هنر دینی عهده دار بیداری مخاطب است

رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر مبداء حقیقت گرای هنر دینی گفت: هنر دینی عهده دار بیداری مخاطبان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، علی لاریجانی، نماینده مردم قم و رییس مجلس شورای اسلامی امروز (23 آذر) در نخستین همایش ملی شبیه خوانی گفت: حادثه عاشورا آنقدر ابعاد گوناگونی دارد که باید مستمر بر آن تامل کرد و رموز جدید آن را کشف کرد.

 

وی ادامه داد: هنر تعزیه هم از این طریق می خواهد برخی از این این رموز را کشف کرده و بستری فراهم کند که قلوب را به سمت حقیقتی متعالی جلب کند.

 

رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شبیه خوانی هنری است که باید حفظ شود و با استفاده از ابزار و تکنولوژی روز، سمت و سوی قوی تری پیدا کند.

 

وی ادامه داد: در موضوع شبیه خوانی و تعزیه چند موضوع مهم است،باید بدانیم همه هنرهایی که با آن سر و کار داریم از سبک های مختلف و با منظرهای متفاوت به دو موضوع اهمیت می دهند؛ اول مبداء آن هنر و دوم هدف آنها.

 

وی افزود: تمام هنرها در این دو خصوصیت اشتراک دارند، چرا که ما هیچ هنر بی هدفی نداریم و هنر بدون مبداء هم نداریم.

 

لاریجانی با اشاره به مبادی هنرهای مختلف گفت: در هنر قدسی و دینی مبداء حقیقت است و از تخیل صرف و احساسات بهره گرفته نمی شود در هنر دینی پایه بر حقیقت است و استواری آن به این دلیل است که مبداء اول آن حقیقی است.

 

وی افزود: هنر دینی گرچه زیبایی و بهجت در هدف خود دارد اما این جزئیاتی از هدف اصلی است، چرا که تعالی بخشی به روح آدمی است و نوع بزرگواری روح ایجاد می کند.

 

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از وظائف رهبران دینی تعلی بخشی است و امام حسین (ع) در شب عاشورا با نشان دادن آینده از بین دو انگشت خود به اصحابشان در همین مسیر گام برداشتند.

 

هنر دینی عهده دار بیداری مخاطبان است// عاشورا بیدارکننده مومنان و مردم جهان است

 

وی اظهار داشت: هنر قصد دارد تا بر اراده انسان ها اثرگذار باشد و از زبان احساسات استفاده می کند ولی سوال مهم این است که آیا هنر دینی هم همین هدف را دارد که در پاسخ آن باید گفت از آن جهت که این هنر مبدا حقیقی دارد، مسئله ای دیگر در آن نهفته است و آن بیداری است.

 

وی ادامه داد: این هنر عهده دار بیداری مخاطبان است و صحنه عاشورا نیز قلب تاریخ بشریت است و در واقع حقیقتی مستمر را در دل مردم و بخصوص مومنین بیدار می کند.

 

لاریجانی ادامه داد: حادثه عاشورا به دلیل اینکه نکات و مولفه های گوناگونی را دربر دارد که گاها تنها یکی یا دو مورد آن برای انسان سازی کافی است این مولفه ها مواردی همچون جوانمردی، گذشت، مجاهدت، اخلاق و صبر را در برمی گیرد.

 

وی افزود: به همین دلیل این حادثه ظرفیت بزرگی است که برای مردم و مخصوصا مومنین بیدار کننده است.

 

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: صحنه عاشورا پرده ها را از مسائلی که همه انسان ها قادر به تجربه آن در دوران زندگی کوتاه خود نیستند، بر می دارد و به انسان نشان می دهد که در این جهان نباید با کثرت ها تا به این حد خو پیدا کند و باید، هستی را درک کند.

 

بهجت حاصل از گریه بر امام حسین (ع) ظرفیتی است که در هر هنری یافت نمی شود

 

وی با تاکید بر تاثیرات فراوان این حادثه بر مومنان خاطرنشان کرد: گریه بر امام حسین(ع) و مصائب ایشان در نهایت برای انسان بهجت و سرور می آفریند و این سرور از سنخ کارهای کمدی نیست و احساس بهجت آن با دوام بوده و انسان را به احساس آرامش می رساند و این ظرفیت هر هنری نیست.

 

لاریجانی با اشاره به ویژگی های عصر معاصر گفت: در این زمانه پر سرو صدا نمی توان صرفا به صیانت از هنر شبیه خوانی پرداخت بلکه باید با حسن استفاده از بازار و تکنولوژی های نوین به برد بیشتر و تاثیرگذاری گسترده تر این هنر کمک کرد.

 

هنر تعزیه در پی سرگرم کردن مردم نیست

 

وی در پایان تصریح کرد: هنر تعزیه و هنر دینی ماموریت سرگرم کردن مخاطب را ندارد و باید در استفاده از بازار نوین به این امر توجه داشت چرا که در این صورت ما از حقیقت ماجرا جدا شده و گرفتار دیگر مسائل می شویم.

 

پایان پیام/

کد خبر 205215

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha