به گزارش خبرنگار شبستان، حسن بنیانیان رییس سابق حوزه هنری در نخستین همایش ملی ارتباطات دینی گفت: هیچ فردی در ارتباطات خود در زندگی بی طرف نیست و اعتقادات وی در نوع ارتباطاتش تاثیر دارد همچنین هیچ سازمانی در تغییرات فرهنگی که اعمال می کند بی طرف نیست این جمله بدیهی است و همین است که مسئول بودن تمام انسانها را مطرح می کند.
وی ادامه داد: ما یک نظام سنتی و دینی داریم که متشکل از عناصر قرآن، عترت، مساجد، وقف، وجوه شرعی و غیره در این نظام هم افزایی وجود دارد به این معنا که هر کدام از این عناصر تقویت شود خودبخود در تقویت عناصر دیگر موثر است.
بنیانیان با بیان اینکه برای تبلیغ دین نباید از نظام هزار و چهارصد ساله سنتی و دینی غافل بود گفت: نظام اصیل دینی و تاریخی ما هم افزاست و نباید اینگونه باشد که مسجد را کنار بگذاریم و فرهنگسرا را جانشین آن بکنیم.
رییس سابق حوزه هنری با اشاره به کارکرد مسجد در تبلیغ گفت: وقتی روحانی، مسجد و نماز در کنار یکدیگر باشند تنها جایی است که هیچ قدرتی جز خدا مطرح نمی شود در مسجد است که رابطه بین مردم، حکومت و خدا به وسیله امام جماعت مطرح می شود اگر روحانی در جای دیگر به فعالیت پرداخت این رابطه عاطفی و رودررو دیگر نخواهد بود.
وی تاکید کرد: بنده با اینکه 8 سال رییس حوزه هنری بوده ام باید انتظار داشت اکنون از وسایلی مانند ماهواره، اینترنت و غیره به عنوان ابزارهای جدید و کارها در زمینه مبارزه با غرب نام ببرم اما بعد از این تجربه چندساله به جد معتقدم که تنها با ارتباطات دینی نمی توان به جنگ غرب رفت.
بنیانیان با اشاره به معضلات عرصه ارتباطات دینی گفت: اولین موضوع به انفعال در مقابل جریان غربگرایی بازمی گردد که می بینیم که در لایه های مختلف اجتماعی نفوذ کرده است مساله دوم عدم مطابقت حوزه ها با زمان و پیشرفت های علمی روز دنیا و مساله سوم مربوط به عدم مطابقت مسائل حوزوی و دانشگاهی است و مساله چهارم اتکاء بیش از حد بر رسانه های جدید و غافل شدن از رسانه های بومی خودمان است.
وی با اشاره به لزوم ارتباط دینی و غیرمتدینین گفت: روحانیت، بسیج، هیئات مذهبی و غیره تمام سرمایه اشان را بر روی قشر مذهبی و متدین گذاشتند در صورتی که قشر جوان ما اکنون با سرخوردگی از متدینین به سمت سازمانهای غیردینی می رود.
بنیانیان با اشاره وسعت مفهوم ارتباط دینی گفت: ارتباط دینی تنها به ارتباط روحانیون با مردم و ارتباط با مساجد و هیئات و غیره محدود نمی شود بلکه هر نوع ارتباطی که به انتقال عقیده و فکر و احساس بیانجامد یک نوع ارتباط دینی است.
رییس سابق حوزه هنری با اشاره به تعبیر عقاید انسان در ارتباطات وی گفت: نمی شود میان ارتباط عقیده یک انسان با اعمال وی تفکیک شود.
بنیانیان با اشاره به ضرورت بازشناسی نظام تبلیغی نهفته در درون شیعه گفت: اینکه شیعه در طول زمان توانسته است تفکر خود را گسترش دهد نشان از یک سیستم تبلیغی بسیار پیچیده دارد که باید دوباره بازشناسی شود.
پایان پیام/
نظر شما