به گزارش خبرگزاری شبستان، سردار سرلشکر پاسدار غلامعلی رشید، جانشین رییس ستادکل نیروهای مسلح در آیین رونمایی از کتاب «نبرد طریقالقدس» نوشته امیر رزاقزاده در سخنانی با تقدیر از نویسندگان و فعالان دفاع مقدس، اظهار داشت: هدف از گفتار و نوشتار و هر نوع تلاشی در این زمینه این است که بیان شود جنگ چیست و ما باید براساس چه مفاهیم و سیاستها و گسترش اصول و ارزشهای دفاع مقدس حرکت کنیم و وقتی سخن گفته یا کار هنری در این زمینه تولید میکنیم، باید چه نکاتی را رعایت کنیم.
وی یادآور شد: در سالروز عملیاتها و یا سالروز شهادت سرداران جنگ تحمیلی با حجم انبوه کار روبهرو میشویم و این پرسش همواره مطرح می شود که هدف از گفتار و نوشتار در این زمینه چیست؟
سرلشکر رشید با اشاره به ملاحظات اساسی در پرداختن به مقوله نگارش جنگ افزود: بیان ارزشهای دینی و اسلامی حاکم بر تفکر مسئولین، سلوک فرماندهان و تبیین رفتارهای آنان از مواردی است که بایستی بطور جدی مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اساس و پایه جنگ هشت ساله بیان داشت: معنویت، حماسه و عقلانیت سه رکن حاکم و شاکله جنگ و دفاع مقدس است و سه سطح جنگ را مسئولین، فرماندهان و رزمندگان تشکیل میدادند که مسئولین شامل امام(ره) و رئیسجمهور و فرماندهان لشگرها و تیپها در زمره فرماندهان قرار داشتند و سطح رزمندگان نیز نیروهای سپاه، ارتش و بسیج مردمی به شمار می رفتند.
* هنوز متون جامعی برای تجزیه و تحلیل جنگ نداریم
جانشین رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: از ملاحظات دیگر این است که ما برای تجربه و تحلیل یک واقعه بزرگ سیاسی ـ تاریخی نیاز به تجزیه و تحلیل عمیق داریم که در این زمینه ما هنوز متون جامعی در دست نداریم.
وی تصریح کرد: بررسی درسهای دفاع مقدس نیز همواره باید مدنظر گرفته شود یعنی ما همواره خود را آماده جنگ بدانیم و تصور جنگی دوباره را داشته باشیم و درسهای دفاع مقدس را اینگونه تبیین نماییم.
سرلشگر رشید تصریح کرد: جنگ تحمیلی برای ملت ایران آزمون قدرت ملی و دینی بود و در کنار این آزمون، آزمون نظامی هم قرار داشت که ما خوشبختانه در همه آنها پیروز و موفق بودیم و باید با دفاع مناسب جنگ را ماندگار کنیم.
وی با اشاره به آفتهای موجود در عرصه تبیین واقعیات جنگ، مبارزه با مبالغه و تحریف از جنگ را بسیار مهم توصیف کرد و افزود: تحریف از جنگ شامل تحریف در واقعیات است که یا غلط و یا با دروغ و ناقص بیان میشود. علاوه بر این تحریف دیگر، تحریف در برداشت از واقعیت بوده و نوع دیگر تحریف نیز تحریف در مفاهیم مربوط به دفاع مقدس است، بنابراین از جمله کارهایی که باید در این زمینه انجام شود عبارت از اجتناب از اختلاف و مناقشه بین سپاه و ارتش، ضرورت تقویت ظرفیت نقدپذیری، تبیین متون آموزشی عمومی و تخصصی برای مردم و دانشگاهها می باشد .
سرلشگر رشید در ادامه با اشاره به کتاب "نبرد طریق القدس" گفت: تمرکز گفتار کتاب نبرد "طریقالقدس" از روزهای آغازین جنگ شروع میشود و رزاقزاده در این کتاب تلاش کرده است تا یک کتاب مرجع برای همه به نگارش درآورد.
وی با ویژگی عملیات "طریقالقدس" افزود: عملیات طریقالقدس دومین عملیات بزرگ ما در سال دوم جنگ بود و اگر میخواهیم عظمت آن را بیان کنیم باید با سال اول جنگ آن را مقایسه نماییم.
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح خاطر نشان کرد: در ماه پنجم و ششم جنگ این سؤال به وجود آمد که آیا ایران توان مقابله با دشمن را دارد؟ که پاسخ این سؤال در سال دوم داده شد و ما توانستیم در سال دوم جنگ به وحدت بین سپاه و ارتش دست پیدا کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از سال دوم جنگ تحولات بزرگی به وجود آمد و با خیز بزرگ در عملیاتهای فتحالمبین و بیتالمقدس و انتصاب محسن رضایی در بیستم شهریورماه 60 به دستور امام(ره) به عنوان فرمانده سپاه پاسداران و همچنین انتصاب شهید صیاد شیرازی به عنوان یک نیروی جوان به فرماندهی نیروی زمینی ارتش همراه بود که در کنار هم قرار گرفته و طرحهای جنگی هماهنگ شد و در این زمان بود که دکترین جنگ تغییر کرده و دیگر خبری از دوگانگی در استراتژی نبود.
گفتنی است این مراسم با حضور با حضور سرلشگر پاسدار غلامعلی رشید جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، اردستانی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، سردار علایی، سردار حقطلب، سردار اسدی و جمعی از فعالان دفاع مقدس در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما