مجتبی رضوانی، مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی، در گفتگو با خبرنگار شبستان در اراک، با بیان این مطلب گفت: در صورت تامین اعتبار لازم غار نخجیر همزمان با دهه مبارک فجر و یا پیش از فرا رسیدن سال 92 به روی گردشگران باز خواهد شد.
وی ادامه داد: غار چال نخجیر توسط کارگروه غارشناسی کشور به عنوان پایلوت غار امن در سطح کشور شناخته شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی افزود: با انتخاب مشاور به اجرای استانداردهای مورد نظر کارگروه غارشناسی و سازمان زمین شناسی بر روی این غار در این راستا اقدام شده است.
رضوانی با اشاره به تعطیلی چند ماه غار نخجیر، گفت: امکانات لازم برای مقابله با بحرانهای احتمالی و اتفاقات پیشبینی نشده در حال ایجاد است تا شرایطی امن برای گردشگران و طبیعتگردان فراهم شود.
وی همچنین با بیان اینکه در این مدت تاسیسات قبلی غار نخجیر مورد بازسازی و مرمت قرار خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: با توجه به طراحی های صورت گرفته بلوکهایی که ممکن است در آینده خطرساز باشد نیز مقاومسازی خواهد شد.
گفتنی است، غار 70 میلیون ساله نخجیر در جنوب شرقی استان مرکزی قرار دارد که در سال 68 شناسایی و سال 81 در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسید.
لازم ذکر است، این غار از شگفت انگیزترین جاذبههای طبیعی جهان بوده و منشورها و اسفنجهای بلورین کلسیت، باغهای مرجانی، دالانها، دهلیزها، تراسها و حوضچههای متعدد جلوهای انحصاری به این غار داده است.
یادآور می شود، غار نخجیر دارای یک شاخه اصلی به طول بیش از هزار و 200 متر و چندین شاخه فرعی است که از راه همواری می توان به راحتی در غار حرکت کرد.
همچنین، رسوبات دولومیتی به مقیاس قابل توجهی به صورت لایههای سفید رنگ، کف کریدورها و دالانها و دهلیزهای مسیر اصلی غار را پوشانده و کف دیوارههای غار پوشیده از اسفنجهای بلورین و سنگهای تزئینی زیبایی است که از این لحاظ یکی از زیباترین غارهای کشور به شمار میرود.
پایان پیام/
نظر شما