به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی شبستان، همزمان با دهه چهارم انقلاب، جمهوری اسلامی ایران در عرصه فناوری نظامی و ساخت تجهیزات دفاعی در میان کشورهای جهان سوم و حتی کشورهای اروپایی از پیشرفت قابل توجهی در عرصه توانمندیهای نظامی برخودار است که قابل مقایسه با آغاز جنگ تحمیلی در دهه 60 و واردات تجهیزات نظامی و نیاز مبرم ایران به این تجهیزات در آن زمان نیست.
امروز بعد از گذشت قریب به سه دهه از پایان جنگ تحمیلی ایران در تولید تجهیزات نظامی در ساخت انواع تجهیزات نظامی از موشک برد بلند و بالگردهای سنگین و نیمه سنگین با پشتیبانی نظامی، انواع هواپیما و جنگنده شکاری، ناوچه موشک انداز، انواع زیر دریایی با قابلیت پرتاب و شلیک و خارج شدن از مدار راداری دشمن و فناوری انواع پهباد نظامی و غیر دفاعی،افتتاح و بهره برداری از خط تولید پوکه سلولوئیدی ،خط تولید ماده انفجاری پتن ،توسعه و افزایش ظرفیت مواد منفجره امولسیونی ، کارخانه تولید مواد قرص نیترو دارو،کارخانه تولید دنیتراسیون شیشه ای،واحد تولید آندهای نئوپرون با پوشش پلاتینی،کارخانه گندله سازی خاک فسفات واحد اسید فسفریک و واحد تولید میکرو بالن پلمیری تنها نمونه هایی از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در ساخت و توسعه تجهیزات نظامی است.
بنابراین گزارش ایران در توسعه تجهیزات و فناوری در عرصه دفاعی و پرتاب ماهواره تا جایی پیش رفته است که به اعتراف امریکا قابلیت دست یابی ایران به موشک های قاره پیما دور از ذهن نیست و در آینده نزدیک این آرزو نیز به بار می نشیند.
گزارش کنگره آمریکا نیز در این زمینه میگوید ایران در صورت دریافت کمک خارجی تا سال 2015 می تواند به موشک قارهپیما دست می یابد.
در یک گزارش داخلی کنگره آمریکا آمده است ایران در صورت دریافت کمک لازم خارجی، احتمالا تا سال 2015 می تواند به موشک بالستیک قاره پیما دست پیدا کند.
بنابر گزارش رویترز، این گزارش اطلاعاتی میافزاید ایران در صورت دریافت کمکهای خارجی کافی، به لحاظ توانایی فنی احتمالا امکان خواهد یافت چنین موشک قاره پیمایی را تا سال 2015 ، مورد آزمایش پروازی قرار دهد.
این گزارش میافزاید ایران اکنون، میزان کمکِ لازم، بخصوص از چین و روسیه، برای دستیابی به این هدف را دریافت نمیکند. این گزارش 66 صفحهای از سوی یک گروه پژوهشی اطلاعاتی که به طور خاص برای قانون گذاران آمریکایی فعالیت میکند، تهیه شده است.
این گزارش گزیده ای از فناوری تجهیزات نظامی ایران را بطور مختصر بیان می کند که به شرح زیر است:
جنگنده مافوق صوت صاعقه:
هواپیمای صاعقه، هواپیمای جنگنده شکاری از کلاس هواپیمای دو سکانه می باشد. از جمله فناوری های بسیار پیچیده و پیشرفته این هواپیمای جنگنده کاملا بومی، می توان به ارتقاء و بهینه سازی سیستم اویونیک و تسلیحاتی هواپیما در سطح SRII، بومی سازی اقلام وندور مکانیکی و هیدرولیکی اشاره کرد که با تلاش بی وقفه و مشترک متخصصان هوشمند و افتخار آفرین سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح وابسته به وزارت دفاع و نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به منصه ظهور رسیده است.
موشک سجیل
موشک سجیل نخستین موشک زمین به زمین برد بلند دو مرحله ای سوخت جامد در کشور است که توسط متخصصان اقتدار آفرین سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع طراحی و ساخته شده است.
ویژگی های سامانه
موشک برد بلند بالستیک با برد عملیاتی نزدیک به 2000 کیلومتر
دقت بسیار بالا در اصابت به اهداف تعیین شده
زمان بسیار کوتاه آماده سازی و عملیاتی شدن سامانه پرتاپ
زمان بسیار کوتاه انتقال سایت پرتاپ پس از شلیک
قابلیت لانچر متحرک
قابلیت حمل موشک آماده شلیک
بهره مندی از سیستم TVCکنترل
ماهواره سیمرغ
سیمرغ ،ماهواره بری است که برای قراردادن یک ماهواره 150-100 کیلوگرمی در مدار 500 کیلومتری زمین به کار می رود.
ماهواره سفیر
سفیر، ماهواره بری است دو مرحله ای و با سرعت 8110 متر بر ثانیه که توانست با موفقیت ، ماهواره ملی امید را به وزن 20 کیلوگرم در مدار حضیض (250 کیلومتری)زمین قرار دهد.
موشک قادر:
این موشک با برد200 کیلومتر و قابلیت آماده سازی و واکنش سریع می تواند اهداف دریایی از جمله ناوچه ها و ناوهای جنگی و اهداف ساحلی دشمن را منهدم می کند.
* از مهمترین ویژگی های این محصول می توان به موارد زیر اشاره کرد:
* از مهمترین ویژگی های این محصول می توان به موارد زیر اشاره کرد:
* قدرت تخریب بالا بر علیه کلیه اهداف ثابت و متحرک دریایی
* دارای مانور پروازی
* دارای سیستم هدایت و کنترل خودکار
* دارای قابلیت شلیک از روی شناورهای کلاس های گوناگون و همچنین سایت های ثابت ساحلی
* قابلیت آماده سازی سریع و واکنش سریع
ناوچه موشک انداز ذوالفقار:
این شناور که به پیشرفته ترین تجهیزات الکترونیک ،مخابراتی و اپتیکی مجهز است ، دارای سرعت و قدرت مانور قابل توجهی است و طراحی آن بر اساس شرایط آب و هوایی و ویژگی های منطقه خلیج فارس انجام شده است.
فایل پیوست اندازه
فایل پیوست اندازه
zolfaghar1.jpg
70.48 کیلوبایت
لندینگ کرافت 1000 تنی
این شناور هزار تنی توانایی حمل سوخت ، آب شیرین و ماشین آلات تا وزن 800 تن را دارد و از سرعتی معادل 12 گره دریایی برخوردار است.
هواناو یونس
هواناو یونس ،ظرفیت حمل 26 نفر سرنشین و 2 تن بار را دراد.
سرعت این هواناو ، 80 کیلومتر در ساعت و برد عملیاتی آن 600 کیلومتر بدون نیاز به سوختگیری مجدد است.
قایق پرنده
قایق پرنده شناوری است که اغلب کارکردهای عملیاتی هواپیماهای آب نشین را به طور ایمن و با کمترین هزینه انجام می دهد.
قایق پرنده قادر است با سرعت زیاد و با ارتفاع کم از سطح آب دریا پرواز نماید.
زیر دریایی السابحات
این زیر دریایی از نوع مرطوب است و می تواند به راحتی تا نقاط نزدیک دشمن ،عملیات مختلف از جمله گشت شناسایی ،پیاده کردن تکاور ،حمل و نصب مین و هدایت توپخانه را انجام دهد.
حوضچه تعمیر شناور
این حوضچه شناور برای تعمیرات دوره ای و غیر مترقبه ناوچه ها و کشتی های آموزشی ، سازگار با شرایط جوی دریای خزر طراحی شده است.
موشک فاتح 110
این موشک زمین به زمین هدایت شونده ، از جمله موشک های کوتاه بر است و از سوخت جامد بهره می برد.موشک فاتح -110 ، دقت بالایی در هدف گیری و انهدام اهداف تعیین شده دارد.
موشک شهاب - 3
شهاب - 3 یک موشک زمین به زمین میان برد ، با قابلیت جدایش بدنه و سرجنگی است که با سوخت مایع به پرواز در می آید.
زیر دریایی غدیر
"غدیر" شناوری است زیر سطحی و سبک که به صورت کاملاً بومی در داخل کشور ساخته شده است. این زیر دریایی از قابلیت ناوبری در آب های کم عمق برخوردار و به سیستم نوین پرتاب اژدر و شلیک موشک به طور همزمان و با دقت بالا در هدف گیری مجهیز است. زیر دریایی غدیر در جابجایی سریع نیرو ،رهگیری دقیق و مسدود کردن راههای حمل و نقل شناورهای سطحی و زیر سطحی و شناسایی اهداف نظامی دشمن کاربرد دارد. غدیر همچنین از قابلیت حمل نیروهای ویژه ،قدرت مانور بالا ، غوص سریع و پنهان شدن از دید رادار برخوردار بوده و می تواند با کمترین تعداد خدمه ،قابلیت عملیاتی پیدا کند.
تعمیرات اساسی هواپیما و موتور
توانایی انجام تعمیرات اساسی هواپیماهای F14 ،707،747،F27 و موتورهای آن شامل:TF30،JT3D،GT9D،DART ، تعمیرات اساسی موتور هواپیمایF5 و فالکن CF700، تعمیرات اساسی قطعات و سامانه ها از جمله ارابه فرود هواپیماهای C130،F4 و F5 و همچنین بازسازی و نوسازی بخش گسترده ای از دستگاه های آزمایش22.
تعمیرات اساسی بالگرد
توانایی انجام تعمیرات اساسی بالگردهای 209 ،412 ،RH،CH،SH وMIL و تعمیرات اساسی قطعات و سامانه ها و همچنین بازسازی و نوسازی بخش گسترده ای از دستگاه های آزمایش.
ساخت بالگرد
ساخت بالگرد جنگنده توفان ،بالگرد 212 ، بالگرد 214، بالگردهای شاهد 278 و 285.
طراحی و ساخت هواپیماهای سبک تفریحی و آموزشی
ساخت انواع هواپیماهای فجر3 ،فجر22 و فائز
طراحی و ساخت انواع پهپادهای هدف،شناسایی و رزمی
ابابیل ،صاعقه ، کرار و... از جمله این پهپادها هستند.
ساخت قطعات اصلی و کلیدی برای کلیه هواپیماهای نظامی و بالگردها
از جمله ساخت ارابه فرود،MAST بالگرد ، ملخ کامپوزیت و تجهیزات خاص سامانه های ناوبری و انواع تسترهای مورد نیاز.
هواپیمای مسافربری ایران140
این هواپیمای52 نفره توربوپراب که سرعت آن 570 کیلومتر در ساعت می باشد از نوع بال بالا بوده و دارای قابلیت نشست و برخاست در انواع شرایط جوی و فرودگاه های کوچک است.این هواپیما براساس استانداردهای بین المللی AP،IAR و FAR دارای گواهینامه صلاحیت می باشد.
ساخت بالگرد
ساخت بالگرد جنگنده توفان ،بالگرد 212 ، بالگرد 214، بالگردهای شاهد 278 و 285.
تعمیرات اساسی هواپیما و موتور
توانایی انجام تعمیرات اساسی هواپیماهای F14 ،707،747،F27 و موتورهای آن شامل:TF30،JT3D،GT9D،DART ، تعمیرات اساسی موتور هواپیمایF5 و فالکن CF700، تعمیرات اساسی قطعات و سامانه ها از جمله ارابه فرود هواپیماهای C130،F4 و F5 و همچنین بازسازی و نوسازی بخش گسترده ای از دستگاه های آزمایش22.
حوضچه شناور 4 هزار تن
این حوضچه به طول 130 متر و عرض 28 متر مأموریت بالابری و تعمیر شناورهای تا وزن 4 هزار تن را برعهده دارد.
زیر دریایی قائم
شناور زیر سطحی در کلاس نیمه سنگین که از قابلیت حمل و پرتاب انواع اژدر, موشک های زیر سطحی و جابجایی نیروهای عملیات ویژه برخوردار است.
پایان پیام/
نظر شما