خبرگزاری شبستان_اراک: خیلی وقت است که دیگر از صف های طولانی جلوی سینماها برای تهیه بلیط خبری نیست دیگر نمی بینیم که جوانان دسته ای و گروهی با هم قرار بگذارند تا باهم فیلمی را تماشا کنند خلاصه اینکه اقبال از سینما آن طور که باید باشند یا لااقل طوری که در ساله های گذشته بودند دیگر نیستند.
رحمت الله کرمی، مدیر امور سینمایی استان مرکزی معتقد است: برای اینکه سینما جایگاه خود را در بین خانواده ها پیدا کند نیاز به تحول و یک سری برنامه هایی دارد که در قالب سینما بگنجد مثل تفریحات و رفاهیات تا مردم در سبد هزینه های خود تهیه بلیط سینما را هم بگنجانند.
کرمی ادامه داد: برنامه های خاص و اساسی که سینماها ملزم به رعایت آن ها هستند باید کارشناسی و آسیب شناسی شود تا ضمن تحقق اهداف وزارت ارشاد در خصوص سینماها، اقشار مختلف مردم نیز بتوانند فیلم مورد دلخواه خود را در زمان اکران از طریق سینما تماشا کنند.
سینما فیلم می خواهد ...
احسان بیات، مدیر سینما فرهنگ اراک با 50 سال سابقه سینماداری نظرش راجع به سینما این است که: سینما اعتیاد دارد و وقتی این اعتیاد از تماشاچی گرفته شد دوباره مشکل می تواند به آن برگردد که مقصر صد در صد این هم وزارت ارشاد است وقتی تماشاگری با این همه مشکل اقتصادی 2500 بابت بلیط فیلمی پرداخت می کند توقع دارد فیلمی مفید و پرمحتوا ببیند.
سینمای بدون فیلم خوب مثل طلافروشی است که در آن طلا وجود نداشته باشد ضمن اینکه تماشاچی امروز فهیم است و یک تماشاچی نوجوان بعضی جاها از یک مسوول با سابقه هم بیشتر می فهمد و تشخیص می دهد.
مسئله دیگر، حضور جوانان در عرصه سینما و بازیگری، به عنوان پیشانی و ویترین تحرکات سینمایی است که سال هاست دغدغه بسیاری از هنرمندان و اهالی سینما و مسئولان مربوطه گردیده است. در حقیقت، دغدغه از آنجا آغاز می شود که سینما برای تداوم حضور خود، به نیروهای جوان، نیاز دارد؛ افزون بر اینکه شادابی و برقراری ارتباط صحیح با مخاطب، از دیگر انگیزه های این حضور است.
وی با بیان اینکه دو سینمای استقلال و شهرداری اراک تعطیل شده اند، دلیل این تعطیلی سینماها را عدم فروش فیلم ها بیان و تصریح کرد: تلویزیون و کانال های متفاوت شبکه های ماهواره ای موجب شده است، مخاطب انگیزه کمتری برای تماشای فیلم در سالن های سینما داشته باشد. وقتی هزینه یکبار سینما رفتن برای یک خانواده پنج نفره در شهرستان حداقل 30 هزار تومان است و فیلم ها چندین بار در جشنواره های داخلی نمایش داده می شوند و مخاطبی هم که فیلم را ندیده آگاهی دارد که موسسه رسانه های تصویری سه ماه پس از اکران نسخه DVD فیلم را منتشر می کند، لزومی برای تماشای فیلم روی پرده سینما احساس نمی کند.
بیات خاطرنشان کرد: متاسفانه در کشور ما فیلم هایی در جشنواره ها شرکت داده می شوند که نمایش عمومی نداشته اند، در حالی که در جشنواره های خارجی این طور نیست و فیلم های نمایش داده شده اجازه حضور در جشنواره را دارند.
ارزیابی این مدیر با سابقه برای بی انگیزه شدن مردم برای رفتن به سینما،عدم تنوع فیلم های سینمایی است که فیلمسازان با هزینه های دولتی فیلم هایی را می سازند که حتی تماشاگر حاضر به تماشای آن ها به صورت رایگان نیست. به خصوص از دهه 80 به بعد فیلم هایی که ساخته می شوند خیلی شبیه به هم هستند، کارگردان های بزرگ هم فیلمی به آن صورت ندارند که سالن های سینما را گرم کند به همین دلیل سینماهای بسیاری در حال تعطیلی هستند.
در حال حاضر فیلمی از ادبیات ایران ساخته نمی شود و متاسفانه سینمای ما تماشاگر حرفه ای ندارد. فرهنگ ایرانی و به ویژه فرهنگ معمول زندگی مردم مناطق مختلف ایران کمتر در فیلم ها دیده می شود و در واقع فیلم ها نزدیک به زندگی اکثر مردم نیستند و تنها قشر خاصی را در بر می گیرند.در حالی که اگر مطابق هر سلیقه ای فیلم وجود داشته باشد هر کس براساس سلیقه اش فیلم دلخواهش را انتخاب می کند.
نسل جوان ما جواد رضویان و علی صادقی را بیشتر از بهرام بیضایی می شناسند، در حالی که در گذشته شناخت مخاطبان نسبت به یک فیلم از طریق کارگردان آن فیلم بود.
پایان پیام/
نظر شما