اظهارنظر کارشناسی درباره طرح تجهیز و بازسازی ناوگان هوایی

مرکز پژوهش‌های مجلس اظهارنظر کارشناسی خود درباره «طرح تجهیز و بازسازی ناوگان هوایی آشیانه جمهوری اسلامی ایران و اصلاح بند 2-3 قانون بودجه سال 1391 کل کشور» را ارائه داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مرکز پژوهش‌های مجلس اظهارنظر کارشناسی خود درباره «طرح تجهیز و بازسازی ناوگان هوایی آشیانه جمهوری اسلامی ایران و اصلاح بند 2-3 قانون بودجه سال 1391 کل کشور» را ارائه داد. این مرکز در اظهارنظر کارشناسی خود درباره «طرح تجهیز و بازسازی ناوگان هوایی آشیانه جمهوری اسلامی ایران و اصلاح بند 2-3 قانون بودجه سال 1391 کل کشور» آورده است: وجود مشکلات و محدودیت‌ها سبب شده تا نه تنها ناوگان هوایی آشیانه جمهوری اسلامی ایران، بلکه ناوگان هوایی مسافری و باری شرکت‌های هواپیمایی داخلی نیز از طول عمر بالای ناوگان رنج ببرد.

در این ارتباط برای نوسازی ناوگان هوایی تجاری به ویژه ناوگان شرکت‌ هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در چند سال اخیر، اعتباراتی در قالب قانون بودجه سالانه تأمین شده که با این پشتوانه اعتباری، اقداماتی انجام و هواپیماهایی با طول عمر کمتر در ناوگان هوایی تجاری کشور فعال شده‌اند.

* طرح پیشنهادی

در ارتباط با طرح پیشنهادی که نوسازی ناوگان هوایی آشیانه جمهوری اسلامی ایران و تأمین تجهیزات مورد نیاز را از محل منابع عمومی مد نظر قرار داده است می‌توان گفت از آنجا که اولاً:

ـ طرح مذکور اصلاحیه بودجه محسوب می‌شود و ارائه اصلاحیه یا متمم بودجه طبق قانون اساسی برعهده دولت است، بنابراین طرح مغایر اصل پنجاه ‌و دوم قانون اساسی است.

ـ گنجاندن عبارت «دولت موظف است در صورت تأمین اعتبار مازاد موضوع بند «2-3»، اعتبار کمک به آشیانه جمهوری اسلامی ایران را ... به‌صورت 100 درصد تخصیص یافته تأمین کند» در انتهای بند «2-3» قانون بودجه سال 1391 کل کشور، به دلیل امکان عدم تحقق درآمدهای منظور شده در بند «2» از ردیف 3 در طول سال مالی 1391، نمی‌تواند مورد داشته باشد، ضمن اینکه اصولاً عبارت «تخصیص‌یافته به ‌صورت 100 درصدی» برای اعتبارات قطعی منظور شده در قانون بودجه کل کشور، در قالب دستگاه و ردیف بودجه‌ای به کار برده می‌شود.

ثانیاً:

ـ نوسازی ناوگان هوایی آشیانه جمهوری اسلامی ایران با توجه به طول عمر ناوگان مورد استفاده ضروری است.

ـ نوسازی ناوگان هوایی، کاری زمانبر است و تأمین ناوگان و تجهیزات مورد نیاز در طول یک سال مالی، امکانپذیر نیست.

ـ امر نوسازی ناوگان به اعتبارات پایدار نیاز دارد تا وجود پشتوانه اعتباری فعالیت نوسازی را امکانپذیر کند.

بنابراین پیشنهاد می‌شود:

1. همان‌گونه که دولت به این مهم توجه داشته و در بند «2-3» قانون بودجه سال 1391 کل کشور آمده است، تلاش لازم جهت نوسازی ناوگان در حداقل زمان، ممکن دنبال شود.

2. با توجه به مغایرت طرح پیشنهادی با اصل پنجاه‌ و دوم قانون اساسی و اینکه اصلاحیه بودجه باید از طریق لایحه انجام شود و نیز نبود اعتبار کافی برای انجام تعهدات از محل مازاد درآمدهای نفتی، پیشنهاد می‌شود کلیات طرح رد شود.

3. با توجه به نبود امکان امر نوسازی در طول یک سال، اعتباراتی در قالب بودجه سالانه برای نوسازی ناوگان آشیانه جمهوری اسلامی ایران در قالب ردیف بودجه‌ای و دستگاه متولی در سال آینده و سال‌های بعد منظور شود.

پایان پیام/

کد خبر 202768

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha