به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام نهاوندی، مدیر کل صداو سیمای خراسان رضوی، صبح امروز (25 بهمن) در همایش تخصصی جنگ نرم، گفت: تحولات فرهنگی دنیا از دیر باز تاکنون همواره تحت تاثیر ابزارهای فرهنگی قرار گرفته است، اما فرهنگ های پویا و عمیق هیچگاه منفعلانه پویایی خود را از دست نداده اند.
وی با بیان اینکه رشد تکنولوژی و فناوری، بشر امروز را به مقابله همه جانبه نسبت به غربی شدن جهان متمایل کرده است، عنوان کرد: در این میان واقعیت مسلم این است که جامعه آینده دستخوش بسیاری از تحولات فرهنگی است که عمده آن در بستر روش های معادل، معارض و ابزاری های نوین فرهنگی قرار می گیرد، که این پدیده گاهی برای کشوری چون ایران ایجاد فرصت می کند.
حجت الاسلام نهاوندی، ادامه داد: امروز در عرصه جهانی و بین المللی براساس هجمه های دشمن به جایگاهی رسیده ایم که واژه اسلامیس پر رونق تر و پر قدرت تر از سایر ایسم ها چون نازیسم، کمونیسم، سوسیالیسم، لیبرالیسم و... خودنمایی می کند، چرا که در این تقابل و کشمکش مبانی و اصولی در اختیار ما است که خاستگاهش وحی بوده و آنها از چنین مبانی و منابعی محرومند.
وی با پرداختن به اینکه تهاجم فرهنگی از نظر گستره بر جنگ نرم احاطه دارد، گفت: جنگ نرم بخشی از تهاجم فرهنگی است که این تهاجم در سه موضع اندیشه شناسی، بستر شناسی و ابزار و روش های تهاجم جریان داشته که مورد بحث و دقت قرار می گیرد.
حجت الاسلام نهاوندی، با تاکید بر اینکه باید به تحلیل همه جانبه واقعیت های محیطی جامعه و محیط پیرامون بپردازیم، اظهار داشت: جهت گیری اندیشه، تهاجم در سه عرصه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی است که معمولا بعد جهت گیری سیاسی آن معمولا پر رنگ تر دیده می شود.
وی افزود: اقدام پیش رو و هدف گزینی دشمن در تهاجم فرهنگی و در این عرصه اضمحلال فکری و بنیادین جوامع است، که این کار با تغییر ذائقه و هاضمه سازی به سمت غربی شدن خودش را نزدیک کرده و طوفنده و شتابان حرکتش را آغاز کرده است.
حجت الاسلام نهاوندی فروپاشی خانواده ها را هدف دوم تهاجم فرهنگی دانسته و ادامه داد: این فروپاشی با تغییر مفاهیم خانواده در حال انجام است به طوریکه که هرزه نگاری اینترنتی خود را دربرخی زندگی های مردم جهان خود را نشان داده است.
وی در اندیشه تهاجم، جهت گیری اقتصادی را پر رنگ دانسته و عنوان کرد: اندیشه غرب مبتنی بر اومانیسم، لذت گرایی و سود گرایی است و آنها پدیده ها را بدون نفع اقتصادی انجام نمی دهند.
حجت الاسلام نهاوندی ادامه داد: آمار نشان می دهد امروز در مسئله اقتصادی و تجاری اندیشه تهاجم یک چهارم سرمایه های دنیا در جهت زیر ساخت های شبکه های مجازی رسانه های سایبری و صنعت دیجیتال است و پرسود ترین بنگاه های اقتصادی به سمت خرید مجموعه هایی چون فیس بوک در حرکت هستند.
حجت الاسلام نهاوندی با اشاره به جهت گیرهای سیاسی در اندیشه تهاجم که به سمت دهکده جهانی پیش می رود نیز عنوان کرد: این دهکده نیازمند اطلاعات جهانی سایت و این با ابزاری که در اختیار من و شما در بستر وب و دیجیتال قرار می گیرد اتفاق می افتد.
پایان پیام/
نظر شما