سومین کنگره قرآنی« برشانه های وحی» در کاشان برگزار شد

سومین کنگره کارگاهی علمی قرآنی "بر شانه های وحی" با ارائه 25 طرح قرآنی توسط دانش آموزان دبیرستان پسرانه استعدادهای درخشان شهید بهشتی کاشان به مدت سه روز برگزار شد.

محمد مرتضی تقوایی، دبیر دانش آموزی این کنگره در حاشیه مراسم اختتامیه این کنگره در گفتگو با خبرنگار شبستان در اصفهان گفت: مطالعه و تفکر در منابع تفسیری قرآن و منابع علمی، استخراج موضوعات انتخابی منطبق با آیات قرآنی و احادیث وارده در خصوص این موضوعات، آشنایی دانش آموزان جنبه علمی آیات قرآنی به شیوه تفسیری غیر مستقیم با زبان علمی و شفاهی از اهداف برگزاری این کنگره بود.


وی افزود: این 25 طرح در قالب کارگاه قرآنی توسط طراحان آن از طریق تخته هوشومند، پاور پنت، فیلم و رایانه با شیوه ای بسیار جذاب و قابل فهم برای بازدیدکنندگان ارائه شد.


وی با تاکید بر استقبال فراوان بازدیدکنندگان از این کنگره افزود: حضرت مهدی(عج) در قرآن و شخصیت آن حضرت، علائم ظهور، رهبری امام علی(ع) در قرآن، خشونت در اسلام و قرآن، دوزخ و جهنم، توسل، راه هدایت، جبر و اختیار، خرافات، اعجاز رنگ ها، انتظار فرج، ریاضی در قرآن، مقام پدر و مادر، حقوق متقابل زن و مرد، ضرب المثل های فارسی و صحت یا سقم آن از طریق مقایسه با آیات قرآنی، موسیقی، عالم ذر، نجوم در قرآن و بررسی آن تعدادی از موضوعات این طرح های قرآنی است.


وی، حدود 50 نفر عوامل اجرایی و 50 نفر هم به عنوان مشاوران علمی و قرآنی طرح بصورت غیر مستقیم با مطالعه کتب تفسیر و بررسی تحقیقات علمی آیات از اوایل سال تحصیلی برای ارائه و آماده سازی این طرح ها نقش داشته اند.


مدیر دبیرستان پسرانه استعدادهای درخشان شهید بهشتی کاشان و دبیر اجرایی این کنگره نیز در ادامه این گفتگو تاثیر 50 درصدی برگزاری همایش بر شانه های وحی طی سه ساله اخیر بر روی دانش آموزان را تاکید کرد و گفت: ارائه شیوه شفاهی و جذاب دانش آموزان در تقسیر آیات قرآن به همسالان و دوستانشان بسیار تاثیرگذار است.


سید اسماعیل ذاکری اشتغال جوانان به کارهای فرهنگی بویژه مانوس شدن با قرآن و کتب مذهبی را بهترین راه مبارزه با تهاجم فرهنگی و جلوگیری از گرایش جوانان تحصیل کرده به خطرات نوین فضای مجازی دانست و گفت: کنگره بر شانه های وحی یکی از این اقدامات فرهنگی قرآنی موثر و مثبت است که با اشتغال دانش آموزان برای تفسیر آیات در فضای متبرک و منور قرآن تاثیرات بسیار سازنده و مفیدی را با رسیدن آنها به عمق و علت مطلب از خود باقی می گذارد.


وی صدها ساعت تلاش فردی و گروهی دانش آموزان برای ارائه طرح ها در کارگاه های علمی قرآنی بر شانه های وحی را مطالعه آنها در کتب علمی و تفاسیر قرآن، مشاوره قرآنی حافظان و دانشجویان علوم قرآنی، مشورت طلاب و پشتیبانی اساتید علمی عنوان کرد و گفت: امر و نهی بسیاری از تعالیم اخلاقی را که  خود دانش آموز از طریق مطالعه علمی و تفسیر آیات پی به کنه و فهم آن می رسد بدیگر بدون تذکر و توصیه دیگران با میل و اراده قلبی خود آن مسائله را در زندگی شخصیش عمل یا ترک می کند.


وی، تاثیر فهم آیات و بررسی علمی در زندگی فردی و اجتماعی دانش آموزان به مرتاب از تاثیرات گفتن صرف توسط دیگران در قالب موعظه و نصیحت بیشتر است چرا که در این راه دانش آموز خودش با تدبر در قرآن به یقین انجام دادن یا ندادن موضوعی رسیده است.


گفتنی است مرکز آموزشی استعدادهای درخشان متوسطه پسرانه شهید بهشتی کاشان در سال 1378 با مقطع تحصیلی راهنمایی با مساعدت و حمایت برادران خیر شکرریز تاسیس شد و در حال حاضر با داشتن 271 دانش آموز متوسطه همواره با دستیابی به افتخارات متنوع در مسابقات، المپیادها و جشنواره های منطقه ای و ملی در رشته های مختلف علمی، فرهنگی در پرورش استعدادهای برتر و ممتاز و این شهرستان فعال است بطوری که در کنکور سراسری امسال نیز رتبه یک گروه ریاضی کشوری متعلق به محمد استاد محمدی از این دبیرستان بود.

 

پایان پیام/

کد خبر 205459

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha