خرگزاری شبستان، در حالی ارتش سوریه به مقابله با گروههای مسلح سوری ادامه می دهد که مخالفان نظام بشار اسد از شدت مواضع خود علیه دمشق نکاسته اند.
علاوه بر مسئولان کشورهای غربی که بر عنادورزی های خود ادامه می دهند، برخی مسئولان کشورهای عربی به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس در حالی که اجازه هیچ فریادی از سوی مخالفان را نمی دهند، از اراده مردمی در سوریه دم می زنند. نمونه بارز این موضع گیری را در سخنان دیروز «حمد بن جاسم» نخست وزیر قطر مشاهد کرد که مدعی شد نظام اسد در برابر اراده مردمش ایستاده است!
گروههای مسلح سوری با حمایت کشورهای غربی و برخی کشورهای منطقه از جمله ترکیه، قطر و عربستان شکل گرفتند. قطری ها به گمان اینکه می توانند نظام سوریه را همانند رژیم قذافی در لیبی ساقط کنند کمک مالی و تسلیحاتی به افراط گرایان را شروع کردند.
قطر و عربستان برای اجرای طرحهای ضد سوری خود جوانان را از کشورهای مختلف با پول فریفتند و به سوریه فرستادند. کشته شدن اتباع برخی کشورها از جمله سعودی، لیبیایی و دیگر کشورها نمونه ای از تلاشهای مخرب عربستان و قطر است.
در این میان ترکیه نیز در ترانزیت گروههای مسلح با توجه به مرزهای مشترک نقش مهمی بر عهده گرفت به طوری که رسانه های غربی اخیرا از حضور افراط گرایان در مناطق مرزی نزدیک به سوریه خبر دادند.
این رسانه ها از حضور افرادی که ظاهر سلفی دارند، در روستاها و هتلهای روستاها و شهرهای مرزی ترکیه-سوریه خبر داده بودند. بر اساس همین حمایتهای مالی و تسلیحاتی است که با وجود عملیاتهای مکرر ارتش سوریه این گروهها همچنان توانسته اند به فعالیت خود ادامه دهند.
مسئولان سوری بارها از مجامع بین المللی خواسته اند که از کشورهایی که کمک تسلیحاتی و مالی به گروههای مسلح سوری می کنند، بخواهند که این کشورها را تحت فشار قرار دهند، اما از آنجا که جامعه بین المللی همسو با سیاستهای ضد سوری حرکت می کنند این تلاشها راه به جایی نبرده است.
غربی ها و همپیمانان منطقه ای آنها نه تنها اقدامی در راستای کاهش کمک به گروههای مسلح انجام نداده اند بلکه اخیرا سلاحهای خطرناکی در اختیار آنها قرار داده اند که ثبات سوریه را بیشتر در معرض خطر قرار می دهد.
«توفیق جراد» یکی از تحلیلگران سوری در گفتگویی با صدای روسیه به بررسی تحولات مربوط به سوریه پرداخته است.
-سوریه پس از دو سال به کجا رسیده است؟
در ابتدا باید اشاره کنم که سوریه به عنوان یک دژ مستحکم عربی و اسلامی از آرمانهای عربی و اسلام در خاورمیانه حمایت می کند. حقیقتی که بسیاری از مورخان و نویسندگان آن را نادیده می گیرند نقش سوریه در اشاعه اسلام به جهان بود. به سبب همین جایگاه سوریه است که شرق و غرب به دشمنی با آن برخاسته اند. باید اشاره کنم که حدود 133 کشور ضد سوریه فعالیت می کنند، اما دوستانی همانند روسیه و چین و کشورهای بریکس حامی سوریه هستند. سوریه به همراه کشورهای دوست و همپیمان در راستای خلق نظام جدید جهانی تلاش می کند. هدف این نظام جدید جهانی برچیدن هیمنه و زور است. هدف نظام سلطه، ایجاد امنیت برای رژیم صهیونیستی است.
-درباره گروههای مسلح سوری و تشدید فعالیت آنها چه دیدگاهی دارید؟
هنگامی که ما از مخالفان مسلح سوری سخن می گوییم باید به مقاله ای که «سارکروک» رئیس مجموعه بحرانهای بین المللی در روزنامه گاردین نوشت توجه کنیم. وی به گفتگوهای «ملک عبدالله» با «دیک چنی» اشاره کرده بود که برای اینکه سوریه را تضعیف کنیم باید ابتدا ایران را ضعیف کنیم و به دنبال آن می توانیم روسیه را ضعیف کنیم. گروههای مسلح سوری گروهی هستند که «بندر بن سلطان» رئیس اطلاعات عربستان، آنها را از مناطق مختلف علیه سوریه جمع کرده است.
بندر بن سلطان در محفلی با غربی ها گفته بود که موضوع را به من واگذار کنید، زیرا همه گروههای مسلح از القاعده گرفته تا طالبان را به کار خواهم گرفت. نکته دیگری که قابل تامل است این است که «رابرت مود» رئیس تیم ناظران بین المللی در اظهار نظری گفته بود، حدود 300 گروه خارجی در سوریه فعالیت می کنند که هر گروه از 500 نفر تشکیل شده است و به عبارتی می توان تعداد گروههای مسلح در سوریه را به 150 هزار نفر تخمین زد هرچند که برخی برآوردهای آمریکایی این تعداد را بیش از 300 هزار نفر معرفی کرده اند.
پایان پیام/
نظر شما