به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، سردار سرتیپ دوم سیروس سجادیان، فرمانده انتظامی فارس، امروز (26آذر) در جمع خبرنگاران گفت: پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات، فرماندهی انتظامی استان فارس از سال گذشته با هدف حفاظت از حریم خصوصی مردم در فضای مجازی راه اندازی و پیشگیری و مقابله با جرائم در فضای مجازی را به صورت تخصصی آغاز کرده است.
وی با اینکه بر اساس اولویت وقوع جرم در استان فارس، جرائم مالی شاخص اول وقوع جرائم، هتک حیثیت و نشر اکاذیب اولویت دوم و کلاهبرداری های اینترنتی اولویت سوم را به خود اختصاص داده، افزود: در سال جاری، وقوع جرائم مالی 250 درصد، هتک حیثیت و نشر اکاذیب 80 درصد و کلاهبرداری های اینترنتی 37 درصد در مقایسه با سال گذشته رشد را نشان می دهند.
فرمانده انتظامی فارس با اشاره به جرائم مالی، شاخص اول وقوع جرائم اینترنتی در فارس است، ادامه داد: تمامی پرونده های واصله در سال گذشته، منجر به کشف و در همین ارتباط تعداد 49 نفر به دلیل ارتکاب جرائم گوناگون دستگیر و حکم قضایی در مورد آنان صادر شده است.
سردار سجادیان تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون با تلاش مهندسان و متخصصان پلیس فتا در استان فارس، تعداد 124 نفر در خصوص پرونده های گوناگون دستگیر که نسبت به سال گذشته رشد 153 درصدی را داشته و در در کشف پرونده ها نیز در سال جاری 108 درصد رشد را در مقایسه با سال گذشته داشته و این پلیس توانسته اعتماد مردم را برای مراجعه و پیگیری شکایات خود جلب کند.
وی اظهار داشت: در سال جاری با انجام طرح های مختلف، پلیس فتا فارس، موفق شد چند باند قاچاق کالا فروش تجهیزات، دارو و لوازم آرایشی بهداشتی غیر اخلاقی و غیربهداشتی را که از طریق فضای مجازی فعالیت می کردند، متلاشی کند.
فرمانده انتظامی فارس، علت افزایش پرونده ها و مراجعه گسترده مردم به پلیس فتا انجام امور مختلف روزمره از طریق فضای مجازی در بخصوص امور مالی و زندگی در شبکه های اجتماعی دانست و اضافه کرد: می توان ادعا کرد دنیای زنده و واقعی در فضای مجازی، در حال تسخیر دنیای زمینی و طبیعی است زیرا ارتباطات و انجام امورات، بسیار سریع تر و دقیق تر انجام می گیرد.
سجادیان، علت وقوع اکثر جرائم در فضای مجازی را سهل انگاری، بی توجهی و کنجکاوی و عدم تخصص کافی برای تردد در فضای مجازی دانست و تاکید کرد: به برخی از این موارد شامل برداشت غیر مجاز از حساب افراد در اثر اعتماد بی جا، سهل انگاری و بی توجهی در نگهداری رموز اول و دوم کارت های عابر بانک است که در اختیار دیگران قرار می گیرد و برداشت از حسای اتفاق می افتد.
وی هتک حرمت و آبروی افراد در اثر به اشتراک گذاری عکس ها و فیلم های خانوادگی در شبکه های اجتماعی و ذخیره آنها در تلفن همراه، حافظه های جانبی و نیز تعمیر سیستم های رایانه ای در مراکز غیر مجاز و غیر قابل اطمینان و احتمال سو استفاده از اطلاعات درون این سیستم ها و نیز ارتباط با افراد ناشناس از طریق اتاق های گفتگو و دوستی های بی سرانجام را از دیگر علل وقع جرائم در فضای مجازی عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما