نهضت عاشورا نقطه عطفی در فرهنگ اسلام است

رئیس دانشگاه پیام‌نور استان فارس، نهضت عاشورا و این واقعه عظیم تاریخی را یک نقطه عطف در فرهنگ اسلام و حتی فرهنگ جهانیان دانست.

دکتر سعید مظلومیان، رئیس دانشگاه پیام‌نور استان فارس در حاشیه جلسه شب شعر عاشورایی این دانشگاه در شیراز به خبرنگار شبستان گفت: نهضت عاشورا و واقعه عاشورا یک نقطه عطف در فرهنگ اسلام و حتی فرهنگ جهانیان است، لذا حرکت و فرهنگ عاشورا برای حفظ اسلام باید زنده نگه داشته شود.

 

وی با بیان اینکه براساس نظر حضرت امام (ره) محرم و صفر موجب احیای اسلام است، افزود: فرهنگ عاشورا و محرم همیشه تاریخ باید زنده بماند تا با ظلم و جور مقابله شود و زمینه اجرای احکام الهی در جامعه و دنیا فراهم شود.

 

دکتر مظلومیان اظهار داشت: همه ما مسلمانان، دینداری خودمان را در طول تاریخ مدیون امام حسین(ع) هستیم و خداوند بزرگ این امام معصوم (ع) را انتخاب کرد که به این شیوه قیام کند و این نهضت حسینی برای همیشه تاریخ جاودانه باقی بماند.

 

رئیس دانشگاه پیام‌نور فارس، یکی از ابزارهای موثری که در ارتباط با ترویج فرهنگ‌ها در اختیار داریم را بحث هنر دانست و اضافه کرد:‌ هنر شعر به‌عنوان با سابقه‌ترین و دیرینه‌ترین هنرها محسوب می‌شود و نقش بسیار موثری در فرهنگ به‌ویژه در فرهنگ محرم و فرهنگ عاشورایی دارد.

 

وی ادامه داد: با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد عاشورا این حادثه زمینه بسیار مناسب و پویایی برای گسترش و ترویج شعر نیز فراهم کرده است، زیرا در جریان عاشورا عاطفه، احساس و حماسه در کنار هم و با هم آمیخته شدند و این امر زمینه را برای ادبیات و شعر مهیا ساخته است.

 

دکتر مظلومیان اذعان داشت: شعر ویژگی‌های خاص خود را دارد که در مقایسه با سایر ابزار و ادوات هنر خیلی آسان‌تر در رسانه‌ها قابل ارائه است و کاربرد آن از قدیم به‌ویژه شعر عاشورا، در تعزیه، مداحی و موسیقی به‌خوبی آشکار شده است.

 

این مقام مسئول افزود: همگان معتقدند رواج و تاثیر شعر از نثر بالاتر است و تاثیری بیشتری برمخاطب می‌گذارد و بعد از انقلاب شعر عاشورا اهمیت و رواج بیشتری پیدا کرد و باعث پویایی و درخشش بیشتریی در شعر شد و این‌گونه است که نهضت عاشورا بیشتردر شعر متجلی است تا آن‌چه در داستان متجلی شده است.

 

وی با اشاره به دیدگاه‌های مختلف در ارتباط با کربلا و عاشورا، تاکید کرد: هر کس با هر دیدگاهی در ارتباط با کربلا و عاشورا می‌تواند واقعیت عاشورا را منعکس کند و بر مخاطب تاثیر بگذارد و جریان عاشورا برکتی نصیب شاعران می‌کند که به این واسطه اشعار پرمعنی می‌سرایند و شعرشان ماندگار شود.

 

مظلومیان با اشاره به آسیب‌هایی که می‌تواند در شعر عاشورایی وجود داشته باشد، اظهار داشت:‌ در بحث شعر باید مواظب آسیب‌ها موجود باشیم و از بیان اشعار ضعیف، اغراق‌گویی، اسطوره‌سازی دست نیافتنی، تحریف و استناد به منابع و اخبار ضعیف، پرهیز کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 205513

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha