوجگرفتن تظاهرات در روزهای جمعه بعد از نماز جمعه ظواهر اسلامی انسانهایی که در این مراسم حضور دارند، عنوانگذاریها به صورت ابتکاری و بر اساس فرهنگ بومی و اسلامی شعارهای اسلامی که سر میدهند و مطالباتی که دارند و بخصوص ضدیت آنها با صهیونیستها و آمریکاییها است.
حسنبیگی ادامه داد: بنابراین چه قدرتهای استکباری بخواهند و چه نخواهند گفتمان مسلط امروز در منطقه بیداری اسلامی مشارکت سیاسی در سایه مردمسالاری اسلامی و دینی، حاکمیت احکام اسلام، معنویت و فرهنگ و عدالت است و دیکتاتوری وابسته به جبهه استکبار یکی پس از دیگری به دست ملتها و با شعارهای الله اکبر به زیر کشیده میشود و معنای آن این است که اگر وعده الهی را باور کنیم سنتهای الهی یکی پس از دیگری تحقق مییابد.
رییس دانشگاه عالی دفاع ملی با بیان اینکه در چهارچوب پارادایم جدید قدرتهای استکباری و ظالم توان تأثیرگذاری خود را از دست دادهاند، اظهار کرد: در این چهارچوب قدرتهای استکباری با چالشهای اساسی در همه حوزههای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی مواجهاند و با همه تلاش و توان پوشالی خود نمیتوانند تأثیری بر تعیین سرنوشت ملتها داشته باشند.
وی ادامه داد: امروز پس از دو دهه از فروپاشی نظام دوقطبی تلاشهای آمریکا در تکقطبیکردن نظام جهانی به شکست انجامیده و نشانهها از ظهور مجموعههای جدید قدرت در پرتوی تحولات جهانی خبر میدهد.
حسنبیگی تصریح کرد: کانونیترین و تأثیرگذارترین این منظومهها منظومه جهان اسلام و در منطقه آسیای غربی و شمال آفریقا در حال شکلگیری است، از جمله دلایل شکلگیری این منظومه در این منطقه عبارت از اینکه این منطقه کانون انرژی جهان است، کانون کشورهای اسلامی، جایگاه اسلام به عنوان نقطه مشترک اعتقادی و ارزشی این منطقه با وجود تنوع قومی و زبانی، وجود قبله مسلمانان و ملجأ شیعیان، وابستگی اعتقادی- اجتماعی و سیاسی مسلمانان، دارالکفر و سایر بلاد اسلامی به این حوزه خصوصا مسلمانان اروپا، همسایگی بخش مدیترانهای و اروپا است.
حسنبیگی خاطرنشان کرد: از دلایل دیگر شکلگیری این منظومه چسبندگی با حوزه ژئواستراتژیک روسیه قارهای، وجود پنج زیرسیستم (خلیجفارس، شامات، شمال آفریقا، آسیای مرکزی، قفقاز، شرق و غرب ایران)، حوزه در حال تجربه تغییرات بنیادین، وجود 4 تنگه راهبردی هرمز، جبلالطارق، سوئد، بابلمندق در این منطقه، وجود 9 میدان بزرگ نفتی و 28 میدان از میدانهای نفتخیز غولپیکر جهان در منطقه آسیای غربی، محل اتصال سه قاره اروپا، آسیا و آفریقا، شرایط مناسب جغرافیای سیاسی، دسترسی به آبهای آزاد جهان، موقعیت ممتاز تجاری و بینالمللی است.
وی ادامه داد: عدهای از صاحبنظران معتقدند هر کس بر این منطقه مسلط شود اگر قدرت جهانی باشد، ابرقدرت و اگر منطقهای باشد به قدرت جهانی تبدیل میشود.
حسنبیگی گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران در سایه هدایتهای حکیمانه رهبر انقلاب با توکل و ایمان به خداوند یکتا و باورهای عمیق به وعدهها و سنتهای الهی و درک درست از مناسبات و تحولات جهانی بر اساس آموزههای اسلامی با وجود همه تهدیدها، تهدیدها و تحریمهای بیاثر یا کماثر زورگویان بیمنطق عالم، راه پیشرفت خود را در چهارچوب الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که مبین عزم و اراده این نظام الگو در رسیدن به هدفهای متعالی است با استفاده از توانمندی ملت خداجوی و ولایتمدار با بهرهگیری از موقعیت بی بدیل ژئوپولوتیک و ذخایر ارزشمند خدادادی آنچنان پیش برده است که به قدرتی تأثیرگذار در تحولات و مناسبات جهانی تبدیل و میرود تا به عنوان محور منظومه جهان اسلام قرار گیرد.
وی افزود: بنابراین از جمله مسایل ما در این همایش تبیین هندسه نوین جهانی با رویکرد ظهور منظومه جهان اسلام به محوریت نظام جمهوری اسلامی ایران و احیای تمدن اسلامی از طریق توسعه کارکردهای انسجامبخش میان کشورهای اسلامی است.
وی تصریح کرد: ترسیم نقشه راه تحول هندسه قدرت جهانی، تحلیل وضعیت موجود، درک و تحلیل نقادانه تغییرات، شناسایی و میزان اثرگذاری در سطح منطقه و جهان، پیشبینی آینده احتمالی، کشف و طراحی آیندههای مورد انتظار از مهمترین وظایفی است که بر دوش دانشگاهها و حوزههای علمیه قرار دارد.
رییس دانشگاه عالی دفاع ملی خاطرنشان کرد: انگیزه برگزاری این همایش پس از رهنمودهای رهبر انقلاب و مطالبه به حق ایشان در 22 مرداد سال جاری خطاب به استادان و اندیشمندان دانشگاهها و حوزههای علمیه با توجه به سرعت و پیچیدگی تغییرات و تحولات جهانی و اساتید دانشگاه عالی دفاع ملی در لبیک به امر ولایی رهبر انقلاب بود.
پایان پیام/
نظر شما