برگزاری همایش اهمیت تحقیق و پژوهش از منظر قرآن

همایش اهمیت تحقیق و پژوهش از منظر قرآن کریم به میزبانی آموزش و پرورش منطقه 15 تهران و با همکاری دارالقرآن مسجد امام جعفرصادق(ع)، امروز، یکشنبه 26 آذر ماه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، همزمان با فرا رسیدن هفته پژوهش، همایش اهمیت تحقیق و پژوهش از منظر قرآن کریم به میزبانی آموزش و پرورش منطقه 15 تهران و با همکاری دارالقرآن مسجد امام جعفرصادق(ع)، امروز، یکشنبه 26 آذر ماه از ساعت 8 و 30 دقیقه تا 10 و 30 دقیقه صبح برگزار شد.
این همایش که با عنوان« اهمیت تحقیق و پژوهش از منظر قرآن کریم » با حضور جمعی از فرهنگیان و دانش آموزان نخبه و اعضای شورایاری این منطقه تشکیل شده بود ، قاسم مالکی مدرس دانشگاه شهر ری و عضو فعال جمعیت قرآنی استان تهران، در آغاز این همایش بر نقش آموزه های قرآنی در زمینه رشد زندگی اجتماعی بر مبنای تحقیق و پژوهش در احکام الهی تاکید کرده و اذعان نمود :
در قرآن کریم بر ضرورت و اهمیت تحقیق و شناخت در پرتو پژوهش، درآیات متعددی تاکید شده است و همواره انسانها را به تحقیق وپژوهش تشویق می نماید. مانند آیة 9 سورة زمر: " قل هل یستوی الذین یعلمون والذین لا یعلمون" بگو ای رسول آنان که اهل علم ودانشند با مردم جاهل نادان یکسانند؟."
از نظر قرآن کریم پذیرش اصول اعتقادی در اسلام باید از روی تحقیق باشد و انسان موظف است بر اساس تحقیق و پژوهش مسیر سعادتمندی خود را بدست آورد . در احادیث متعددی نیزبه این مسأله مهم اشاره گردیده است مانند این حدیث مشهور از قول رسول اکرم (ص) : "اطلبوا العلم و لو بالصین فان طلب العلم فریضة علی کل مسلم; دانش و تحقیق را فرا گیرید اگرچه در کشور چین باشد; زیرا فراگیری علم بر هر فرد مسلمانی واجب است".
همانطور که از بررسی احکام اسلامی بر می آید ، بدون شک انسان امروز از نتایج تلاش، مطالعه و پژوهش‌ های انسان دیروز استفاده می‌کند و انسان فردا چشم به مطالعه و تجربه انسان امروز خواهد داشت، لذا می‌توان چنین گفت که در نظام آفرینش مبنای هر کار تحقیقی، تجربه کردن واقعیات زندگی، کشف روابط بین اجزا و عناصر آن، کسب شناخت علمی بیشتر و بهتر از آن و سرانجام رسیدن به واقعیات نوین در این عالم هستی می باشد، واقعیاتی که تا دیروز بر انسان مخفی و پوشیده بوده است .
با این توضیحات ، تحقیق و پژوهش را می‌توان عنصر نجات دهنده انسان و عامل رشد و تکامل و دست یافتن وی به زندگی آرمانی رو به تعالی دانست.
وی افزود: امروزه همگان براهمیت پژوهش، علم و فناوری و برنامه‌ریزی امور بر مبنای دستاوردهای علمی معترفند. عمل بر مبنای پژوهش و دستاوردهای علمی به لحاظ جلوگیری از اتلاف منابع و امکانات ، افزایش دقت و سرعت و در نتیجه افزایش بهره‌وری در حوزه‌های مختلف کاری از ضرورت‌های زندگی بشر در دنیای کنونی است. در باب پژوهش و تحقیق مطالب علمی زیادی بیان می‌شود، اما با اطمینان باید گفت: پژوهش زیربنای توسعه است و مبنای اصلی حرکت به سمت توسعه و تعالی در زندگی انسان است.
مالکی خاطرنشان کرد: شناخت واقعیت‌ها و ارایه راه‌حل‌های منطقی و علمی در فرآیند پژوهش، امروزه دانشمندان را بر آن داشته است که برای فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقی سرمایه‌گذاری قابل توجهی کنند. مهم‌ترین وظیفه پژوهشگران ارایه راهکار و پاسخ دادن به سوالات مجهول پایان‌ناپذیر است و هر چه دامنه شناخت بیشتر شود، تعداد سوالات نیز به تناسب افزایش خواهد یافت.
در پایان می توان چنین گفت : پژوهشگر موفق از دیدگاه اسلام کسی است که زوایای تاریک و مبهم زندگی را برای دسترسی آسان انسان و برخورداری از رشد و تعالی فراهم می‌کند. در حقیقت پژوهشگری فرزند پرسشگری بوده و پرسشگری از طرف خداوند باری تعالی در فطرت و ذات انسان به ودیعه گذاشته و نهادینه شده است.
اهمیت تحقیق و پژوهش باید برای آحاد مردم و به خصوص جوانان روشن شود که ملت‌های توسعه یافته بر اساس تحقیق و پژوهش در رشته‌های مختلف به پیشرفت و توسعه دست یافته‌اند. در هر صورت بار دیگر با آرزوی توفیق برای جامعه‌ پژوهشی کشور هفته پژوهش را تبریک و تهنیت عرض می‌نماییم.
شایان ذکر است در پایان این همایش از تعدادی از پژوهشگران برتر منطقه 15 از سوی معاونت آموزشی سازمان آموزش و پرورش منطقه 15 تقدیر بعمل آمد.
پایان پیام/
 

کد خبر 206224

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha