به گزارش خبرگزاری شبستان، اولین نشست هماندیشی ستادهای حمایت و صیانت از آثار فرهنگی، هنری در کنترل و ساماندهی بازار محصولات فرهنگی کشور برگزار شد.
دبیر ستاد حمایت و صیانت از آثار فرهنگی، هنری در گفتگو با خبر نگاران به تشریح موضوعات مطرح شده در این نشست پرداخت.
بنا بر این گزارش، در این نشست که با حضور مدیران کل ارشاد اسلامی استانها و دبیران ستادهای استانی ستاد حمایت و صیانت از آثار فرهنگی، هنری در وزارت ارشاد برگزار گردید با تبادل نظر پیرامون فعالیتهای منسجم در کنترل بازار محصولات فرهنگی اداره کل و تعامل آن وزارتخانه در تعامل با سایر دستگاهها به منظور ساماندهی بازار محصولات فرهنگی و نقش این آثار در ترویج فرهنگ اصیل اسلامی و ایرانی و همچنین جایگاه نظارت و اهداف آن بصورت تخصصی مباحث پیگیری گردید.
جابری انصاری با اشاره به اهمیت و نقش این ستاد در حوزه فرهنگی کشور آن را ثمره هشیاری و مدیریت هوشمندانه وزیر ارشاد در راستای مقابله موثر در جنگ نرم دانسته و نقش ستاد را در پر کردن خلا نظارت بعد از پروسه تولید محصولات فرهنگی، هنری و عرضه آن و همچنین مجوزهای صادره از سوی معاونتهای وزارت ارشاد حیاتی بر شمردند.
وی ضمن تشریح اقدامات این ستاد در طی 9 ماهه سال گذشته من جمله تلاش برای ساماندهی بازار محصولات فرهنگی، استاندارد سازی عرضه محصولات فرهنگی، بهرهگیری از نظرات اندیشمندان، برگزاری جلسات کارشناسی شده با اصناف مرتبط با حوزه فرهنگ و عملیاتهای گسترده به منظور پاکسازی فضای فرهنگی از آثار غیرمجاز فرهنگی و همچنین راهاندازی 25 ستاد استانی در سراسر کشور و شهرستانهای تابعه این استانها از نیروی محترم انتظامی به خصوص پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ناجا و دستگاه محترم قضایی تشکر و قدردانی نمود.
وی ابراز امیدواری کرد با حسن نیت دادستان محترم کل کشور و تشکیل شعبات تخصصی در حوزه فرهنگ همچون استان تهران بتوانیم شاهد حمایت همه جانبه از حقوق مادی و معنوی پدید آورندگان آثار بصورت تخصصی باشیم.
ایشان همچنین تولید بازیهای رایانهای متناسب با فرهنگ اسلامی و ایرانی را در کشور ضروری دانسته و نقش نهادهای مسئول در وزارت ارشاد را در این امر حیاتی بر شمردند.
در این جلسه محسن زاده مدیر کل حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن بیان اقدامات خوب معاونت حقوقی وزارتخانه در پیگیری تصویب قوانینی که منجر به صیانت از آثار هنرمندان عزیز کشور گردد از مسئولین امر خواست تا با اطلاعرسانی به فعالان حوزه فرهنگ نسبت به ثبت حقوق مالکیت معنوی آنها در اداره کل حقوقی وزارت ارشاد اهتمام بیشتری گردد و همچنین حقوق این افراد را به ایشان متذکر گردند. محسن زاده پیوستن ایران به قانون برن را ضروری دانسته و صیانت از آثار هنرمندان کشورمان را با این اقدام در مجامع بین المللی یادآور شد.
همچنین مقصودی جانشین پلیس امنیت اخلاقی کشور نیز به تشریح عملکرد نیروی انتظامی در برخورد با جرائم سازمان یافته در حوزه فرهنگ پرداخته و نسبت به تهدیدات حوزه فرهنگی مواردی را بیان کرد.
امیر سرتیپ محمدی فر مشاور عالی پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ناجا نیز در این جلسه ضمن پاسخگویی به دغدغههای مسئولین ادارات کل ارشاد اسلامی استانها ضمن تبیین جایگاه این ستاد در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ترسیم افق امیدوار کنندهای در این زمینه، همکاری همه جانبه نیروی انتظامی با وزارت ارشاد در انجام ماموریتها را اعلام و در ادامه به بحث فرهنگ سازی اشاره داشته و عنوان کرد: چنانچه عمل قبیح سرقت آثار فرهنگی، هنری برای مردم عزیز کشورمان بیشتر نمایان گردد، آنها نیز به کمک دوستان فعال در این ستاد خواهند آمد، در واقع خود مردم نقش اساسی در سالمسازی فضاهای فرهنگی دارند.
وی ضمن ارائه آماری در خصوص جرائم حوزه فرهنگی (توزیع لوحهای فشرده غیر مجاز) در کشور، رویکرد کلی را حمایت از سرمایههای فرهنگی کشور دانسته و امنیت سرمایهگذاری را در این حوزهها ضروری بر شمرد. محمدی فر همکاری همه نهادها را در مقابله با جنگ نرم دشمنان موثر دانسته و وزارت ارشاد را به عنوان نهادی موثر در این حوزه برشمرد.
پایان پیام/
نظر شما