خبرگزاری شبستان: بازی های خارجی در سال های اخیر به دلیل جذابیت های بصری از سوی مخاطبان با استقبال گسترده ای روبرو شدند و در این میان فقدان تولید بازی های ملی در دهه اخیر موجب شده تا استفاده از بازی های رایانه ای خارجی در میان کاربران داخلی نهادینه شود.
بازی های رایانه ای امروز بخش اعظمی از زمان کودکان و نوجوانان را تصاحب کرده و به عنوان یکی از مهمترین ابزار برای پرکردن اوقات فراغت نسل جوان محسوب می شود و پرسش اصلی این است که در این هیاهوی ورود بازی های رایانه ای خارجی جایگاه بازی های رایانه ای داخلی در کجا قرار می گیرد
با توزیع و دسترسی آسان به بازی های خارجی ، بازی های رایانه ای داخلی مظلوم واقع شده اند و آنچنان که باید به این بازی ها توجه نمی شود آسیب های احتمالی بازی های رایانه ای داخلی و خارجی نکته مهمی است که باید باکارشناسی مورد تحلیل قرار گیرد.
مجید ابهری، متخصص علوم رفتاری و آسیب شناس اجتماعی ، انجام تحقیقات میدانی را در کاهش آسیب های ناشی از بازی های رایانه ای مهم دانست و گفت:بازی های رایانه ای امروزه تبدیل به یک رسانه همه گیر شده و تمام زندگی افراد را تحت شعاع قرار داده است.
وی به تحقیقی که در سال 91از شهر های تهران،اصفهان، مشهد،شیراز و رشت انجام داده است اشاره کرد و افزود : در این تحقیق، آزمون مختلفی از مخاطبان بازی های رایانه ای و فیلم های خارجی به عمل آمد و دستاورد آن کاهش ضریب هوشی و همچنین بلوغ زودرس به دلیل ترشح غده های هورمونی بود.
به عقیده این متخصص علوم رفتاری دستاورد این تحقیق نظر کارشناسانی را که عقیده دارند بازی های رایانه ای سبب افزایش ضریب هوشی کاربران می شود زیر سوال می برد.
دانش آموخته آسیب شناسی اجتماعی به انجام پژوهش میدانی امور رفتاری در سالجاری اشاره کرد و توضیح داد:در این تحقیق 8 درصد از کودکان تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، رشت و ابهر که به بازی های رایانه ای دسترسی داشتند مورد تست های مختلف قرار گرفتند که از این تعداد حدود 70درصد کاربر بازی رایانه ای بوده و 30درصدآنها تحت کنترل والدین و 40درصد مدیریت بازی و انتخاب بازی را خود بر عهده داشتند.
وی ادامه داد: از این70درصد حدود 55درصد دچار شب ادرای، کابوس های شبانه، استرس، هیجان کاذب و ناهنجاری های رفتاری بودند، این در حالی بود که افراد تنها یک ساعت درشبانه روز از بازی رایانه ای استفاده می کردند.
به عقیده این استاد دانشگاه استفاده از بازی های رایانه ای، فیلم ها، انیمیشن های خارجی و داخلی که دارای هیجانات کاذب است آثار مخربی را از نظر بلوغ زود رس، ناهنجاری های رفتاری، استرس و کاهش ضریب هوشی به همراه دارد.
پایان پیام/
نظر شما