کیوان ساکت، آهنگساز و نوازنده چیره دست تار در گفتگو با شبستان درباره ثبت ساز تار در هفتمین اجلاس کمیته میراث معنوی یونسکو به نام کشور آذربایجان اظهار داشت: در ابتدا به هر شکل چه خواستگاه تار ایران باشد یا آذربایجان و قفقاز، توجه به این نکته ضروری است که تمام این کشورها در گذشته ای نه چندان دور جزو اقلیم ایران بوده اند، بنابراین به هر حال این سازها صرفنظر از اینکه در کدام یک از کشورهای نام برده نخست ظهور کرده باشد، سازهای ایرانی هستند از سوی دیگر ثبت ساز ایرانی تار با شکل ایرانی آن از سوی جمهوری آذربایجان را فقط به یک شکل می توان توجیه کرد و آن بی کفایتی و بی توجهی متولیان موسیقی در چنین امر مهمی است.
وی تصریح کرد: مسلما آنچه در شرایط کنونی می تواند ایران را تا حدودی از انزوای سیاسی خارج کند همین حرکت های فرهنگی است.
این آهنگساز همچنین درباره حضور نمایندگان ایران در زمان ثبت ساز تار به نام کشور آذربایجان در اجلاس کمیته میراث معنوی یونسکو گفت: آنچه مهم تر و شاید تاسف انگیزتر در این قضیه بوده این است که نمایندگان ایرانی حاضر در یونسکو هنوز واکنشی نسبت به این مسئله نشان نداده اند و این همه بی توجهی و بی مسئولیتی را چگونه می توانند توجیه کنند.
ساکت خاطر نشان کرد: لابد به زودی شاهد این خواهیم بود که حافظ و سعدی و خواجوی کرمانی و فردوسی و باقی شعرای مان هم به نام کشورهای دیگر ثبت شوند. وای بر این مردم بی نام ننگ/ کز غمشان گرید کند چشم سنگ.
این آهنگساز از خانه موسیقی خواست که یک شکایت حقوقی بسیار فوری در این زمینه را تسلیم یونسکو کند.
پایان پیام/
نظر شما