اگر مجلس شایسته می‌داند برگزاری انتخابات را به دستگاه دیگری بدهد

معاون سیاسی وزیر کشور در ادامه بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات در صحن علنی مجلس گفت: اگر مجلس به این نتیجه برسد که دستگاه دیگری شایستگی برگزاری انتخابات را دارد بهتر است برگزاری انتخابات را به آن دستگاه بدهد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز سه‌شنبه 21 آذر موادی از طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌ جمهوری اسلامی ایران را بررسی کردند.

در هنگام بررسی ماده 4 طرح اصلاح این قانون و تبصره‌های آن، نمایندگان پیشنهادات زیادی را مطرح کردند.

از جمله این پیشنهادات، حذف تبصره 5 این طرح بود که به تصویب نرسید.

همچنین، در هنگام بررسی تبصره 7 این طرح که در رابطه با تأیید نتیجه شمارش آرای انتخابات ریاست‌جمهوری از سوی هیئت اجرایی بود جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد پیشنهاد حذف این تبصره را مطرح کرد که این پیشنهاد با مخالفت جهانگیرزاده نماینده ارومیه و محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان مواجه شد.

مرتضوی، معاون سیاسی وزیر کشور در موافقت با پیشنهاد حذف این تبصره گفت: در روز بعد از انتخابات و در بعدازظهر انتخابات از سوی برخی افراد که نمی‌شود آنها را نیز کنترل کرد نظرسنجی‌هایی ارایه می‌شود و برخی داوطلبان حتی پیش‌داوری‌هایی می‌کنند و نشست‌های خبری برگزار می‌کنند.

وی اظهار کرد: در شب اعلام نتیجه و شمارش آرا، ستادهای انتخاباتی داوطلبان اصلا در شهرستان‌ها تعطیل نمی‌شود زیرا آنها منتظر نتیجه رأی هستند و این هیئت باید هر چه سریع‌تر نتیجه آرا را تأیید کند.

وی ادامه داد: وقتی وزیر کشور نتیجه را اعلام می‌کند این نتیجه اولیه است زیرا تأیید صحت نتیجه به عهده شورای نگهبان است.

مرتضوی تصریح کرد: اگر دو یا سه نفر از اعضای هیئت نتیجه انتخابات را تأیید نکنند و بگویند ما 48 ساعت بعد نظر خود را بیان می‌کنیم آیا این در اجرا مشکلی را پیش نمی‌آورد.

کولیوند، نایب‌رییس کمیسیون شوراها در مخالفت با حذف این تبصره گفت: ما باید پشتوانه خوبی از سوی وزیر کشور داشته باشیم و شاید وزیر کشور بخواهد انتخابات را مرحله‌ای تأیید کند اما در نهایت این هیئت باید تجمیع آرا را تأیید کند و این‌گونه نیست که این هیئت نخواهد نظر وزیر کشور را تأیید نکند و برای تأیید نتیجه انتخابات وقت زیادی بخواهد.

در ادامه، بیرانوند، نماینده بروجرد پیشنهاد حذف عبارت "پس از تأیید این هیئت" را داد که مرتضوی در موافقت با این پیشنهاد حذف گفت: بهتر است حداقل در پایان این تبصره بنویسند که این هیئت دو یا الی سه ساعت وقت دارد یعنی زمانی را برای تأیید نتیجه انتخابات از سوی هیئت مشخص کنند.

لاریجانی خطاب به مرتضوی گفت: شما می‌توانید این را در آیین‌نامه‌های خود بگنجانید.

این پیشنهاد بیرانوند نیز به تصویب نمایندگان نرسید.

علیرضا سلیمی، نماینده محلات نیز در ادامه پیشنهاد حذف تبصره 8 این ماده را که در رابطه با به عهده گرفتن وظایف ستاد انتخابات کشور از سوی هیئت مرکزی انتخابات بود را داد و گفت: معلوم نیست مجری برگزاری انتخابات کیست، به نظر می‌‌رسد وزارت کشور مجری است ولی ما همه وظایف این وزارتخانه را به هیئت اجرایی می‌دهیم و وزارت کشور در این تبصره هیچ‌کاره می‌شود، این نحوه قانون‌نویسی نیست.

علیپور، نماینده ماکو و چالدران با این پیشنهاد مخالفت کرد و موسوی‌نژاد نماینده دشتستان نیز در موافقت با پیشنهاد حذف تبصره 8 گفت: این تبصره زاید است و قانون مستحکمی نیست زیرا هیئت اجرایی نظارت بر کار مجری را بر عهده دارد و ما در این تبصره ستاد انتخابات را نیز به این هیئت می‌دهیم.

مرتضوی، معاون سیاسی وزیر کشور نیز در موافقت با حذف این تبصره گفت: وزیر کشور مسئول صحت برگزاری انتخابات است و در این تبصره گفته شده است ستاد انتخابات که تشکیلاتی را دارد به این هیئت واگذار شود.

وی با انتقاد از تبصره‌های ماده 4 این طرح گفت: آیا ما در این ماده به دنبال اصلاح وظایف وزارت کشور هستیم یا به دنبال حذف بخشی از وظایف این وزارتخانه هستیم.

مرتضوی تصریح کرد: اگر مجلس به این نتیجه می‌رسد که دستگاه دیگری شایستگی برگزاری انتخابات را دارد، خب برگزاری انتخابات را به این دستگاه واگذار کند، ما نیز قول می‌دهیم تمام امکانات‌مان را برای برگزاری انتخابات به این دستگاه در وزارت کشور بدهیم.

کمیسیون با این پیشنهاد حذف مخالفت کرد اما لاریجانی در ادامه این موضوع را مطرح کرد که این تبصره دارای ابهام است و باید پیشنهاد رفع ابهام داده شود.

وی گفت: آیا در این تبصره مقصود این است که این هیئت وظایف ستاد انتخابات را مشخص می‌کند یا نه، رأسا خود هیئت وظایف را به عهده می‌گیرد.

محمد دهقان، نماینده چناران در ادامه پیشنهاد رفع ابهام در تبصره 8 را داد و گفت: بهتر است این تبصره به این‌گونه اصلاح شود که بگوییم هیئت اجرایی مرکزی انتخابات وظایف ستاد انتخابات کشور را در چهارچوب قوانین و مقررات مشخص می‌کند.

قاضی‌پور، نماینده ارومیه در مخالفت با این پیشنهاد رفع ابهام سخن گفت و ادامه داد: این هیئت جلوی تک‌روی‌ها را می‌گیرد و عقل جمعی را به کار می‌گیرد و این هیئت در حال حاضر سیاست‌ها را تعیین می‌کند، پس حذف این تبصره به صلاح نیست.

در نهایت، با موافقت کمیسیون و همچنین وزارت کشور این پیشنهاد رفع ابهام به تصویب مجلس رسید و به این‌گونه مقرر شد که این هیئت فقط وظایف ستاد انتخابات را مشخص می‌کند.

همچنین، حجت‌الاسلام سالک، نماینده اصفهان در ادامه پیشنهاد حذف عبارت "با تصویب هیئت مرکزی انتخابات" را در تبصره 9 این طرح که در رابطه با بازرسان وزارت کشور بود، داد و گفت: اصل 57 قانون اساسی قوای سه‌گانه را مستقل از یکدیگر می‌داند و برای هر کدام وظایفی را مشخص می‌کند، بنابراین وظایف اینها مشخص است و ما باید تلاش کنیم قوه مجریه را تقویت کنیم نه در راستای تضعیف وزارت کشور عمل کنیم، این صحیح نیست، اگر این تبصره تصویب شود درگیری‌های داخلی را به وجود می‌آورد.

وی بیان کرد: اگر هیئت اجرایی این بازرسان را تأیید نکرد وزیر کشور چه باید بکند، آیا این تداخل قوا نیست.

علیپور، نماینده ماکو و چالدران در مخالفت با این پیشنهاد و امیرآبادی نماینده قم در موافقت با آن و همچنین وزیر کشور نیز در موافقت با پیشنهاد حذف سالک سخن گفتند و در نهایت حذف این تبصره نیز به تصویب نمایندگان نرسید.

نمایندگان پس از بررسی پیشنهادات ماده 4 را به تصویب رساندند و بدین‌ترتیب به تشکیل هیئت اجرایی مرکزی انتخابات رأی موافق دادند.

بر اساس گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، وکلای ملت هم‌اکنون در حال بررسی مواد دیگر این طرح هستند.

پایان پیام/
 

کد خبر 204093

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha