فریدون فعالی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به اهمیت پژوهش و تاثیر فعالیت های علمی و پژوهشی در پیشبرد اهداف این اداره کل، نشست های علمی، تخصصی از سوی شورای پژوهشی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان برگزار شده است.
وی، با اشاره به اینکه تاکنون دو نشست تخصصی در این اداره کل برگزار شده است، افزود: نخستین نشست تخصصی با عنوان بررسی تاریخی حضور نیروهای متفقان در استان گلستان در شهریور سال جاری و دومین نشست تخصصی، علمی نیز با عنوان دستاوردهای کاوش باستان شناسی تپه بازگیر مینودشت در دی سال جاری، برگزار شد که مورد استقبال دانشجویان، محققان و پژوهشگران قرار گرفت.
فعالی تصریح کرد: نشست تخصصی پوشش، زبان فرهنگ اقوام نیز به عنوان سومین نشست شورای پژوهشی این اداره کل با تاکید بر البسه محلی استان گلستان با حضور استادان و پژوهشگران، دانشجویان و علاقه مندان و جمعی از مسئولان شهرستان گنبد کاووس در بهمن سال جاری برگزار شد.
وی، با اشاره به ارائه پنج مقاله تخصصی در این نشست، بررسی لباس قوم قزلباش، بررسی البسه محلی استان گلستان در یک نگاه، البسه محلی و چالش های بین سنت و مدرن، فلسفه رنگ و نقوش در لباس محلی ترکمن و بررسی لباس قوم قزاق را از موضوعات مقالات ارائه شده در این نشست ذکر کرد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، به برپایی نمایشگاه جانبی لباس محلی و هنرهای وابسته آن در حاشیه این نشست اشاره کرد و افزود: نظر به آشنایی هرچه بیشتر علاقه مندان و دانشجویان و معرفی هرچه بیشتر البسه محلی این استان، نمایشگاهی از لباس های محلی این استان از جمله البسه ترکمن، قزاق، قزلباش و کتولی و..... برپا شد، که مورد بازدید پژوهشگران، دانشجویان و علاقه مندان قرار گرفت.
فعالی یادآور شد: بسیاری از اقوام مختلف کشور از جمله ترکمن، سیستانی، بلوچ، کتول، مازنی، قزلباش، رامیانی، و نیز ساکنان مناطقی نظیر زیارتی، شاهکوهی و بالاجاده در این استان زندگی می کنند که هرکدام پوشش و البسه مختص قوم خود را دارند، اشاعه این پوشش و لباس های محلی ضمن احیای این هنر- صنعت دیرینه، فرهنگ و سنت نیاکان را حفظ می کنند.
پایان پیام/
نظر شما