عدم تاثیر افزایش جریمه ها در کاهش تصادفات/قانون بیمه باید تغییر کند

معاون ترافیک و فرهنگ پلیس راهور تهران با بیان اینکه قانون بیمه هیچ بازدارندگی برای کاهش تخلفات و تصادفات نداشته است، گفت: دراکثر کشورها افرادی که کارنامه خوبی در رانندگی نداشته باشند، حق بیمه بیشتری می پردازند.

سرهنگ عین‌الله جهانی، معاون ترافیک و فرهنگ راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان با اشاره به آموزش فرهنگ ترافیک گفت: شاید طی سال‌های اخیر این عبارات را بارها شنیده باشید انضباط ترافیکی، فرهنگ ترافیک، ناهنجاری‌های ترافیکی و ... که در همه این موارد کلمه ترافیک همچنان تکرار می‌شود تا جایی که مقام معظم رهبری نیز در سفر اخیر خود به خراسان شمالی، ضعف فرهنگ رانندگی و عدم رعایت انضباط ترافیکی را به عنوان موضوعی چالشی مطرح  کردند.

 

وی ادامه داد: آیا طرح این سؤال چیزی جز دغدغه و نگرانی از وضعیت رانندگی در کشور نیست؟ موضوعی که اکثر ما در هنگام تردد در معابر بارها و بارها از وضعیت موتورسواران، حرکت عابران، نحوه رانندگی رانندگان، توقف‌های نابجا اظهار گلایه می‌کنیم و به محض ورود به منزل و یا محل کار از این ناهنجاری‌ها شکایت می‌کنیم ولی راهکار چیست، بالاخره چگونه می‌توان جامعه را نسبت به رعایت قوانین احترام به حقوق دیگران رعایت انضباط رانندگان سوق داد.

 

جهانی با بیان اینکه جامعه‌شناسان بر این باورند که بهترین زمان آموزش در دوران کودکی است خاطر نشان کرد: دورانی که بدون شک تأثیرگذارترین زمان برای آموزش در نظر گرفته می‌شود، از این رو است که پلیس طی 10 سال اخیر برای بهبود وضعیت رانندگی در سال‌های آتی و با خلأ حضور دیگر سازمان‌هایی که بانی اصلی آموزش هستند (مانند سازمان‌هایی چون بهزیستی و آموزش و پرورش) پا به عرصه گذاشته و با تدوین منابع، آموزش نیروهای متخصص وارد مهدهای کودک و مدارس شده است و بدون ادعا و خالی از هرگونه تبلیغات سعی در قانون‌پذیرکردن نسل آینده کرده و با زبان خود کودکان و از طریق بازی، اجرای نمایش‌های صحنه‌ای و عروسکی، ساخت انیمیشن، تولید بازی‌های ترافیکی و ... چشم به آینده‌ای روشن برای کشور دارد.

 

وی با اشاره به اقدامات معاونت آموزشی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ اظهار کرد: در اواخر سال 1389 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی به تصویب رسید، قانونی که با افزایش میزان مبلغ جرایم و اضافه‌شدن نمرات منفی تلاش بر هنجارپذیرترشدن متخلفات از قانون می‌کند ولی به نظر پلیس این قانون نیز آنچنان بازدارندگی ندارد و نتوانسته در کاهش تصادفات مؤثر باشد.

 

جهانی در ادامه اظهار کرد: قوانین دیگری نیز لازم است تا پاگیر رانندگان متخلف شود از جمله قانون بیمه که در حال حاضر هیچ‌گونه بازدارندگی برای کاهش تخلفات و تصادفات ندارند. در اکثر کشورها افرادی که طی یک سال از کارنامه خوبی در رانندگی برخوردار نبوده و باعث بروز سوانح رانندگی می‌شود مطمئنا حق بیمه به مراتب بیشتر از افراد توانمند پرداخت می‌کند و حتی در زمان شغلی نیز از تخلفات رانندگی آنها استعلام به عمل می‌آید، این‌طور می‌شود که رانندگان سعی می‌کنند در چهارچوب قانون حرکت کنند. 

 

آموزش 75 هزار راکب موتورسیکلت  در سال 90

معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تصریح کرد: پلیس در کنار برخورد دوره‌ها و کلاس‌های آموزشی را برای لایه‌های متخلف جامعه برنامه‌ریزی و اجرایی کرده است، از جمله این کلاس‌ها می‌توان به آموزش راکبین موتورسیکلت اشاره کرد که در سال 1390 بالغ بر 75 هزار نفر که قرار بود متناسب با تخلفات آنها از جمله عدم استفاده از کلاه ایمنی موتور آنها توقیف شود به کلاس‌هایی که پلیس راهور تهران بزرگ به عنوان یک کار ابتکاری و نو از آن یاد می‌شود، مراجعه کردند و در این کلاس‌ها که بازخورد خوبی نیز به همراه داشته، به تشریح علل تصادفات و رعایت نکات ایمنی و قوانین پرداخته می‌شود که در دوربین نیز فیلم‌هایی از تصادفات واقعی که توسط دوربین‌های کنترل ترافیک ضبط شده، پخش می‌شود و راکبین خود به عینه می‌بینند که این تصادفات هر یک ناشی از عدم رعایت قانون  است.

 

وی خاطرنشان کرد: برگزاری کلاس برای کارکنان سازمان‌های دولتی و غیردولتی، رانندگان تاکسی، اتوبوس، حضور پلیس در مساجد برای تشریح وضعیت ترافیک محله‌ها، بهره‌مند از سراهای محله برای آموزش به خانواده‌ها، آموزش رانندگان متخلف در ستادهای ترخیص، آموزش رانندگان کامیون‌ها و میکسرها که در حوزه جابجایی بار در سطح شهر فعالیت می‌کنند از جمله فعالیت‌های معاونت آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ است.

 

جهانی ادامه داد: باز هم پلیس راهور به این آموزش‌ها بسنده نکرده و با کمک سازمان زیباسازی شهر تهران اقدام به نصب بنرهای هشداری اطلاع‌رسانی نموده که طی چند سال اخیر می‌توان به عنوان یک حرکت جدید از آن یاد کرد از آموزش و اطلاع‌رسانی از طریق رسانه‌های جمعی بنر غافل نبوده‌ایم به طور خلاصه پلیس راهور تهران از هر وسیله‌ای برای آگاه‌سازی در راستای ارتقای ایمنی و کاهش تخلفات بهره‌مندی شود تا بتواند نظم را به حد اعلا و تصادفات را به حداقل برساند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 204971

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha